Máme tu týmovku! Deadpool: Hodný, zlý a ošklivý

Máme tu týmovku! Deadpool: Hodný, zlý a ošklivý

Tisk

deadpool3 perexVloni zavalil čtenáře komiksů šílenec jménem Deadpool a nejinak tomu je i letos. V květnu vydalo nakladatelství Crew další komiks s tímhle bláznem v hlavní roli: Deadpool 3- Hodný, zlý a ošklivý. A jak naznačuje název, DéPéčko na to nebude sám, pokocháme se přítomností Captaina Ameriky a Wolverinea.

 


Žoldák Wade Wilson aka Deadpool je s námi už od roku 1991! Crew nám loni nabídla knihy Drákulova výzva, Mrtví prezidenti a Lovec duší. Scénáristy je uctívaná dvojka Gerry Duggan a Brian Posehn a kresbu měl pod palcem Scott Koblish a Declan Shalvey.

deadpool3 2


Začínáme zapomenutým příběhem z minulosti, který nese název Deadpool, Power Man a Iron Fist a odehrává se v New Yorku v roce 1977. Příběh má sloužit jako odlehčení a ohlédnutí do doby minulé a taky jako ukázka toho, jak Deadpool spolupracuje s Lukem Cagem a Danny Randem. Spousta textu a retro styl mě odrazovala od čtení a musím přiznat, že tohle mi nesedlo.

deadpool3 3

Zato hlavní příběh, Hodný, zlý a ošklivý, vsadil na vážnější notu a známější kolegy Deadpoola – Captaina Ameriku a Wolverinea. Netušila jsem, že DP dokáže být vážný a až tak emocionální. Taky se mi líbilo, jak nenásilně byla do příběhu zapracovaná backstory obou sidekicků. Projekt X ohrožuje všechny, a proto se mu hrdinové musí postavit spolu jako tým.

deadpool3 4

Opět musím pochválit překlad pana Šmída, který ošetřuje narážky a dvojsmysly a tříbí tak Deadpoolův slovník. Za mě jednička s hvězdičkou! Zapište si do kalendáře, že v říjnu můžeme očekávat Deadpool 4: Deadpool versus S..H.I.E.L.D.

Pokud vás nezaujaly předešlé díly, doporučuji vám zkusit novinku. Jestli se dokážete prokousat retro příběhem (ale třeba s tím mám problém jen já, netuším), čeká vás plnohodnotný a ucelený příběh. Není to slepovačka historek a vtípků, ale má to hlavu a patu a taky je to o dost temnější, osobnější a vážnější, než díly předchozí.

deadpool3 1cover


Deadpool 3: Hodný, zlý a ošklivý
Autor scénáře: Gerry Duggan, Brian Posehn
Kresba: Scott Koblish, Declan Shalvey
Barvy: Val Staples, Jordie Bellaire
Obálky: Kris Anka, Declan Shalvey, Jordie Bellaire
Překlad: Darek Šmíd
Žánr: akční komiks
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2017, brožované
Počet stran: 136
Hodnocení:  85 %

www.crew.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Spisovatelka Jana Poncarová o svém novém románu Cyklistka a soutěži Nejlepší den mého života

Jana PoncarovaLiterární soutěž s názvem Nejlepší den mého života je u konce a známe již jejího vítěze! Patronkou této naší soutěže, do níž se přihlásilo přes 40 účastníků se stala spisovatelka Jana Poncarová, která má na kontě již několik úspěšných románů a ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Křik: Vydařený thriller z psychiatrické léčebny

krik perNakladatelství Albatros představuje výjimečný thriller Nicolase Beugleta z prostředí psychiatrické léčebny. Příběh je inspirovaný skutečnou událostí z období studené války a zavede vás do pokoje jednoho z pacientů, ke kterému jsou v noci přivoláni po...


Literatura

Bratři Lví srdce, dobrodružství pro děti nebo horor?

bratrilvisrdce perexBratři Lví srdce vás zvou na dobrodružnou cestu, přinášející příběh dvou dětí v nostalgickém pojetí pohádkového světa. Tento příběh ve mně vyvolává rozporuplné pocity. Zanechal na mé duši výrazné stopy. Jak asi ...

Divadlo

Na podzim do divadla: O pejskovi a kočičce

200divZlínské Městské divadlo si dětského diváka předchází, jak může. První premiéra sezóny 2013/2014 bude patřit dětem. Oblíbená dvojka pejsek a kočička opět budou řádit na jevišti. A děti budou znovu se zatajeným dechem sledovat, jak tito dva nerozluční kamarád...

Film

Z Paříže do Paříze bez dokladů a bez peněz

z-parize-do-parize-4Bratři Maurice a Joseph jsou kluci. Jednomu z nich je deset, druhému dvanáct a bydlí v Paříži, kde mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Jednoho dne se ale všechno změní – maminka jim musí na kabát při...