Nové pohádky kouzelné lucerny jsou výletem do vizualizace

Nové pohádky kouzelné lucerny jsou výletem do vizualizace

Tisk

nove pohadky 200Nemůžu vše svádět na příjemný hlas paní Nadi Konvalinkové, ale dlouhé dny jsem si pamatovala jenom pohádku o tom, jak pomáhám ve veterinární ordinaci u zvířátek. A pak matně něco o krokodýlovi. A to byl konec. Na dlouhé dny konec. Ano, prostě jsem u první pohádky nekompromisně usnula, a možná na chvilku se probrala po půlhodině. Je to výhoda, nebo nevýhoda? Pokaždé si prostě musíte nastavit novou pohádku a opravdu počítat s tím, že jsou to pohádky na dobrou noc opravdu účinné.

Relaxační pohádky: Prožijete je na vlastní kůži

Dřív bych nazvala tyto pohádky relaxačními, a znám také předchozí sbírku pohádek motivované kouzelnou lucernou. Ale dneska prožívám všechno mnohem víc – doslova díky jednoduchým relaxačním úvodům, ve kterých si prožíváte svůj dech, své tělo, svoji přítomnost, do které potom jednoduše vnesete pohádkový příběh, musím říct, že jde o pohádky, které prožíváte tělem i duší.

Jste uprostřed nich. Autoři s vámi celou dobu nějakým podvědomým způsobem komunikují, což nádherně vystupuje ve chvíli, kdy posloucháte nahrávku, nebo vám knížku někdo čte. Jste uprostřed příběhu beznadějně pohlceni jeho dějem.

Ale pozor – i chudák ten, kdož knížku předčítá, velmi brzy začne být tížen únavou a klimbat a… snad čím hlouběji se do příběhu dostáváte, tím více se odpojujete od reality. No já prostě fakt nevím, jestli to je vhodná knížka na večer, protože z toho limbu už se jen těžko k něčemu aktivnímu přesvědčíte.

Takže lze říci jediné: CHCETE-LI OPRAVDU SPÁT, sáhněte po kouzelné lucerně, protože vás zavede do světů, ze kterých tak lehýnce přejdete do světa snů…

A nechcete-li spát, a chcete-li si to užít, pak…

…zvolte nějakou jinou denní dobu. Užijte si i závěrečné relaxace, či spíše vizualizace, ve kterých zjistíte, jak se cítí kůň, jak roste strom a to všechno do morku kostí. Vžít se do kůže tak nezvyklých součástí našich světů je rozhodně zajímavé a uvolňující. Na chvíli svléknout kůži člověka a navléknout si kůži a duši koně nebo kůru a vnímání stromu, který roste třeba u vašeho domu.

Knížka je testována na dětech a při troše tréninku se stává oblíbenou. Najednou se i samo dítě rozpovídá o tom, co ve své fantazii při poslechu zažilo, co vidělo, co mu sama jeho mysl a představivost nabídla. A to je pak zajímavé i pro rodiče.

A jsem si naprosto jistá, že ty chvilky, kdy se ponoříte do jiných světů, rozšíříte i do hebkých malých relaxačních chvilek v běžném životě. Víte, někdy je uvolňující i se jen zamyslet nad tím, jak se cítí rybízový keř na zahradě, když na něj padají kapky deště…

Nevěříte, zkuste si to…

Autoři: Anne Civardi, Joyce Dunbar, Kate Petty, Karen Wallance s předmluvou Davida Fontany: všichni se podíleli i na předchozích knihách s tímto tématem a jejich záliba v plném prožívání příběhů, mýtech a bájích, je znát na každém řádku. 

Nove pohadky Kouzelne lucerny-obalka-web - kopie

Nové pohádky kouzelné lucerny: Příběhy pro rozvíjení dětské důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu
Autoři: AAnne Civardi, Joyce Dunbar, Kate Petty, Karen Wallance, David Fontana
Original: More Nightlights
Přeložila: Lucie Moučková
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2018, www.synergiepublishing.com

Hodnocení: 98 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jiří Zbořil: Pokud člověk může pomoci, pomáhat má!

Zboril 200Těší se na své vánoční pořady, věnuje se charitě, učí, připravuje pohybovou dílničku pro děti, chystá projekt s herci Evou Hruškovou a Janem Přeučilem, bude natáčet první díly nového televizního pořadu, podporuje aktivity cviči...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

František Kotleta pro děti aneb Anna Marie Kyšová přichází s debutem Superholky

big superholky-BrI-394075Anna Marie Kyšová přichází s moderním příběhem pro mládež, který dostal název Superholky. Už podle něj je docela jasné, jakého tématu se autorka dotkla. Ale koho mi to jen její příjmení připomíná?

...

Literatura

Šedý muž – akce, špioni a zase akce

sedy muz 200V červenci se na pultech knihkupectví objevila nadupaná kniha plná akce Šedý muž amerického autora Marka Greaneyho, jež vyšla v Edici světový bestseller a která se pyšní tím, že je předlohou pro nejdražší film společnosti Netflix. A dočkáme se ...

Divadlo

Escorial: Soumrak padá na královský hrad!
Image29. únor je magické datum. Je jednou za čtyři roky a přímo vybízí k výjimečným událostem. Jednou z nich rozhodně byla premiéra inscenace Escorial: Soumrak padá na královský hrad!, debutové představení divadla J...

Film

Opět se koná přehlídka francouzského filmu

fff perexUž po dvacáté  - v Praze ve dnech 22.-29.11.2017 a poté v dalších městech České republiky (Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Ostrava) - se k publiku obrací přehlídka trochu domýšlivě nazvaná Festival francouzského filmu.