Pěstujte doma Zdravé pokojové rostliny

Pěstujte doma Zdravé pokojové rostliny

Tisk

zdrave pokojove rostliny 200V nakladatelství Esence vyšla další velmi praktická a pěkně uspořádaná kniha malého formátu, tentokrát věnovaná všem milovníkům pokojových rostlin.

 

 

 



Zdravé pokojové rostliny mají stejně jako další knihy od Esence moc pěknou obálku světle zelené barvy, která působí velmi svěže a také přírodně. Kromě několika pokojovek se na přebalu nachází také podtitul Užitečné rady pro pěstitele, kterých je v knize opravdu hodně. Barevnost a hravost obálky je navíc dodržena i dále, což je rozhodně další plus tohoto počinu.

Hned za obsahem se nachází ilustrovaný přehled rostlin vždy s uvedenou stranou, což by mohlo nahrazovat rejstřík. Ten se však nachází i na konci, tak tento přehled považuji za poměrně zbytečný počin. Nicméně za ním je velká kapitola věnovaná Základům – čtenáři se dozví plno informací o nákupu rostlin, květináčích, zalévání, přesazování a také o škůdcích a chorobách. Další část je zaměřena na konkrétní Pokojové rostliny – najdete zde 119 oblíbených pokojových rostlin a dále také favority pro konkrétní místa v domě jako jsou slunná místa, psací stůl nebo koupelna a obývací pokoj.

Kniha je zpracována velmi prakticky a názorně – texty jsou krátké a jasné, a navíc doplněné fotografiemi a nákresy. U jednotlivých pokojových rostlin pak na dvojstraně nechybí velký obrázek a rady, jak rostlinu nezahubit obsahující údaje o stanovišti, nárocích na světlo, zálivce a hnojení a také péči. To vše je doplněno radami, co dělat, když například olistění žloutne, rostlina nekvete a podobně. V podobě štítku je u rostliny také napsána její výška a rozpětí. Na okraji pravé stránky čtenáři najdou také rostliny vyžadující obdobnou péči.

Zdravé pokojové rostliny představují praktického pomocníka pro milovníky pokojových rostlin, do kterého může rychle nahlédnout a zjistit, co potřebuje. V mé knihovně bude mít velmi čestné místo a desítky mých pokojovek to jistě také ocení.

Veronica Peerlessová se vášnivě věnuje zahradničení a hodně o něm také píše. Pracovala jako zástupkyně šéfredaktora časopisu Which? Gardening a nyní pravidelně příspívá na gardenersworld.com a do časopisů English Garden, Garden Design Journal a dalších. V nakladatelství Dorling Kindersley zastává roli odborné poradkyně The Gardener´s Year.

zdrave pokojove rostliny

Zdravé pokojové rostliny
Autor: Veronica Peerlessová
Překlad: Blanka Brabcová
Žánr: populárně naučná
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2018
Počet stran: 143
Hodnocení: 90 %

https://www.bux.cz/flora-zahrada/zdrave-pokojove-rostliny?searchToken=4a4be490-48bb-4b72-989f-2d7807a52aa6


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Richard Štefánek: „Je to o tom někoho potěšit, navzájem si dát něco hezkého.“

STEFANEK SLONI 200V listopadu se na nás přes paní Ivetu Autratovou (autorku naší grafiky) obrátil pan Richard Štefánek, čtyřicetiletý muž z Děčína, s prosbou o pomoc. Představil nám jeho zájem – věc, kterou dělá z lásky k přítelkyni. Jedná se o sbí...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Rajeshův přízvuk je skutečný

muj prizvuk200V nakladatelství XYZ vyšla kniha Můj přízvuk je skutečný a pár dalších věcí, které jsem vám neřekl, kterou by si měl přečíst každý milovník seriálu Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory). Tuto zpověď totiž nevypráví nikdo jiný než Kunal...


Literatura

„Balada o lásce mezi nebem a zemí“

rytec kameji200V listopadu vydalo nakladatelství Jota kouzelný fantaskní příběh Ivana Fíly Rytec kamejí o síle lásky. Pokud máte rádi pohádky, fantaskní prvky a dokážete ocenit lásku, můžete se do knihy ponořit i vy.

...

Divadlo

Simply Simplicius aneb Svatá prostoto! Geisslers zvou na premiéru adaptace barokního románu

Simply Simplicius200Divadelní soubor Geisslers Hofcomoedianten uvede v sobotu 29. dubna v Divadle VILA Štvanice premiéru nově-barokní adaptace románu Dobrodružný Simplicius Simplicissimus Hanse Jacoba Christoffela von Grimmelshausena. Vydejte se po st...

Film

Jaká je autenticita vjemu?

aute 200Ačkoli obě nyní hodnocené knihy, jak Holubcovo Ještě nejsme za vodou, tak Malaníkové Autenticita ve světě médií, jsou maximálně rozdílné, spojuje je důraz na prozkoumávání vnějškově doložitelných faktů a hodnověrnost následné percepce. Není pak rozhodu...