Zvířata roztančila Brno i České Budějovice a chystají novou desku, tentokrát pro děti

Zvířata roztančila Brno i České Budějovice a chystají novou desku, tentokrát pro děti

Tisk

200hudVe středu 9. října se brněnský klub Fléda rozjel na vlnách ska, reggae, rocksteady, ale i swingu. Vystoupila zde již legendární ska kapela Sto zvířat, která slaví třiadvacet let své existence. Zvířata si za předskokany vhodně zvolila holandskou partičku The Upsessions. Tuto sestavu mají už odzkoušenou z podzimu roku 2010, kdy si Holanďany pozvali na koncert k příležitosti oslavy svých dvacátých narozenin a společně vyprodali pražskou Incheba Arénu.

 

The Upsessions napochodovali na pódium v nepřehlédnutelných zelených teplákovkách a svým uvolněným a tanečním rocksteady správně naladili publikum. Spojitost těchto dvou kapel není náhodná, jelikož dlouholetý baskytarista Zvířat Willem Versteeg pochází právě z Holandska. Podle slov frontmana Jana Kaliny kapela doufá, že ji Holaňďané pozvání oplatí a příští rok si střihnou společný koncert v Amsterdamu.

hud1

Při samotném výstupu – teď už mnohem swingovějších – Sto zvířat se nadšení diváci dočkali jak nových písní z posledního alba Hraju na klavír v bordelu, tak i těch klasických pecek jako Nejkratší cesta, Škola nebo Dáma s čápem. Zpěvačka Jana Jelínková nám opět dokázala, že ona ani její varieté stále neztrácí svůj glanc. 

Už 1. prosince se fanoušci mohou těšit na novou a v pořadí už dvanáctou desku, která tentokrát ponese název Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách a bude určena, překvapivě, především dětem. „Moc jsme se na nové album těšili, jsou to texty, který náš saxofonista Tomáš Belko psal třeba už někdy v deseti letech, takže je tam opravdu jak ten dětský pohled na svět, tak i náš současný cynický pohled otců a bývalých pedagogů. Myslím, že to bude asi naše nejroztomilejší deska,“ prozradil nám k chystanému albu Jan Kalina. Můžeme se tedy těšit na další rozšíření repertoáru zřejmě nestárnoucí kapely, jak nám sami ve středu dokázali.

hud

Druhý den po koncertě se Zvířata rozjela do Prahy, kde zahrála v pražském Lucerna Music Baru a následně na jih do Českých Budějovic, kde si jihočeští fanoušci užili jejich vystoupení v KD Vltava.

Více fotek si můžete prohlédnout ve fotogalerii (nafotil náš reportér Rudolf Hojdar na koncertu v Českých Budějovicích):


Foto: autorka článku (v Brně) a Rudolf Hojdar (v Českých Budějovicích)


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Peter Nagy: „Mám sám so sebou taliansky vzťah: nenávidím sa a milujem sa zároveň.“

peter nagyJeden z nejpopulárnějších zpěváků Slovenska, Peter Nagy, si s námi popovídal o škole, fotografování i písničkách.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pojďte se bát s květinářkou s temnou minulostí

ani mrtva ani ziva 200Ani mrtvá, ani živá – takový je název nového thrilleru z pera rakouské spisovatelky Ursuly Poznanski. Kniha vyšla v květnu u nakladatelství Kalibr a na více než tři sta stránkách rozehrává napínavý příběh o tom, jak člově...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede inscenaci Kabaret Winton. Dramatický příběh zachráněných dětí se tak dočká divadelního zpracování

winton 200Silný příběh dvou sester inspirovaný skutečnými osudy a dramatickými historickými událostmi slibuje divákům Švandova divadla inscenace Kabaret Winton. Na scénáři se podílela spisovatelka Kateřina Tučková a jeho spoluautorem je i Martin Františák, uměle...

Film

Na co jít na Mezipatrech - osobní tipy ředitele

mezipatraUmělecký ředitel Mezipater Aleš Rumpel dává osobní tipy na filmy, které budou promítány v rámci 13. ročníku filmového festivalu Mezipatra, který začíná ve čtvrtek 8. listopadu v Praze.

...