DIVOKEJ BILL jede na vlně úspěchu

DIVOKEJ BILL jede na vlně úspěchu

Tisk

divokej bill 200Divokej Bill slaví letošní čtvrtstoletí existence, jak se na kapelu s bohatou albovou i singlovou historií a početnou fanouškovskou základnou sluší a patří, energií a hitovkami nabitou šňůrou pětadvaceti koncertů pod širým nebem a skvělým novým albem Bazilišek. To se navíc po květnovém vydání na CD a v digitálních formátech nyní dočká také své 2LP verze! Poprvé bude k dispozici exkluzivně ve středu 28. 6. na pražském koncertě v areálu Loděnice Troja a od 30. 6. pak u všech dobrých prodejců s hudbou (a na dalších koncertech Billů). Vydání 2LP navíc doprovází další libůstka pro fanoušky – bonusová skladba The Dark King, kterou kromě vinylu (a CD) najdete od 30. 6. také na digitálních servisech.

 

„Píseň The Dark King vznikla na popud Petra Kubíka a Lukáše Paříka, když se jejich film Princezna zakletá v čase 2 začal překládat do angličtiny kvůli distribuci do zahraničí. Poprosili jsme Jamese Harriese, aby nám pomohl s překladem původní skladby Temný král a s nějakým vedením v rámci angličtiny. Nakonec z toho vypadl společný song. Dali jsme jej na desku jako utajený track coby odměnu těm, kteří si koupili klasické CD. Teď už bude od 30 .6. na všech streamovacich platformách a ti, kdo si pořídí 2LP Bazilišek, najdou pecku The Dark King samozřejmě i tam. Jsme zvědaví, jak se to bude lidem líbit,“ komentuje bonusové překvapení kytarista Billů Roman Procházka.

divokej bill bazilisek

Budou-li ohlasy takové, jaké doposud sklízí turné 25 i sám Bazilišek nebo „jen“ dokumentární videoklip k songu Nostalgie, mají se Billové rozhodně na co těšit. Víc než výmluvně o tom ostatně vypovídají tisíce spokojených fanoušků, kteří navštívili dosavadních děvet zastávek narozeninového turné i recenze Baziliška v hudebních médiích. Namátkou 85% v Headlineru s podtitulem „Divokej Bill slaví čtvrstoletí existence jednou ze svých nejsilnějších desek” či 8/10 na musicserver.cz, kde se mimo jiné dočtete, že „Bazilišek může být klíčovou deskou v kariéře Divokýho Billa“.

Jak říká moje mamka: ‚Těšíš se? Tak se netěš a ono se to povede!‘ Bylo těžký se netěšit, ale teď přesně tyhle pocity zažívám jak s novou deskou, tak s turné. Bral jsem to tak, že pro to uděláme maximum včetně opravdu zodpovědné přípravy, a ono to pak prostě nějak dopadne. Zatím to vypadá dobře! Na obojí jsou opravdu skvělé ohlasy, lidí chodí hromada, zpívají, tancujou a nám se skvěle hraje. Nálada v celém týmu je parádní, my všichni jsme za to rádi a náramě si to užíváme,“ vyznává se frontman DB Vašek Bláha a jedním dechem dodává: „Je za tím vším samozřejmě spousta práce, a to jak kapely, tak managementu, a určitě i trochu štěstí. Je to vlastně takový zůročení celých těch 25 let naší existence. Jsem rád, že jsme vydrželi! Byla to – a doufám, že ještě hodně dlouho bude – jízda!!!“

 divokej bill 2

Naskočit do rozjeté mašiny, kterou ze strojvůdcovské kabiny kočíruje divoká osmihlavá parta, můžete během celého léta na některé z dalších zastávek turné 25, jejichž kompletní výčet včetně možnosti nákupu vstupenek najdete zde. Pokud by Vám toho náhodou bylo málo, zarezervujte si v kalendáři datum 19. ledna 2024, kdy celý rok oslav 25. výročí existence Divokýho Billa vyvrcholí speciálním koncertem v pražské O2 areně! Pro více informací a aktualit sledujte www.divokejbill.cz a sociální sítě kapely, tedy Facebook a Instagram.

Zdroj foto: Ondřej Pýcha


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nightwork: „Umění není zaměstnání, umění je životní styl.“

nightwork 200Víte co je Notifikační industrie gastronomických hybridních talířů workoholicky organizovaných radikálními kuchaři? Přece Nightwork! Odtajnil nám to Honza Maxián, který až z Beverly Hills odpověděl na mé zvídavé otázky.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Girl Online už jde svou cestou


Girl Online Jdesvoucestou200Nakladatelství JOTA vydalo do letních dní závěrečný díl trilogie o Girl Online od populární blogerky a Youtuberky Zoe Sugg. Jak se bude tentokrát Penny dařit?

 

Divadlo

Muzikálové herce z JAMU zaujalo dílo španělské řeholnice

hrad v nitru 200Nezvyklou látku si pro inscenaci Hrad v nitru zvolil její scénárista a režisér Dodo Gombár. Nový titul, který připravil se šesti studenty muzikálového herectví Divadelní fakulty JAMU, je inspirován stejnojmenným dílem španělské řeholnice Te...

Film

Jak spolu prchali princezna a budoucí písař

princ 200Z trojice nových pohádek, které přichystala Česká televize, spatříme jako první Princeznu a písaře, a to ve stědrovečerním čase. O den později následuje Kdyby byly ryby a na druhý svátek vánoční se můžeme těšit na slovenský příspěvek Láska na vlásk...