Česká erotická tvorba: Hedvábná past Markéty Harasimové

Česká erotická tvorba: Hedvábná past Markéty Harasimové

Tisk

hedvabna past 200V říjnu si česká autorka románů pro ženy Markéta Harasimová vydala ve svém nakladatelství MaHa knihu Hedvábná past, která na jedné straně řeší brutální vraždy žen a na straně druhé se věnuje milostnému životu hlavní hrdinky. Ideální čtení pro odpočinek, třeba na dovolené, co říkáte?

 


Markéta Harasimová (* 1977) se literární tvorbě věnuje na plný úvazek – kromě románů píše články a povídky, stala se scenáristkou a pravidelně vystupuje se svým kulturním programem. Spolupracuje s řadou známých osobností. Je také autorkou projektu S vínem nad knihou, který kombinuje scénické čtení, hudbu a degustace moravských vín. Aktuálně založila vlastní nakladatelství MaHa. Autorčina současná tvorba je laděna eroticky a detektivně; často jde až na hranici thrilleru.

Už Prolog nám nastínil, co asi můžeme od románu čekat a že se dočkáme bohatého popisování sexuálních hrátek. Samotná obálka může na někoho působit lascivně, ale aspoň se hned pozná kniha pro ženy, kde detektivní zápletka a policejní práce hraje až druhé housle. O co že jde? Kriminálka řeší nový případ, kdy byla v parku uškrcena malá žena. Mravenčí práce kriminální policie a důkladné vyšetřování se mísí s neméně detailními popisy pikantností.

Kapitán Nina Kynclová, rusovlasá kočka, která žije se svou dcerou u rodičů a která žije svou prací, dostává nového parťáka. S kapitánem Štěpánem Seidlem si než do oka padnou do drápů. Ale co se rádo škádlívá, to se rádo mívá. Takže asi tušíte, odkud vítr fouká a jak to asi všechno dopadne. Samozřejmě, dojde ještě k několika vraždám, násilí a brutalita se stupňuje, policie má problém najít vraha.

A co myslíte, dočkáme se spravedlnosti? Dočkáme se happyendu? Jinak by to ani skončit nemohlo, ale autorka mě úplně přesladila. Taky jsem celou dobu postrádala napětí. A to je pro mě zásadní nedostatek celého příběhu. Nedržela jsem klaďasům palce, protože bylo předem dané, podle jakých klišé se postupuje a co bude dál.

Nicméně jako odpočinkovou knížku na dovolenou nebo po náročném dni knihu doporučuji ženám, které dávají přednost přímočařejším příběhům a vyžívají se v extrémně šťastných koncích.

hedvabna past

Název: Hedvábná past
Autor: Monika Harasimová
Žánr: erotická detektivka pro ženy
Nakladatelství: MaHa
Rok vydání: 2018, pevná vazba
Počet stran: 328
Hodnocení: 60 %

Knihu k recenzi poskytlo Knihcentrum.cz a vy si ji můžete koupit zde: https://www.knihcentrum.cz/hedvabna-past


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Honza Jareš: „Je pro mě důležité, aby mě lidé vnímali jako umělce, nikoliv jako člověka, který nevidí a má to těžké.“

honza jares 200Honza Jareš se narodil v roce 1981 v Hradci Králové, své dětství prožil v Brně. Zde absolvoval základní školu pro nevidomé a souběžně Základní uměleckou školu Vítězslavy Kaprálové, obor zpěv a klavír. Poté se přestěhoval do Prahy a po něk...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Údolí rozhodnutí znovu po čtyřiasedmdesáti letech…

udoli rozhodnuti200Rozsáhlá sága vyprávějící o osudech bohaté ocelářské rodiny Scottů byla poprvé vydána ještě během druhé světové války v roce 1942 a o tři roky později byl na motivy tohoto románu natočen úspěšný film. Americká autorka Marcia Davenp...


Literatura

Média, lži a příliš rychlý mozek, aneb když se na nás valí příliš informací

media-lzi-a-prilis-rychly-mozek 200Nakladatelství Grada vydalo knihu Média, lži a příliš rychlý mozek s podtitulem Průvodce postpravdivým světem, jejímž autorem je spoluzakladatel webu manipulatori.cz Petr Nutil.

Divadlo

Zora Jandová a její hosté vzdají v Městském divadle Brno poctu šansonu

Pocta šansonu vizuálZora Jandová, muzikálová herečka a šansoniérka, bude v září 2023 slavit 65. narozeniny. V říjnu téhož roku uplyne 60 let od úmrtí Édith Piaf. Koncert Pocta šansonu tak připomene nejenom francouzskou zpěvačku nejznámějšími písněmi z...

Film

Báseň aneb Skoro úplně vymyšlený film vzniká v Olomouci

Basen bukowski200V březnu 2013 padne v Olomouci poslední klapka nového nezávislého filmu na motivy jedné z básní Charlese Bukowskeho. Své místo v hereckém ensemblu našli jak osobnosti z krajských divadel, tak mladí herci a neherci. Ten...