Želvy Ninja v komiksu

Želvy Ninja v komiksu

Tisk

Ninja 200Když jsem byl školní dítko, sledoval jsem v televizi Želvy Ninja. Byl to americký seriál, který se přesně hodil pro skoro náctileté děti. Nebyla to ale první možnost, jak v zemi původu sledovat geneticky upravené želvičky. Úplně první fanoušci želv byli čtenáři komiksů, kteří už v roce 1984 objevili tvorbu začínajících tvůrců Kevina Eastmana a Petera Lairda.

 


První komiks se dostává po více 31 letech i k nám u do Čech. V červnu mohli všichni komiksoví fanoušci slavit. První díl z 40. tenkých  komiksových knížek o cca 150 stránkách se objevil v internetových obchodech.


Na rozdíl od animovaného seriálu, který je připraven pro dětské fanoušky a hodí se na víkendové dopoledne, tak komiks od prvního dílu patří dospělým fanouškům. Nejen, že je v něm hodně krve a brutality, ale i malířské umění jejich tvůrců je velmi syrové.


První kniha komiksů se skládá ze čtyř navazujících příběhů, které stojí za nejdůležitějším kanonem Želvy Ninja vesmíru. Vypravuje vznik čtyř želv a jejich mistrem Třískou. Spojení s novinářkou April O'Neilovou a samozřejmě představuje prvního velkého protivníka Trhače s jeho klanem bojovníků „Foot/ Noha“.

Ninja


Původní americký komiks byl pouze černobílý a je dobře, že se k nám dostává kolorovaná verze pro modernější fanoušky. Jádro drsného komisu ale zůstalo a oproti animovanému seriálu je mnoho změn. Jedním z důležitých prvků je to, že želvy Leonardo, Raphael, Michelangelo a Donatello nelze rozeznat podle jejich pásek na očích. Poznají se pouze podle jejích bojových měčů a nučaky…


Komiks se mi čte velmi dobře, je zábavný a drsný. Hodí se do mé knihovny a určitě si koupím jeho další díly. V září vychází díl druhý, ve kterém se dozvíme další podrobností v pokračujícím příběhu. Je připraveno vydat všech 40 dílů. Těším se na to, až se mé děti za 10 let podívají do mé knihovny a budou se bavit komiksy.

ŽELVY NINJA MENU 1
Scénář a kresba: Kevin Eastman a Peter Laird
Překlad: Hana Studeničová
Počet stran: 160 barevných

Vazba: brožovaná s matným lakem
Rozměry: šířka: 154 mm
výška: 234 mm
šířka hřbetu: 12,5 mm

www.comicscentrum.cz/distribuce/zelvy_ninja_1/zelvy_ninja_1_PR.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Party manažerka Vítání prváků vzkazuje: „Jsem Sebi. Přijďte!“

sebi 200Kdo nebyl na Vítání, jakoby nikdy nestudoval! To nyní musí pochopit všichni čtenáři tohoto rozhovoru s party manažerkou letošního Vítání prváků charismatickou Sebi Hájkovou. Ta na sebe práskla...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Skončilo koncertní turné s operním zpěvem, hudbou a hosty

turn perexDevět koncertů se konalo u příležitosti nedávno ukončeného koncertního turné, v jehož rámci vystoupili operní pěvkyně Pavlína Senič a komorní orchestr Musica Festiva. Slovem provázel moderátor Jiří Zbořil.

...

Z archivu...


Literatura

Soumrak v říši slevových karet

200hajSpisovatel David Hájek po novele Cestou do pekla chci potkat anděla, na kterou jste si na našem webu mohli přečíst recenzi, vydává v říjnu druhou knihu. Ponese název Soumrak v říši slevových karet.

...

Divadlo

Zabíjejte popírače klimatických změn. Švandovo divadlo chystá satirickou komedii o střetu politiky a ekoteroristů

Zabijejte popirace 200Co se stane, když se mocná síla klimatické změny střetne s nepružnými osobami z nejvyšší politiky? Ministryně životního prostředí se ocitá v největší morální krizi za svoji kariéru a koncert v australském parlamentu, který je...

Film

Století rádia ukazuje, kudy se ubíralo rozhlasové vysílání

200filmV ostravském televizním studiu vznikl střihový dokument k 90. výročí rozhlasového vysílání, nazvaný Století rádia. Režisér Roman Vávra jej pojal jako mozaiku jednotlivých dochovaných relací od nejstarších dob téměř po dnešek, aniž by vložil jediné slov...