Zábavná poučná kniha pro děti? Bojovníci od Jany Sedláčkové!

Zábavná poučná kniha pro děti? Bojovníci od Jany Sedláčkové!

Tisk

bojovnici200V listopadu nám nakladatelství B4U Publishing ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros poskytlo výborný tip na vánoční dárek! Nádherně ilustrovanou knihu Bojovníci od Jany Sedláčkové. Pokud hledáte pro děti poučné čtení s úžasnými obrázky, u kterých se nebudou nudit ani děti ani dospělí, vřele vám doporučuji právě tuto knihu!

 

Jana Sedláčková vystudovala Mendelovu zemědělskou a lesnickou univerzitu v Brně. V současnosti působí na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně jako odborná asistentka. Podílela se na knihách První pomoc I a První pomoc II, Škodliví a obtížní živočichové kolem nás, a samostatně napsala Letem módním světem.

Kniha zaujme na první pohled jak příjemným větším formátem, tak hlavně nápaditě seskládanou obálkou. A bohatých ilustrací se dočkáte samozřejmě i uvnitř! Nudit se rozhodně nebudete. Autorka si pro vás připravila celkem 21 kapitol, které jdou chronologicky a nabízejí opravdu zevrubné informace (Lovci mamutů, Egypťané, Řekové, Římané, Hunové, Keltové, Vikingové, Číňané, Nindžové a samurajové, Rytíři, Lukostřelba a sokolnictví, Aztékové a Španělé, Piráti, Tři mušketýři, Velká francouzská revoluce, Americká občanská válka, Kovbojové a Indiáni, 1. světová válka, 2. světová válka, Válka v Koreji a ve Vietnamu, Bojovníci dneška).

bojovnici nahled

Nechybí ani velká kapitola Přehledy, kde najdeme Vývoj vojenské výstroje, Helmy, Chladné zbraně/štíty, Střelné zbraně/kyje a kladiva/sečné zbraně, Střelné zbraně, Výbušniny, Vývoj dopravních prostředků a Slavné generály. Všechno si tak můžeme osvěžit a podívat, jak se vyvíjelo umění války.

Kniha je určena primárně pro čtenáře od 8 let, ale jistě zaujme i mladší děti a ani dospělým neuškodí, když si zábavnou formou zopakují historii. Jako velké plus hodnotím atraktivní obrázky, které autoři vymazlili. Janě Sedláčkové se povedlo záživnou formou podat řadu historických faktů a zvláštností a za to jí tleskám!

bojovnici cover

Název: Bojovníci
Autor: Jana Sedláčková
Ilustrace: Kateřina Hikadová, Ondřej Dolejší, Tomáš Pernický
Obálka: Adéla Imreczeová
Žánr: naučná literatura pro mládež
Nakladatelství: B4U Publishing pro Albatros
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 80
Hodnocení: 95 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je potřeba neustále tvořit a snažit se být lepší a lepší, říká výtvarník Pavel Oparty

oparty 200Od pátku 25. února představuje ve foyer v Domě kultury v Kroměříži svou tvorbu bohumínský výtvarník Pavel Oparty. Jeho výstava nese název Melodie barev a přináší kromě obrazů také umělecké fotografie a digitální grafiku. Kroměřížská výstava tohoto kr...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Na internetové seznamce se neukrývají jen dokonalí muži, nýbrž také vrazi

Na spatném miste perexPaige ztratila práci a rozešel se s ní přítel. Její matka Joan se po smrti manžela začne cítit osamělá. Chloe, vdaná máma dvou dětí, uvízla v nešťastném manželství, které ničí manželovy nevěry. Heather, Paigeina sestře...


Literatura

Thriller, lži a úskoky: Zatímco jsi spala

zatimco jsi spala200Ještě včera byl tvůj život dokonalý. Dnes zjistíš, že to všechno byla lež. Těmito slovy nás nakladatelství Ikar láká na nový thriller britské autorky Kathryn Croftové s názvem Zatímco jsi spala.

Divadlo

Mimefest 2023

mimeVe dnech 20. až 23. září 2023 se uskuteční 12. ročník tradičního festivalu pantomimy, tentokrát s podtitulem Mime & Smile. Zároveň, sté jubileum jednoho z nejvýznamnějších mimů Marcela Marceaua je příležitostí jak ke vzpomínkám na klasiky bílého umění, tak k setkán...

Film

VŠEMI SMĚRY – cestou necestou za publicistikou

altNašim pravidelným čtenářům nemohla uniknout pozvánka na festival nezávislé publicistiky Všemi směry, který roztočil kolotoč otázek, diskuzí a workshopů na téma reportérství. Že jde o výjimečnou událost, sliboval i rozhovor s manažerkou projek...