Let It Roll 2023 rozšiřuje seznam zahraničních hostů a slibuje dosud nejnabitější ročník

Let It Roll 2023 rozšiřuje seznam zahraničních hostů a slibuje dosud nejnabitější ročník

Tisk

LIR 200Let It Roll zveřejnil v pořadí 3. fázi lineupu letošního ročníku. Ten aktuálně čítá více než 140 zahraničních interpretů, kteří se představí na milovickém letišti v termínu 3. až 5. srpna 2023. Let It Roll tak dostává své reputaci největšího drum & bassového festivalu na světě a po vynucené pauze v letech 2020 a 2021 dál pokračuje v expanzi. Mezi hlavní hvězdy letošního ročníku budou patřit Chase & Status, Andy C, Bru-C, Dimension, Sub Focus a Wikinson.

Ještě před samotnou třetí fází festivalového lineupu byl také zveřejněn seznam zahraničních hudebních vydavatelství a značek, které pro jednu noc převezmou dramaturgii některého z 6 designových festivalových pódií, případně se představí ve formě speciálního průřezového vystoupení v režii několika interpretů, kteří danou značku reprezentují.

K již dříve oznámeným interpretům tak přibyla téměř stovka nových jmen a na své si tak přijdou všichni fanoušci žánru. Milovníci euforického tanečního zvuku se nově mohou těšit na vystoupení těch největších hvězd jako jsou Dimension či Wilkinson, chybět ale nebudou ani další oblíbená jména typu Culture Shock, Delta Heavy, Friction či Metrik. Na milovické letiště také dorazí jeden z aktuálně nejpopulárnějších producentů Hedex, který má za sebou šňůru vyprodaných klubových akcí ve Velké Británii a v rámci své tvorby se věnuje především jump upu.

LIR 1 DIMENSION

Ti, kteří preferují tvrdší a agresivnější zvuk neurofunku, se dočkali několika desítek nových jmen v čele s legendárním holandským triem Black Sun Empire, chybět však nebudou ani další významní představitelé tohoto subžánru jako Audio, Ed Rush, Jade, Kemal, Optical, Phace, State Of Mind nebo The Upbeats či mladí talenti jako Buunshin, Imanu, The Caracal Project, Tom Finster a další.

Svou premiéru na festivalu si pak odbyde celá řada nově přidaných jmen jako Alcemist, AMA, Anaïs, Astreaux, Burr Oak, Falcon, Flowidus, Formula, Harley D, Kleu, Mampi Swift, Melysma, RageMode, Rex Hooligan, Rob Gasser, Screamarts, SIREN, SLWDWN, Sustance nebo Zazu.

 LIR 2

Co se týče zahraničních značek, které ovládnou jednotlivá pódia, Let It Roll letos navštíví Blackout Music, Eatbrain, High Tea Music, Hospital Records, Rough Tempo, Shogun Audio, Symmetry Recordings, UKF a Virus Recordings. Právě Virus Recordings pak v letošním roce slaví 25. výročí své existence. Svůj speciální showcase pak na festivalu předvedou Critical Soundsystem a Viper Recordings.

Ani v letošním roce na festivalu nebude chybět tradiční spektakulární Opening Show, na které by letos měl pracovat zatím největší počet umělců, jejichž jména budou zveřejněna již brzy. Pořadatelé dále slibují celou řadu dalších novinek, které mají zážitek z akce posunout na další úroveň.

LIR plakat

Pro veškeré aktuality doporučujeme sledovat webové stránky festivalu letitroll.cz, případně facebookovou událost. Vstupenky na festival včetně dalších služeb je možné zakoupit zde.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Spevák zo novomestskej skupiny Genuine Jacks Juraj Ondrejka

GenJ perex„Najlepšie sa nám hra doma. Máme tam svojich skalných poslucháčov, ktorí chodia na naše koncerty úplne od začiatku. Nemôžeme sa sťažovať ani na Bratislavu. Ľudia sú tu tiež úplne super,“ aj to sú slová

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vařte s vášní podle Dity P.

kucharka denik dity plechackoveVaření a všechno s ním spojené je nedílnou součástí mého života. Jak s nadsázkou říkávám, moje rodina je taková malá Fruta s.r.o. Kdokoliv k nám přijde, přichází ve chvíli, kdy se zase něco vaří, peče, smaží nebo ...

Divadlo

Českolipský divadelní podzim má ambice znovu vrátit této akci prestiž

ceskolipsky divadelni podzimLetošní, již 36. ročník festivalu Českolipský divadelní podzim má ambice znovu vrátit této akci prestiž, kterou měla před lety, kdy se do České Lípy sjížděly amatérské soubory z celých Čech i ...

Film

Nakladatelství Argo se představuje

argo-logoNakladatelství Argo nabízí knihy velice různorodé, vedle divácky atraktivního čtiva (kde nechybí ani comics) vydává i výsostně odborné publikace, které se týkají dějin – ať již zkoumají takříkajíc jejich každodennost, skryté tend...