Večer plný vábení aneb IMPRO Woo

Večer plný vábení aneb IMPRO Woo

Tisk

Osicka perexProstory ART Space v Řetězové 7 v centru Prahy, rozezní rytmy didgerigoo a Hand Pan v kombinaci se zpěvem, pohybem, ale především stand-up výstupy v podání Jitky Osičky. Herečka, zpěvačka, improvizátor, impro woo umělkyně, která více než hodinu a půl improvizuje na dané téma. Ve čtvrtek 25. dubna 2019 v 19:00 tak divák bude součástí večera s názvem Všanc.

Jitka si k sobě vždy volí ojedinělé bubeníky, jako jsou např. Daniel Beneš, David Mauder či Bohumír Hochman. Nově a premiérově vystoupí s osobitým hudebníkem Ondřejem Glogarem.

Os 1

Jeho parketou je hra na dechový hudební nástroj australských domorodců – didgeridoo. Jedná se o dutý kmínek eukalyptu, který prostřednictvím hráčova dechu vydává dunivé tóny. Ondřej také hraje na Hand Pan, vyrobený na Slovensku podle švýcarské předlohy, které je staré pouze 20 let. Hand Pan je melodický perkusivní nástroj s velmi specifickým tónem. Jeho příjemný a uklidňující zvuk bývá často součástí relaxačních sezení.

Os 4


„Prostě přijďte – pokud máte rádi vzrušení, klid, smích, nová uvědomění a nezapomenutelná setkání,“  dodává performerka.

Os 2

Vábení z anglického slova woo tedy láká diváky především na zážitek, netradiční a originální uchopení tématu ze všech směrů, doplněný o hru na dva rozdílné nástroje. Společné sdílení a vědomé divadlo zvané život.

os 5


Vstupenky k dispozici zde : https://goout.net/cs/koncerty/impro-woo-vecer-na-tema-vsanc-jitka-osicka-and-ondrej-glogar/wknde/+proyl/?fbclid=IwAR09dEYk1hkElZC5HkhBGc85O7SZkiBXNJeX72z9C2cXimG9-aigErVCS18

Os 7


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dramaturg festivalu Contempuls: „Zajímavé věci se dějí pořád, ale nejzajímavější jsou ty koncerty“

unnamedNěkolik otázek jsme položili dramaturgu festivalu současné komponované hudby Contempuls Petru Baklovi. Ten nám prozradil zajímavosti o koncertech, ale také o práci dramaturga obecně. Festival Contempuls se koná 21., 2...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Výprava do země za životem

playground 200„Keplerovky“ jsou synonymem skvěle napsané knihy plné napětí a zvratů a především rozervaného hrdiny Joony Linny. Jenže teď autor přichází se zbrusu novou hrdinkou i netradičním prostředím. Jak se bude nový styl líbit zarytým fanouškům Larse ...

Divadlo

RockOpera natočila klip k Tróje bájné. Jeviště divadla se změnilo na filmové studio

troja bajna 200RockOpera Praha představuje videoklip ke skladbě Trója bájná z rockové opery Trója. Objeví se v něm Eva Urbanová v roli bohyně Artemidy, Pavla Forest jako věštkyně Kassandra a herečka Jenn Kirk, která má symbolizovat Tróju. „Rozhodli jsme...

Film

Víly z Inisherinu se jen plouží

Vily 2Přeceňovaný dramatik Martin McDonagh, jenž se u nás proslavil pokrokářským požadavkem, že postavu černocha nesmí hrát nikdo jiný než černoch, se dopustil i několika filmů, které opíral o morbidní humor a různě vyšinuté postavy (V Bruggách, Sedm psychopatů, Tři...