Přeštěnické slunce rozsvítí JAHCOUSTIX

Přeštěnické slunce rozsvítí JAHCOUSTIX

Tisk

altK prázdninové pohodě se rozhodli přispět pořadatelé přeštěnického Open Air Musicfestu další hudební lahůdkou. V nabitém lineálu se objeví jedna z hlavních osobností německé reggae scény – zpěvák Jahcoustix (www.jahcoustix.de).

 

Jahcoustix, který má za sebou stovky vystoupení nejen v Evropě, ale také ve Spojených státech nebo v Karibiku, právě propaguje svůj aktuální singl World Citizen. Hitovou skladbu nazpíval společně s další hudební ikonou Shaggim. Jahcoustix prožil velkou část svého života poněkud kočovným způsobem. Dlouhá léta žil v Mexiku, Libérii, New Yorku, Keni a Egyptě. A právě ve zdejší kulturách našel inspiraci pro svou tvorbu. "To je můj smysl života ... jít ven a cestovat daleko ... a dělat hudbu pro všechny národy této jedinečné země."


Natočil pět studiových alb (poslední Crossroads bylo nejprodávanějším německým reggae albem roku 2010), vystoupil na řadě prestižních festivalů (např. Montreux Jazz Festival nebo polský Woodstock) a také absolvoval celosvětové turné společně s reggeae zpěvákem Gentlemanem. V roce 2010 absolvoval nezapomenutelné West Africa Tour po sedmi afrických zemí. Již zmiňovaný singl World Citizien byl napsán pro sociální nadaci s názvem "Think Big", která podporuje mládežnické projekty, jako například "We Are World Citizen". Jahcoustix a Shaggy napsali titulní píseň na podporu myšlenky světového občanství. Veškeré příjmy z prodejů jsou investovány právě do projektu Think Big.

alt

Dále se na festivalu objeví se francouzská hardrocková parta Bloody Mary, české stálice Vypsaná fixa, UDG, Imodium, Tleskač, Jaksi Taksi, Pipes and Pints hudebními anděly ověnčení Pub Animals nebo Prague Conspiracy. Další známá jména na festivalu jsou Doga, Airfare, Goodfellas, O5 a Radeček, Matahari, Totální nasazení a spousta dalších.

alt

Program začne již ve čtvrtek 19. července úvodním festivalovým dnem pod názvem Jonášův plácek v nedalekém Milevsku. Tento vstupní program je spojen s dobročinnou sbírkou pro Domov tělesně postižených ve Zběšičkách. Hlavní část festivalu pak proběhne v pátek a v sobotu na tradičním místě v Přeštěnici. Stejně jako v minulosti i letos budou z Milevska připraveny autobusové spoje. Festival bude zakončen nedělní afterparty v Domě kultury v Milevsku. Celá akce je součástí Milevské hudebního léta.


Cena vstupenek:
Limitovaná série stojí 450 Kč, po vyprodání se cena bude navyšovat.
K dostání v síti www.ticketstream.cz

Více informací:
www.openairmusicfest.cz
www.prestenice.cz
www.facebook.com/prestenice

Zdroj foto: Open Air Přeštěnice


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lepší odměnu za svou práci, než že někoho rozesměju, si nedovedu představit

Lucie HřebečskáPsaní se věnuje odmala, zaznamenávala si črty, scény, nálady a taky si psala deník. Nedávno přišel zlom a začala psát delší texty s cílem nabídnout je i světu kolem, nejen sobě. Začala své literární práce posílat do různých soutěží a uspěla. A letos vyhrála Lucie Hřebe...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Helen Fieldsová je dokonalost sama

dokonaly zlocin 200V dubnu vyšla již pátá kniha britské autorky Helen Fieldsové ze série Luc Callanach, tentokráte nese titul název Dokonalý zločin. Vytříbenou směsici prohnanosti, akce a napětí v tomto díle okoření i vztah dvojice protagonistů, ta...

Divadlo

Gazdova krv vás dostane korektními i nekorektními vtipy

altDivadelní festival Střetnutí Stretnutie zahájila hra Gazdova krv, ve které excelovala tvář festivalu Szidi Tobias a nejen ona.

 

...

Film

Jak vypadá láska mezi regály?


laska medzi regalmi perexChristian je rváč a muž s pochybnou minulostí. Tuhle životní etapu už má ale za sebou a jako svůj nový začátek si zvolil práci doplňovače zboží v supermarket. Nečeká ho tam žádná zářivá kariéra, jeho nejlepší pers...