Dvacet nových jmen v programu dvacátého ročníku EXIT festivalu: Asaf Avidan, Artbat, Meduza, Sabaton a další!

Dvacet nových jmen v programu dvacátého ročníku EXIT festivalu: Asaf Avidan, Artbat, Meduza, Sabaton a další!

Tisk

exit festival 200Minulý týden daly oficiálně srbské autority zelenou konání akce EXIT 2021 a ten bude patřit mezi první mezinárodní festivaly letošního roku. K již potvrzeným headlinerům jako jsou David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz, Four Tet, Solomun, Boris Brejcha, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Honey Dijon, Metronomy a Sheck Wes, tak nyní v line-upu přibyly hvězdy jako Asaf Avidan, Artbat, Meduza, Sabaton nebo Hot Since 82. Festival se bude konat v tradiční Petrovaradínské pevnosti města Novi Sad od 8. do 11. července.

Mezi nejnovější přírůstky v programu Exitu patří i Artbat, aktuální hvězda současné elektroniky, kterému fandí i David Guetta. Jedním z vrcholů festivalu bude nepochybně i Asaf Avidad, skvělý izraelský zpěvák, nebo hvězdný hitmaker Meduza, který má na kontě stamilióny zhlédnutí na YouTube a poslechů na streamovacích platformách. V Petrovaradínské pevnosti se představí i britský tech-house producent Hot Since 82 a jedna z největších evropských heavy metalových kapel - Sabaton. Již tak silný line-up doplňuje tvůrce megahitu Breaking Me německý producent a DJ Topic, celosvětově oblíbená zpěvačka Amira Medunjanin a super populární lokálně elektro-rockové duo Buc Kesidi.

Svou účast na festivalu už dříve potvrdili i David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz, Four Tet, Solomun, Boris Brejcha, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Honey Dijon, Metronomy, Sheck Wes a mnozí další. 

Exit festival 1

Vstup na EXIT festival bude umožněn všem očkovaným a osobám s prokázanou přítomností protilátek. Aby byl festival přístupný všem, ostatní se budou moci před vstupem za velmi příznivou cenu otestovat antigenním testem ve speciálním areálu poblíž bran festivalu. Již nyní mohou turisté cestovat do Srbska s negativním PCR testem a očekává se, že testování při vstupu do země už od června nebude požadováno vůbec. Srbsko je zemí, kde mohou v současné době o očkování požádat a být naočkováni i cizinci.

EXIT festival byl založen v roce 2000 v University Parku jako studentské hnutí pro boj za mír a svobodu jak v Srbsku, tak na Balkáně. Za posledních 20 let se rozrostl na jeden z nejvýznamnějších hudebních festivalů na světě a do místa svého konání, města Novi Sad, přinesl v letech 2013 a 2017 cenu za nejlepší evropský festival. EXIT se koná v jedné z největších středověkých pevností v Evropě. 

Exit festival2

EXIT festival
Místo: Novi Sad, Srbsko
Termín: 8. – 11. července 2021
Vstupenky na Exit festival 2021 - https://bit.ly/exitticketmaster

Více informací: https://www.exitfest.org/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Plážové tempo Stanislav Rudolf nezná

200 rudolfLetošní léto předvedlo různé podoby, kdy slunce pálilo o sto šest, na mnohé se nalepilo dovolenkové tempo (můj manžel ho nazývá „plážové“) a občas seslalo přílivy deště. Co dělají spisovatelé a ilustrátoři v létě? Jak se jim píše či kreslí pod...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Zloděje zelených koní spaluje vášeň ke kamenům

Jzlo200iří Hájíček patří ke špičce současných českých prozaiků. Zloději zelených koní sice nesklidili taková ocenění jako jeho vrchol Rybí krev, ale kvalit Rybí krve dosahují. Svědčí o tom i fakt, že se nakladatelství Host rozhodlo v letošním roce vydat podruhé t...

Divadlo

Výhra v loterii změní život každému

altDalší představení v rámci festivalu Střetnutí Stretnutie se Szidi Tobias v čele se konalo ve čtvrtek 24. května. Šlo o komedii Györga Spiroa Prach v provedení slovenského Študia L + S Bratislava.<...

Film

Slnko v sieti ovládla Čiara, tesne za ním je film Piata loď

ciara 200

Najviac nominácií na národnú filmovú cenu Slnko v sieti za uplynulý rok získal film Čiara Petra Bebjaka. Ide o kriminálny triler, ktorý sa odohráva na slovensko-ukrajinskej hranici. Získal trinásť nominácií, vrá...