Krásný ztráty Live poosmé: Festival slibuje ještě lepší ubytování, více cateringu a skvělou hudbu

Krásný ztráty Live poosmé: Festival slibuje ještě lepší ubytování, více cateringu a skvělou hudbu

Tisk

krasny ztraty 200Osmý ročník festivalu Krásný ztráty Live se uskuteční 9. a 10. srpna příštího roku na již tradičním místě, na statku ve středočeských Všeticích u Benešova. Patronem a hudebním garantem zůstává zakladatel akce, česká rocková legenda Michal Prokop. Aktuálně jde do prodeje první limitovaná edice pěti set vstupenek za nejvýhodnější cenu, která navzdory současné ekonomické situaci zůstává na stejné úrovni jako vloni.

 

Letos v srpnu potěšily zaplněné hlediště Krásných ztrát Live koncertní bloky takových legend, jako jsou Vlasta Redl, Luboš Pospíšil, Precedens nebo – z přece jen trochu jiného soudku, ale neméně kultovní – Ivan Mládek. Nechyběly ale ani výrazné tváře mladší generace jako legendární Monkey Business, zpěvák a producent 7krát3, zpěvačka Katarzia, hiphopová kapela Prago Union nebo rocková Gaia Mesiah.

Patronem festivalu zůstává Michal Prokop. Je prakticky vyloučeno, aby do Všetic přijel pouze „garantovat“ a nezahrál se svými kapelami, tedy s Framusem Five a komornějším Triem. Pořadatelé zveřejňují i několik dalších programových bodů. Nebude chybět žhavá a okouzlující šansonová hvězda Rozálie Havelková, kultovní alternativně-elektronická kapela Midi Lidi nebo Objev roku podle ankety Žebřík a Evropy 2, kapela The Silver Spoons. K domácím rockovým legendám, jež ve Všeticích v roce 2024 vystoupí, patří Sto zvířat, které letos postihla ztráta úmrtím zpěváka Jana Kaliny, ale kapela pokračuje dál, anebo pubrockový Echt! v čele s kytaristou a saxofonistou Karlem Malíkem. Nebude samozřejmě chybět ani „festival na festivalu“ Všetická jízda, který soustavně představuje špičkové představitele alternativní klubové scény.

krasny ztraty 2

Kromě programu pořadatelé také vylepšili některé organizační a technické záležitosti, které dělají dobrý festival ještě lepším. V první řadě ubytování pro návštěvníky. Kromě už zavedených možností, jimiž je bydlení přímo na statku Všetice, případně v přilehlém kempu, bude letos poprvé možné ubytování v benešovském hotelu Karlov. Těm, kteří si tuto možnost vyberou, poskytnou pořadatelé shuttle servis, tedy dopravu mezi hotelem a festivalovým areálem, jejíž cena bude samozřejmě součástí balíčku ubytování a vstupenek. Ubytovací balíčky budou v sobě skrývat i další zajímavé doplňkové služby.

Hodně návštěvníků si na minulém ročníku festivalu chválilo zkvalitnění cateringu. Viděli to ostatně i sami prodejci na bleskurychlé spotřebě některých komodit. Příští rok pořadatelé slibují postoupit i v této sféře ještě o další krok dál a catering návštěvníků opět posílit.

 krasny ztraty 1

Aktuální balíčky vstupenek na Krásný ztráty Live 2024 budou k dispozici v první vlně za 1900 Kč na dva dny a 2300 Kč na dva dny s kempem. Jejich cena je stejná jako v první loňské vlně.

Více info: www.krasnyztratyvsetice.cz
Vstupenky: https://www.krasnyztratyvsetice.cz/cs#tickets
Ubytovací balíčky lze objednávat na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Velký rozhovor s designery pořadu Jak se staví sen

sen 200Oblíbený pořad Jak se staví sen se vrací v nové sérii a to s novými designéry, prodlouženou stopáží, novou moderátorkou Laďkou Něrgešovou a řadou změn. My jsme u této příležitosti vypovídali jednu z dvojic designerů - Andreu Hylmarovou a Marka Povolného....

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Cestou necestou za posvátnými místy jihovýchodních Čech

altJih Čech si většina lidí spojuje s rybníky. Ty jsou nejprofláklejším magnetem na turisty, k jejich břehům míří kroky nejednoho výletníka, jejich fotografie nechybí na žádné z pohlednic. Není nutno pochybovat, rybníky dodávají jihočeské kr...

Divadlo

Antonius a Kleopatra – premiéra slavného dramatu v Brně

Antonius a Kleopatra perexPandemie a divadelní představení se velmi v lásce nemají. Ale Městské divadlo v Brně již v červnu odehrálo venku, na nádvoří Biskupského dvora, ve své premiéře pohádku O statečném kováři. První skutečnou premiér...

Film

Jaký význam mají mýty v našem životě?

Uvahy 200Přemítáním o mýtech si tříbily mysl leckteré osobnosti tuzemské i světové kultury. Nyní se mezi ně zařadil David Jan Novotný, když vydal sborník studií Úvahy o mýtu. V osmnácti kapitolách se hravě přehoupl od biblických témat k souča...