Kniha pro ty, co chtějí doma čarovat

Kniha pro ty, co chtějí doma čarovat

Tisk

HausMagick 200V nakladatelství Jota vyšla kniha HausMagick s podtitulem Kouzelné bydlení ve stylu Hygge.

 

 

 

V anotaci se píše, že se jedná o „knihu pro každého, kdo si touží vybudovat krásný a pohodlný domov plný pozitivní energie. Nemusíte kupovat drahé designové věci, HausMagick vás naučí, jak používat jednoduché, levné a nápadité triky a postupy, které zkrášlí každý příbytek a přinesou do něj pohodu.“ Pustila jsem se do ní tedy proto, že stejně jako mnozí další doma pořád vymýšlíme, co ještě předělat, co jak změnit, abychom se tu cítili co nejlépe.

Úvod představuje autorku a její firmu HausWitch, následuje popis Základů čarování zabývající se fázemi měsíce, vyrovnávání energií, léčbou krystaly, astrologií, tarotem i bylinkami. Šest hlavních kapitol se zaměřuje na: Plnění přání, Očišťování, Ochranu, Pohodlí, Harmonii a Rovnováhu. Na konci knihy najdou čtenáři závěrečné slovo autorky, doporučenou četbu, informace o autorce a spoluautorech, poděkování a rejstřík.

Před čtením knihy mě nenapadlo mě, že ono slovo magick z názvu bude tím hlavním a že vůbec nepůjde o slibovaný „promyšlený moderní průvodce proměnou obytného prostoru“. Měla jsem zkrátka úplně jiná očekávání a myslela jsem, že v knize půjde spíše o rady, jak si dotvořit domov, než jak v něm čarovat…Například kapitola o očišťování začíná informacemi o vytřídění věcí, následuje energetická očista, návody na vykuřování, očišťování pomocí zvuků nebo přírodní čištění rostlinami a větráním. V tomto ohledu mě také překvapila zmínka o zaříkání domácích mazlíčků a telepatická komunikace s nimi.

Když pominu toto čarování, tak věci, které jsem od knihy očekávala na mě zase působily fádně a měla jsem dojem, že je musí každý znát. Jako například vyjádření typu: „Váš domov by měl být vaší svatyní, místem, kde se cítíte nejsvobodněji a kde můžete být nejvíce sami sebou.“ nebo že pro vytvoření pohodlného a útulného bytu nebo domu má velký význam osvětlení.

Mně tedy kniha nezaujala, ale někdo se v ní třeba právě najde a stane se pro něj důležitou pomůckou. Nicméně, vše je zde dobře a také stručně popsáno, řádky se čtou samy. Navíc má HausMagick kvalitní papír a také za sazbou stálo jistě hodně práce. Kniha je tak opravdu pěkná a vyvedená, ale obsah zaujme jen určitý okruh lidí.

Erica Feldmannová díky své intuici uzdravuje a očišťuje nejrůznější interiéry. Narodila se v Chicagu, ale v roce 2010 se přestěhovala do Salemu, kde založila firmu HausWitch, jež je obchodem, ale zároveň místem setkávání spřízněných duší. Svoji firmu založila s cílem pomáhat lidem s uzdravováním domovů, aby jim v nich bylo znovu dobře. Díky zařizování bytů a domů klientům s velmi omezeným rozpočtem pochopila, jakým problémům lidé ve svých domácnostech čelí, a společně s nimi pak hledá cesty, jak vybudovat útulný domov na míru. Když v roce 2015 otevřela i obchod, splnil se jí sen, aby každému, kdo má zájem, pomohla přinést domů malý kousek magie.

HausMagick

HausMagick
Autor: Erica Feldmannová
Překlad: Jana Kordíková
Žánr: populárně naučná
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2020
Počet stran: 256
Hodnocení: 60 %

https://www.jota.cz/hausmagick


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vojtěch Žák: „Jsem zvědavý, kolik z mých přátel mi po vydání knihy přijde rozbít hubu“

Pesec kralem 200Vojtěch Žák je 24letý žurnalista, grafoman a vypravěč příběhů, který si momentálně chce splnit sen spočívající ve vydání knihy Než se pěšec stane králem. A právě s touto fantasy knihou se nyní seznámíte díky tomuto rozhovoru.

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Cestou necestou s mistrem haiku, japonským básníkem Bašó

alt“Nevím, jestli to znáš taky, vždycky když vidím mraky, mám hroznou chuť vypadnou z týhle díry” zpívá Petr Fiala, frontman skupiny Mňága a Žďorp v jedné písni. Netuším, zda Bašó viděl mraky, a zda je Bašovo rodné město Uen...


Literatura

Naučte se francouzsky s úsměvem

francouzstina perexPokud rádi cestujete, víte, jaký je problém domluvit se v některých zemích včetně evropských anglicky. Příkladem může být Francie. Ten, kdo již Francii navštívil, možná zjistil, že je snadnější naučit se francouzsky, než se s Fran...

Divadlo

Muzikál Edith a Marlene se v Národním divadle moravskoslezském dočká čtyřiačtyřicáté reprízy

edith a marlene perex1Jubilejní 44. reprízy se dočká v pondělí 28. prosince na jedné ze scén Národního divadla moravskoslezského Ostrava, konkrétně na jevišti Divadla Jiřího Myrona, komorní muzikál Edith a Marlene, jehož autorkou je maďar...

Film

Čas oponou trhnul, a nejen oponou, ale nic se neděje

tv pohadky200Sledování premiérových pohádek v televizi se věnuji o vánočním čase už nějakou dobu, ale málokdy jsem nadšený. Ne všechno zachrání krásné přírodní slovenské scenérie nebo tajemství a kouzlo starých hradů či zámků. Letos jsem se nedočkal ani...