Support Lesbiens končí! PORTLESS začínají!

Support Lesbiens končí! PORTLESS začínají!

Tisk

portless 200Šokující informace, která v posledních dnech obletěla všechna tuzemská média. Spekulace, fámy a mediální bubliny se vynořily ohromnou rychlostí. Kryštof Michal opouští dvacet let svého života? Proč se kapela rozpadá? A skutečně končí definitivně?

 

 

Za dvacet let se dostali na hudební špičku u nás, vydobyli si své jméno, uznání kritiků i publika. Dvacet let tvrdě dřeli na diskografii, absolvovali neuvěřitelné množství koncertních šňůr, v létě patřili k headlinerům festivalů. Jenže tohle všechno se stává minulostí. Skupina Support Lesbiens tak, jak ji známe, končí. Definitivně a nezvratně. Jaké jsou skutečné důvody rozpadu kapely a co mohou fanoušci očekávat dál?

„Založil jsem kapelu Support Lesbiens, byl jsem po dvacet let jejím zpěvákem a tváří, ale již nejsem spolumajitelem ochranné známky Support Lesbiens, takže tímto jménem nemohu hovořit,“ přivítal novináře úvodem tiskové konference Kryštof Michal. A i hned podával vysvětlení: „To, co říkám, říkám nyní jménem svým, a jediné, co chci, je uvést na pravou míru některá vyjádření mého společníka v Support Lesbiens Hynka Tomana. O mém rozhodnutí odejít ze skupiny jsem informoval Hynka několikrát a jedním z důvodů byl fakt, že bez mého vědomí, jako 50% vlastníka společnosti, vyjmul ochrannou známku Support Lesbiens ze společnosti Support Lessbiens, s.r.o. a stal se tak prakticky jediným, kdo s ní mohl nakládat. Ale znovu opakuji, byl to pouze jeden z důvodů.“

Přesto, že pro veřejnost jsou informace o rozpadu velmi překvapivé, dle zpěvákových slov se ale k rozpadu schylovalo zhruba čtyři roky. V momentě, kdy už situace byla neúnosná a Kryštof Michal se rozhodl z kapely odejít, zrovna celá pětičlenná parta startovala své poslední turné. Přesto se ho ale rozhodli dokončit (takže fanoušci stále mají poslední možnost Support Lesbiens slyšet na živo). Ale jak se říká něco končí, něco začíná!

portless 3

PORTLESS. Slovní hříčka, volný překlad bez přístavu, nová naděje. Naděje fanoušků unikátního zpěvákova hlasu. Naděje čtyř členů původní kapely. Kryštof Michal, Zbyněk Raušer, Jan Daliba a René Rypar pokračují. Lépe řečeno začínají. Znovu a stále spolu. Světu se nyní představuje nová kapela. A představuje se skutečně velkolepě. Už nyní mají svůj profil, logo a fotografie. Už nyní pracují na písničce pro jeden velký projekt, na jedné až dvou písních pro celovečerní film Rudy Havlíka a už nyní mají rozpracované další čtyři skladby. V první čtvrtině příštího roku se hodlají věnovat tvorbě nových písní, aby se co nejdřív mohli vypravit na podia jako PORTLESS a představit se tak publiku. „Těšíme se na stávající i nové fanoušky a na práci, která nás od samotného začátku opravdu baví a všichni si to užíváme,“ řekl závěrem Kryštof Michal.

Support Lesbiens tak, jak je známe, se pomalu stávají minulostí. PORTLESS se stávají současností. A především, za všechny fanoušky, doufáme, že jejich budoucnost bude ještě úspěšnější než kapely minulé. Že PORTLESS zakotví ve vysněném přístavu!

PORTLESS
Oficiální datum představení kapely veřejnosti 13. prosince 2012
Kapelu tvoří: Kryštof Michal (zpěv), René Rypar (kytara), Jan Daliba (baskytara), Zbyněk Raušer (bicí)
Oficiální webové stránky: http://www.portless.cz/
Oficiální fb stránky: http://www.facebook.com/#!/portlessband?fref=ts
Oficiální YouTube kanál: http://www.youtube.com/portlessband

Zdroj foto: oficiální promo a fotografie kapely (fotila Natálie Benešová)


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petra Janů: „Ze začátku jsem byla trdlo ze Sekyrkových Louček.“

petra janu ma pout supraphonOslava s publikem na koncertě je podle Petry Janů jediný způsob, jak ve zdraví přežít vlastní kulatiny. A tak si schválně naordinovala koncert v Lucerně a křest 3CD Má pouť přesně na po...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Albert Camus Pád - jeden z démantů literatury

pad perexO knihách, které všichni znají a málokdo je četl a pochopil, se píše špatně. Do téhle kategorie patří jak nedávno znovu vydaný Franz Kafka a jeho Zámek, tak i Camusův Pád, který v září 2022 vychází v nakladatelství LEDA v novém, moderním překladu Kateř...

Divadlo

ImproEvents Prague - Daniel Lepkoff a Wendy Houstoun

altTřetí ročník mezinárodního festivalu taneční a divadelní improvizace ImproEvents Prague proběhne od 28. května – 8. června 2012 ve Studiu ALTA v Praze. Hosty letošního ročníku jsou americký tanečník, choreograf a improvi...

Film

Severský filmový podzim – Ptáci nad průlivem

ptaci 200I v pátek 10. listopadu jsem vyrazila na film v rámci festivalu Severský filmový podzim do pražského kina Lucerna. Tentokrát padl výběr na válečné drama Ptáci nad průlivem, který přibližuje osudy dánských Židů a pokusy o jejich záchranu před běsnícími nacisty.