Moudrost z knihy Čtyři dohody

Moudrost z knihy Čtyři dohody

Tisk

moudrost z-knihy ctyri dohody 200V dubnu vyšlo již třetí vydání moudrosti z knihy Čtyři dohody od Dona Miguela Ruize. Hledáte-li kapesní osvícení, milý dárek pro své blízké, nebo pokud chcete nahlédnout pod pokličku duchovna v podání tohoto autora, tato mini knížečka je určena právě pro vás.

 


Kdo je autorem těchto myšlenek?

Don Miguel Ruiz (* 1952) je mexický spisovatel, autor knih o neošamanismu, spiritualitě New Age, a také mistrem tradičního tajného učení starých Toltéků. Spisovatel pořádá přednášky na téma Čtyři dohody po celém světě, cestuje do posvátných míst. Na kontě má celou řadu knih: Kniha moudrostí starých Toltéků, Pátá dohoda, Moudrost z knihy Láska, vztahy, přátelství, Hlas poznání, Modlitby.

O čem jsou Čtyři dohody?

V díle Čtyři dohody autor přichází s na první pohled jednoduchou myšlenkou, že osobní svobodu lze získat jen tehdy, pokud se zbavíme dohod a přesvědčení, která jsme uzavřeli se sebou a ostatními lidmi. To se lehce řekne, ale hůř udělá. Kvůli těmto dohodám v nás rostou omezení a nespokojenost. Měli bychom tedy žít sami za sebe, pokusit se najít klid a mír sami v sobě.

Čtyři dohody, které se mají dodržovat: Nehřešte slovem, Neberte si nic osobně, Nevytvářejte si žádné domněnky, Dělejte vše tak, jak nejlépe dovedete. Později autor dopsal ještě pátou dohodu – Buďte skeptičtí, ale naslouchejte – ta ale v této příručce není zahrnuta.

Co na to říkám?

Don Miguel Ruiz pro mě není neznámým autorem a díky propagátorům jeho slov, kterých má v naší zemi poměrně dost, patří mezi prodávané autory. Tato knížečka má fajn mini formát, můžeme ji nosit u sebe nebo mít na nočním stolku a hned na začátku je možnost věnování, což je třešnička na dortu, pokud knihu kupujeme jako dárek. Musím vytknout akorát barevné provedení, některé barvy jdou na podkladu špatně vidět a přečíst. Jinak si myslím, že všichni budou s těmito slovy a radami spokojeni.

moudrost z-knihy ctyri dohody

Název: Moudrost z knihy Čtyři dohody
Autor: Don Miguel Ruiz
Žánr: duchovní literatura
Originální název: Wisdom from The Four Agreements (1997)
Nakladatelství: Pragma
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 96
Hodnocení: 90 %

https://www.euromedia.cz/moudrost-z-knihy-ctyri-dohody/kniha/12485/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ondřej Havlík aka en.dru: „Bez Jacksona bych možná nikdy ani beatboxovat nezačal.“

endru200Milí čtenáři, začtěte se do rozhovoru s nejšťastnějším renesančním člověkem - beatboxerem, moderátorem, hercem, improvizátorem a kdo ví co ještě - Ondrou Havlíkem (en.dru).

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Kdo si zahrává se studenty v Údolí?
ImageJednou z  knižních novinek nakladatelství DEUS je román německé spisovatelky Krystyny Kuhn Údolí. Sezóna 1: Hra. Jedná se o úvodní díl knižní řady Údolí, jehož druhá část se dostane ...

Literatura

Klidnou vodou pohne Vír od Frode Granhuse

Vir 200Pod podivně znějícím severským jménem Frode Granhus člověk netuší, co si představit. Ale lakonicky znějící název knihy Vír je  mrazivý norský detektivní román, a i proto byste mu měli dát šanci a  začíst se. Naprosto vás ...

Divadlo

U Bezručů odstartovalo zkoušení Šikmého kostela

sikmy kostel200V březnu začaly v Divadle Petra Bezruče zkoušky Šikmého kostela. Světovou premiéru divadelní inscenace podle románu Karin Lednické, který se mimo jiné stal absolutním vítězem v anketě Kniha roku 2020, uvede divadlo 22. dubna 2022. Adaptaci r...

Film

Matka!: povstání Fénixe z popela?

matka perexDo kin přichází nejnovější snímek Darrena Aronofského. Kdo zná jeho předešlé filmové počiny ví, jak silný dojem jeho snímky zanechávají. Komorní drama Matka! není výjimkou a je další z řady filmů, které Vás nenechají při shlédn...