SAX & CRIME přivezou do Přerova fúzi jazzového šansonu a vídeňského kabaretu se špetkou rapu

SAX & CRIME přivezou do Přerova fúzi jazzového šansonu a vídeňského kabaretu se špetkou rapu

Tisk

BnB 200Jarní série festivalu Blues nad Bečvou nabídne v sobotu 20. května zajímavou hudební show. Projekt SAX & CRIME rakouských muzikantů Haralda Kräutera a Thomase Vigla stojí na fúzi neuvěřitelného koncertního nasazení, rapu, jazzu, reggae, kabaretu, parodie ikon světového rocku, šansonu a špetky sebeironie. Koncert začíná v Restauraci Pivovar v Přerově v sobotu 20. května v 19.30 hodin.

 

Saxofonista legendárních Tres Hombres Harald Kräuter a jeho projekt Sax & Crime, který lze vzdáleně označit jako jazzový šanson, přijíždí v duu s Thomasem Viglem, který zahraje na kytaru, baskytaru, mašinky a oba se společně postarají o pořádnou show.

BnB foto1

Vzpomínáte na saxofonistu Tres Hombres? Na pódiu stojí neskutečně charismatický lídr, kšandy a popruh od saxofonu se zařezávají do nahého těla a boty jsou někde odkopnuty. Tak takový je dodnes Harald Kräuter, který si bláhově myslel, že pověsí vyčerpávající muzikantskou profesi na hřebík. Ale kdepak, Harald je zpět se svým projektem Sax & Crime, v němž s ním hraje na kytaru a zpívá jeho přítel Thomas Vigl, který si kdysi pár sezón zahrál na baskytaru u již zmiňovaných Tres Hombres.

„Tvorbu rakouského dua Sax & Crime lze vzdáleně označit jako tzv. jazzový šanson. Stojí na fúzi neuvěřitelného koncertního nasazení, parodie nedotknutelných pop-kulturních ikon, kabaretních vídeňských popěvků, funku, rapu a špetky (sebe)ironie. Vynikající live show, kterou je velmi těžké popsat slovy, ale nutné zažít osobně!“ zve na koncert do restaurace Pivovar předseda pořádajícího Nadačního fondu Blues nad Bečvou Pavel Ondrůj.

BnB foto2

Zdroj foto: archiv


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Praha + pobočka Dittrichova

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Úklid domácnosti nemusí být žádná věda

Pet domacich prostredku 200V nakladatelství Kazda vyšla před pár dny moc zajímavá kniha nazvaná Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii, která je plná praktických návodů.

...

Divadlo

Listopadová D21

divadlo 21Divadlo D21 má v posledních dnech skutečně napilno. Blíží se premiéra Gulliverových cest, listopadový program je nabitý a stále roste obliba tohoto koutku divadelní kultury známého i jako divadlo Malé Vinoh...

Film

Scampovo dobrodružství - pokračování Disneyho klasiky
ImageVydavatelská a distribuční společnost Magic Box přináší na DVD pokračování oblíbené Disneyho klasiky Lady a Tramp z roku 1955, jímž je film Lady a Tramp II: Scampovo dobrodružství, který v roce 2001 natočil režisér <...