Open air: den druhý

Open air: den druhý

Tisk

open air 200Sobotní ráno přivítalo návštěvníky lehce slunečným a především o dost teplejším podnebím. Paprsky se přes mraky do areálu draly celý den a sem tam kratičká přeháňka byla jen příjemným osvěžením po propršeném pátku. Chvilková hrozba pořádné bouřky se nakonec také ukázala jako planý poplach. Hudebně mohlo tedy (skoro) vše probíhat dle plánů!

 

Úderem půl čtvrté main stage začal ovládat space funk v podání britských Kava Kava. Tahle formace za dvě dekády svého působení navštívila Českou republiku již po několikáté. Jejich pozoruhodný mix žánrů rozproudil publikum, které si především užilo poslední song koncertu -známou hitovku Clarity.

Po nich podium na hodinu patřilo slovenským Peter Bič Projekt. Neskutečně milá, energická a nadšená sousedská partička vystřihla všechny důležité singly z jejich alba Say it Loud, zaznělo pár slovensky zpívaných songů i nějaké ty cover melodie. Největší ohlas si rozhodně získal hit Thinking About You, jenž kapela vypustila do světa nedávno a její text koresponduje úžasně s (nejen) letními láskami. Bezchybný zpěv Ivo Biče a Dášky Kostovčík zahřál na duši a rytmické tóny v popovo rockovém ladění nechaly málokoho v klidu.

oaf peter bic projekt

Další na programu měla být britská partička O.Children. Ačkoliv kluci dorazili a moc se na svoje vystoupení těšili, odjeli bez zážitku. Přesněji bez koncertního nadšení, protože právě před jejich show se nebe nebezpečně zatáhlo a areálem vládl silný vítr. Hrozba nebezpečné a poměrně silné bouřky vyřadila zhruba na dvě hodiny z provozu téměř veškerý program. Tím bohužel došlo ke zrušení i jejich vystoupení, které nešlo posunout, protože za pár hodin už měli vše v režii headliners celého festivalu. UNDERWORLD!

Začali skutečně úderem půlnoci. S vymakanou video projekcí a s neskutečnou energií. S nadšením, které dávalo jasně najevo, že si to do Panenského Týnce Karl Hyde a Rick Smith přijeli užít! Pokud bylo díky počasí hudební nadšení lehce zvadlé ony dva dny, tak UNDERWORLD během několika málo minut celý kotel pod stage přepli do neskutečného párty moodu. Jejich sto minutový set se stal symbolem letošního ročníku Open Airu a ti,kdo i přes déšť vydrželi, nelitovali. Zazněly všechny známé věci a nejočekávanější Born Slippy si pánové šetřili k závěru, čímž taneční šílenství vygradovalo na pozoruhodnou úroveň. Komu zbyla energie, mohl ještě zapařit na stage Do klubu na DJ's TBC a Pat Fulgoni či v šapitó Práva, kde vládli taktéž elektroničtí Alef Zero.

oaf underwolrd

Letošní ročník pro Open air nebyl jednoduchý. Přesto si udržel vysokou hudební úroveň a minimálně v podobě UNDERWORLD přinesl skutečně nezapomenutelnou párty.

Zdroj foto: www.facebook.com/openairfestival


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na jevišti si mohu v bezpečném prostoru prožít spousty příběhů. Obohacuje mě to

archiv Tereza RychláPZpěvu věnuje od dětství a velice brzy ji také okouzlilo divadlo, které se stalo její vášní. „Když se to pak poštěstí, že je divadlo spojené ještě se zpěvem, tak jsem úplně ve svém živlu a zažívám ve své práci obr...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Otřesné svědectví o morálce dnešní doby

Ferova-prace perexMožná vám to bude znít nadneseně, ale takový dojem ve mně zanechalo čtení knížky „Férová práce“ Kim Scottové. Sice píše o Americe, nemyslím si však, že u nás to bude o mnoho lepší. Nevím, jak je to v Česku s platy, zda je mzda mužů to...

Divadlo

Ne/normální: unikátní titul na poli hudebního divadla

NENORMALNI 200Spletitý příběh rodiny Goodmanových se v hlavách autorů Briana Yorkeyho a Toma Kitta začal odvíjet postupně. Zároveň lze jeho prostřednictvím mírně nahlédnout do zákulisí vzniku současného amerického muzikálu.

Film

S Pepikem Hnátkem je Okresní přebor konečně úplný

alt„Na žádnej ťukes nemáte, jste dřeváci, a proto taky hrajete vokres.“ Tahle věta stačí, aby si divák udělal dojem nejen o celém filmu (i seriálu), ale také o hlavním hrdinovi Pepikovi Hnátkovi a jeho fotbalovém m...