3. díl komiksu Noe pokračuje v zavedeném stylu

3. díl komiksu Noe pokračuje v zavedeném stylu

Tisk

noe 200Dlouho jsem čekal, až budu vědět, kdy vyjde poslední díl komiksu Noe v České Republice, ale bohužel datum není známo, a tak Vám zrecenzuji 3. díl. Třeba se poslední díl objeví co nevidět a díky této recenzi se snad i fanoušci komiksu dočkají zakončení.

 

 

Noe pokračuje v zavedeném stylu. Jak se dalo asi čekat, po prvních dvou dílech. Pokračuje bitvou o Archu, když je už ostatní lidstvo zničeno. A další půlka knihy se věnuje příběhu o dceři Noema a další lidských členech posádky, kde se vždy najde nějaká zrádná černá duše, která nesdílí její myšlenky.

Samozřejmě se setkáme jak s obry, tak i se sny, které zobrazují vznik světa. Od okamžiku, kdy bůh zašeptal: „Budiž světlo“, postupuje děj přes vznik souše, zeleně, DNA, zaniklých druhů a samozřejmě končí zrodem člověka. Vysvětluje to podle Charlese Darwina a tak posledními vzniklými členy osazenstva Země jsou lidé. Ti poslední, co snědli zakázané ovoce.

Noe3 2


V první části komiksové knihy sledujeme hlavně bitvu, a tak na několika stránkách není ani slovíčko. Jenom citoslovce „Slaaassh, plaff, Slaaash a jejich další variace. Většina těchto textů v obrazech jsou v originále, ale občas čeští překladatelé do originálního obrázku vložili český text. Jako je „ČAK,ČAK,ČAK“. V druhé části už více dialogů, tak si člověk více užije čtení.

Příběh končí smrtí posledního zlovolného člověka, který posádce lodi zabil zvíře. S tím, že na nás v posledním díle čeká hodně zajímavých věcí.

Příběh by měl být ukončen a tak doufám, že český vydavatel poslední díl vydá, aby moje recenze všech dílů komiksu Noe mohla být dokončena a tím by se i fanoušci mohli dočkat zdárného konce.

Hodnocení 80 %

( 0 hlasů )

https://www.kosmas.cz/knihy/197867/ctyricet-dni-a-ctyricet-noci/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je třeba věřit, že události plynou tak, jak mají, říká herec Jiří Bartoň

barton perDesítky postav má na svém kontě herec Jiří Bartoň, který si zahrál jak v kamenných divadlech, tak na alternativních scénách. Přitom je zajímavé, že se uplatnil nejen v činoherních, ale třeba ve vyloženě muzikálových rolích a že má ve svém r...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Příběh ztracené lodi

erebus databazeknih perexLoď Jejího Veličenstva Erebus byla jednou z prvních velkých průzkumných lodí, veteránka z přelomových plaveb na kraj světa. V roce 1848 zmizela v Arktidě a její osud se stal záhadou. V roce 2014 byl...


Literatura

Když detektivkářka Hrubešová uslyší to, co slyšet neměla...

Posledni pozdrav perexVe svém novém detektivním románu Jitka Ludvíková nemění osvědčenou strukturu – amatérský pátrač (přehnaně zvědavá spisovatelka Hrubešová) se plete do oficiálního vyšetřování. Autorka uvádí na scénu kriminalisty hned dva ...

Divadlo

Prague Shakespeare festival: ohromná událost!

Rutherford CravensPrague Shakespeare festival uvede od 21. září do 3. listopadu na scéně Národního divadla v divadle Kolowrat v originální angličtin...

Film

Celé dlouhé filmové večery na Youtube. A zadarmo!

 

youtubeOblíbený komunitní portál Youtube.com si zřejmě začal zahrávat s ohněm. Nebo je nová strategie společnosti začátkem něčeho nového? Sledujte filmy online a zadarmo.

...