Epica vypustí do světa nové album

Epica vypustí do světa nové album

Tisk
ImageHolandská gothic metalová kapela Epica existuje již deset let. Za svou pracovní dekádu stihla vydat čtyři řadové desky, jeden živák, jedno DVD a ještě mnohem více. S Epicou je nepopíratelně spjat hlavně klasický zpěv smyslné divy Simone Simons, hutný zvuk kytar, rychlé bicí a kooperace kapely s orchestrem. Kapela byla založena v roce 2002, kdy kytarista Mark Jansen opustil After Forever v honbě za vlastními sny. Zjistil, že kytarista Ad Sluijter, basista Yves Huts a klávesista Coen Janssen sdílí jeho vizi. Bubeník Jeroen Simons a zpěvačka Simone Simons doplnili kapelu. Jejich hudebními inspiracemi byly rocková hudba, ale také symphonic metal nebo filmová hudba od známých velikánů jako Danny Elfman a Hans Zimmer. Skupinu v současné podobě tvoří zpěvačka Simone Simons, kytaristé Mark Jansen a Isaac Delahaye, klávesista Coen Janssen, basista Yves Huts a bubeník Ariën van Weesenbeek.



Studiová alba






Pojďme si představit děti Epicy a s nimi i nejlepší skladby, podle kterých se můžete orientovat v jednotlivých tématech samotných alb.

Prvním oficiálním studiovým debutem kapely bylo album s názvem The Phantom Agony (2003). Cry for the Moon "The Embrace that Smothers - Part IV", třetí skladba z tohoto alba, vás okamžitě na první poslech zaujme svou upřímností a melodickým důrazem. Simone Simons zde předvádí své hlasové kreace a skladba graduje z pomalejšího tempa do rychlejšího a naopak. Touto písní Epica vystihuje svůj postoj k hudbě a naznačuje, jakým hudebním směrem se přesně bude vyvíjet její další tvorba. Druhou nejznámější, a také dvojkou na track listu, je skladba s názvem Sensorium, která na vás, oproti trojce, hned vybalí tvrdé a sekané riffy plné hrubé síly s následným prolínáním andělského hlasu Simone. Za zmínku určitě také stojí pětka Illusive Consensus. Je to tvrdá skladba s údernými kytarami.

Druhým řadovým albem je Consign to Oblivion (2005). Skladba, jež vás může oslovit a přiblížit nejvíce kapele je bezesporu třetí píseň z tohoto alba s titulem The Last Crusade "A new Age Dawns - part I". Budete okouzleni rychlými tempy kytar v kombinaci s dynamickými kombinacemi mistrného bubeníka Ariëna. Dalšími vynikajícími skladbami pak jsou například Blank Infinity nebo Quietus.

Image


A dostáváme se k třetímu, u kapel většinou kritickému albu, které rozhoduje o budoucnosti uskupení, s názvem The Divine Conspiracy (2007). Co se týče Epicy, tak zvládli toto album na jedničku. Výborná produkce, technická profesionalita a vášeň pro hudbu je cítit z každého koutu alba. Byla to věc pro Epicu, jak jsem už naznačil, zlomová. Tímto albem si získali nové fanoušky do své fanouškovské základny a potvrdili, že se mohou pohybovat ve světě gothic metalu vedle takových stálic, jako například Within Temptation, Sirenia a podobně. Skladby jako The Obsessive Devotion, Menace of Vanity, Chasing The Dragon, Never Enough, Living a Lie ~ the Embrace that Smothers part VIII, Beyond Belief nebo Sancta Terra jsou kousky prošpikované skrz naskrz melodiemi všeho druhu.

Čtvrtý oficiální počin kapely s názvem Design Your Universe (2009) měl velký ohlas, i když ne tak velký, jako The Divine Conspiracy, a je pouze potvrzením už výše zmíněného. Ve skladbách typu Resign to Surrender ~ A New Age Dawns - part IV, Unleashed, Martyr of the Free Word, Kingdom of Heaven ~ A New Age Dawns - part V, Deconstruct nebo Semblance of Liberty můžete cítit melodičnost proplétající se s agresivitou hudebníků a něžným hlasem Simone Simons. Nepopiratelným faktem ale je, že na dosud posledním albu Design Your Universe se kapela s ničím nepárala a pořádně přitvrdila, co se týče agrese.

Image


Páté studiové album


Páté dítko Epicy se jmenuje Requiem for The Indifferent a mělo by vyjít 9. března, takže se můžete těšit na pořádnou dávku gothic metalu.

Pokud vás zajímá hudební pozadí jednotlivých členů Epicy, jejich oblíbené kapely, filmy nebo oblíbení hudebníci, pak se můžete podívat na jejich oficiální stránky www.epica.nl, kde můžete najít i info o novém albu a další užitečné věci. Jestli byste rádi viděli některá videa na výše zmíněné skladby, tak je můžete zhlédnout zde: youtube.com/user/epica.







Zdroj info a foto:
epica.nl


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Roman Janků: „Po dvaceti letech začínám mít opravdu obavu o budoucnost živých koncertů klasiky na menších městech.“

Roman Janku200K současné situaci v kultuře se v následujícím rozhovoru vyjadřuje dlouholetý organizátor koncertů klasické hudby a zakladatel cyklu KLASIKA VIVA Roman Janků.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Nenávist se stupňuje

mrchozrouti 200Po Muži, který si hrál s panenkami je zde druhý díl trilogie Nenávist od Magnuse Jonssona tentokrát s názvem Mrchožrouti.

...

Divadlo

Sportu zdar a divadlu zvlášť! Slavná komedie z Dejvického divadla nebo perfektní Pavla Tomicová na Dramox.cz

dramox 200Komedie ze sportovního prostředí, které musíte vidět i bez sportovních předsevzetí! Divadelní platforma Dramox má skvělá sportovní představení – například skandální příběh známé atletky Koule, vyprávění věčně naštvaného správce stadionu Politika správ...

Film

Falešně!

falesne  perexInvestiční bankéř Markus Føns je podezřelý z rozsáhlých investičních podvodů. Není tedy divu, že skončí za mřížemi. Podmínky jsou zde pro něj hrozné, a tak se uchýlí do samovazby ve zvláštním oddělení určeném těm nejopovrhovanějším věz...