Michelle A. Motuzas: Šamanské léčení

Michelle A. Motuzas: Šamanské léčení

Tisk

samanske leceni perexKaždá naše myšlenka, každý čin je energie. Nějak reagujeme, a to se promítá i do světa kolem nás. Tato pavučinka vnímání je příjemným oživením světa. Zkuste si to s náladou. Jak je doma rozdílná atmosféra, a i se dějí rozdílné věci, pokud máte úsměv na tváři, a pokud zrovna houstne vzduch. A stejné to je i s věcmi, zvířaty a přírodou, vším kolem nás. Autorka založila své šamanské karty a knížečku na tom, že vše je energie. A zve nás s ní pracovat, vnímat ji a všímat si, jak náhody a události kolem nás s námi komunikují. A také, v neposlední řadě, jak my můžeme ovlivnit život kolem nás tím, že vědomě něco uděláme, nebo neuděláme.

 

A v každé životní situaci tak můžeme jít a vytáhnou si třeba jen jednu kartičku, třeba nám řekne:

Shledání duší

Existuje učení, podle něhož naše duše před svým příchodem na Zemi uzavírají dohody s jinými dušemi. V určitých okamžicích se objevujeme v životech jiných, abychom jim pomohli získat nějaké uvědomění, abychom posloužili jako katalyzátor nějaké potřebné změny nebo s nimi sdíleli hlubokou radost.

Pokud nějaký člověk vstoupí do vašeho života, aby vás něco naučil – bez ohledu na to, v jaké osobě a s jakou zkušeností, dohoda mezi vámi je založena na lásce. Může se jednat i o bolestný zážitek či extrémní výzvu – uvědomte si tedy, jak hluboké lásky bylo pro takovou dohodu zapotřebí, a pak se od toho odpoutejte. Může se také jednat o velice intenzivní a dojemný zážitek, který však znenáhla a zdánlivě bezdůvodně skončí. I v tomto případě buďte vděční a jděte dál – važte si poučení, kterých se vám dostává, a pokračujte ve své určené životní cestě.

Karta může také vypovídat o hlubokém „spříznění duší“, ať už mezi milenci, přáteli či rodiči a dětmi. Opatrujte dar, jehož se vám dostalo.

A třeba využijete metody výkladů a různé příklady, které autorka v knížečce nabízí a opravdu doporučuji si je zkusit, protože vám dají přehled a procítění toho, jak karty fungují. Když se jednotlivé karty začnou spojovat, tak možná vznikne cesta ke shledání duší. K ní si totiž můžete vytáhnout třeba Léčivou energii, která je o výzvě začít na sobě opravovat to, co bolí, co je rozbité a hledat svůj životní optimismus. Náš vibrační náboj rozhoduje i o tom, jak budeme reagovat na okolí a jak okolí bude reagovat na nás.

IMG 20210103 121803 - kopie

Krásné, elegantní obrázky, karty kvalitní, tvrdé a příjemně matné. Jedny z nejpříjemnějších do ruky, navíc knížečka je opravdu plná čtení, které stojí za to pročítat stále dokola. Jak jednoduchá je moudrost lidského žití, jak úžasné je to všechno začít žít, ochutnat…

A pak – to nejdůležitější. Jít a udělat v praxi to, co je třeba! I to, co si možná vůbec nemyslíme, že je pro nás důležité. Ale ono je. A o tom hlubokém hledání v duši jsou tyto karty. Řeknou vám často i to, co sami slyšet nechcete nebo neslyšíte. A úleva, která se pak dostaví, protože „to je ono“ je úúúžasná.

O autorce:

Michaela A. Motuzas je intuitivní umělkyně, která do svých děl vkládá pestrou energii, jež má každého dovést k jeho vlastní tvořivosti, jež pro něj bude léčivá. Karty jsou pak pěkným spojením moudrosti a umění. Je autorkou několika karetních sad s přírodní a šamanskou tématikou.

samanske leceni

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, SE, 2021, www.synergiepublishing.com

Rok vydání: 2020

Originál: Shamanic Healing Oracle Cards

Přeložila: Kateřina Česalová

Hodnocení: 99 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Roman Janků: „Po dvaceti letech začínám mít opravdu obavu o budoucnost živých koncertů klasiky na menších městech.“

Roman Janku200K současné situaci v kultuře se v následujícím rozhovoru vyjadřuje dlouholetý organizátor koncertů klasické hudby a zakladatel cyklu KLASIKA VIVA Roman Janků.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Michal Viewegh: „Doufám, že neztratím soudnost a v jistém momentě přestanu aspoň vydávat.“

altSpisovateli Michalu Vieweghovi nedávno vyšla kniha Mafie v Praze, což byla příležitost k vyzpovídání. Jak si rozumí s Jaroslavem Kmentou a co plánuje nyní psát, tak to se dozvíte na následujících řádcích.

<...

Literatura

Literární debut z Polska: Motýl Katarzyny Puzyńské

motyl200V říjnu vydalo nakladatelství XYZ napínavý detektivní příběh Motýl od mladé polské autorky Katarzyny Puzyńské. V něm se přesvědčíme, že propracovaný příběh s komplexními postavami a napínavým nepředvídatelným dějem umí psát i naši sousedi z Polska!

...

Divadlo

Městské divadlo Brno představuje tituly pro sezónu 2022/2023

mdb 200Stanislav Moša, ředitel MdB říká, že si pro diváky v sezóně 2022/2023 připravili 9 nových inscenací a myšlenky na jejich konečnou podobu je už nyní naplňují krásným očekáváním. Čtyři z nich se odehrají na Hudební scéně a pět pak na Činoherní. Dvě z nich se ...

Film

Velký Gatsby - aktualizovaný, neaktualizovaný

velky gatsby plakat 200Dalo se předpokládat, že nejnovější adaptace proslulého díla velikána americké literatury Francise Scotta Fitzgeralda neunikne zběsilým komparačním snahám odborné i laické veřejnosti. Zdá se, že věrnost př...