Ďábelský Jeremy podmíněně

Ďábelský Jeremy podmíněně

Tisk

clark200Pokud člověk chce mít dokonalý přehled o vyráběných vozech, zejména těch adrenalinových, strastech ledních medvědů, či trucštajfech  Evropské komise, dobře ví, že v The Sunday Times najde sloupek Jeremy Clarksona.
Pokud je člověk stejně postižený motoristickou vášní, ostrým humorem, střízlivým názorem na současný svět a starostí o ekologii jako náš Jeremy, má ale v Čechách prostě problém.

Anglický nedělník je nám platný jako zmrzlému kabát a podobně dostupný. Ale kde jinde si opatříme naprosto nezbytné, fundované informace o migrujících žabičkách, či plnokrevném dvanáctiválci, který se prý mění podobně jako Tyranosaurus rex? Sokol stěhovavý, údajný rexův potomek, je bezesporu nádherný pták, což mě volně přivádí (slovy autora) k titulu nakladatelství Dokořán Ďábelská jízda v citlivém překladu Aleše Drobka od Jeremyho Clarksona.
Jeho v pořadí čtvrtá u nás vydaná a opět naprosto nedostižná publikace obsahuje nedělní sloupky Timesů z let 2011–2013. Z motoristického hlediska zdánlivě naprosto pasé. Clarkson svým nezaměnitelným stylem hodnotí nejen modely mnohdy již notoricky známé, ale i šlechtice, které pravděpodobně v životě ani nepohladíme. Jenže díky Jeremymu pak velmi dobře víme, že Ferrari  458 Italia bylo stejně lepší…  Přestože informace o tom, odkud stříká adrenalin při krocení Aston Martin Vanqish je pro některé velice podstatná, nepřekoná vtip a moudrost v rebelantských sloupcích obsažený. Neomrzí.

Clarkson


Pokud člověk problém vyřeší, zažívá blahý pocit, úlevu. Když se při tom ještě málem umlátí smíchem, je to fajn. Ale když se dokáže poučit a zamyslet (nepovinné), pomáhá to i těm ledním medvědům, což je nezanedbatelné pro všechny. Právě proto nás Jeremy Clarkson neustále fascinuje, což mě volně přivádí ke zprávě pro některé velmi zarmucující: stahování z kůže a čtvrcení  Jeremyho  Clarksona se prý odkládá na neurčito. Někteří říkají, že do vydání dalšího titulu.


Autor: Jeremy Clarkson
Název: Ďábelská jízda
Nakladatelství: Dokořán
Rok vydání: 2015
Hodnocení: 99 %

http://www.dokoran.cz/index.php?&;p=book&id=875

( 1 hlas )

Zdroj: týdeník Naše rodina
Zdroj foto: nakladatelství


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Markéta Harasimová

MH200Markétu Harasimovou znám poměrně krátkou dobu, ale po přečtení jejího románu Poháry touhy se mi tak nějak dostala pod kůži. A protože jsem ji chtěla poznat víc, zrodil se tento rozhovor:

 

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Yrsa opět přišla s výbornou krimi

katarze 200V nakladatelství Grada pod značkou Metafora vyšel další díl série Freyja a Huldar, tentokrát s názvem Katarze.

 

...

Literatura

Jaká je má sestra?

Sestry 200Román Sestry (v anglickém originálu Sisterland) americké autorky Curtis Sittenfeldové je poutavé čtení. Předcházely mu výborné reference, byla jsem proto na něj velmi zvědavá a předem musím říci, že mě rozhodně nezklamal. Psychologická sonda do vzta...

Divadlo

Katovský příběh přivezlo na zlínské Setkání Stretnutie Bábkové divadlo Žilina

kata dcera kata 200Zlínský divadelní festival Setkání Stretnutie se letos konal již poosmnácté. V dobách svých začátků byl zaměřen především na tvorbu zemí Visegrádu, postupem času vykrystalizoval do přehlídky české a slovenské diva...

Film

Jaká je autenticita vjemu?

aute 200Ačkoli obě nyní hodnocené knihy, jak Holubcovo Ještě nejsme za vodou, tak Malaníkové Autenticita ve světě médií, jsou maximálně rozdílné, spojuje je důraz na prozkoumávání vnějškově doložitelných faktů a hodnověrnost následné percepce. Není pak rozhodu...