Nikol Bóková, Radek Baborák, Martin Brunner a Luboš Soukup nahrávají nová alba

Nikol Bóková, Radek Baborák, Martin Brunner a Luboš Soukup nahrávají nová alba

Tisk

animal music 200Prvními tituly, které vydavatelství Animal Music chystá pro rok 2022, jsou nová alba Radka Baboráka, Nikol Bókové, Martina Brunnera a Luboše Soukupa.

 


Martin Brunner uvedl v premiéře nový cyklus písní „Svou chvíli“, který zkomponoval na básně Věry Koubové, v rámci koncertu Symfonického orchestru Českého rozhlasu 10. února 2022 v multifunkčním sále DOX+. Spolu s autorem u klavíru vystoupila zpěvačka Markéta Foukalová a na Fender piano zahrál Vít Křišťan. Vystoupení pod vedením dirigenta Marka Ivanoviće se uskutečnilo v rámci koncertního cyklu „Nové horizonty“, v němž SOČR propojuje klasickou hudbu s jazzem. Živou nahrávku vydá Animal Music 6. května 2022. Na programu koncertu bude dále premiéra symfonické verze cyklu „Life and Happiness of Julian Tuwim“ Štěpánky Balcarové.

animal music 1 MartinBrunner

O týden později zahájí ve Studiu Sono nahrávání nového alba hornista Radek Baborák. Album, které bude obsahovat nové úpravy skladeb Johannese Brahmse, Jeana Sibelia a Alexandra Glazunova pro lesní roh a smyčcový kvartet, bude již šestým titulem, který tento fenomenální hudebník vydává u Animal Music. Radek Baborák se v poslední době věnuje stále častěji i dirigentské dráze (nově též jako šéfdirigent Západočeského symfonického orchestru), v době pandemie založil veřejné sbírky na podporu umělců na volné noze a je neúnavným iniciátorem nových hudebních projektů a úprav skladeb vytvářených na míru jeho souborům (Orquestrina, Baborák Ensemble). V loňském roce přijal pozvání ke spolupráci na albu klavíristky a skladatelky Nikol Bókové „Prometheus“, které je velmi dobře hodnocenou fúzí jazzu a vážné hudby. Vydání alba je naplánováno na 17. června 2022.

animal music 2 Radek Baborak

Nikol Bóková se na hranici těchto dvou žánrů pohybuje už od vydání svého prvního alba Inner Places v roce 2019, jímž zahájila plodnou spolupráci s vydavatelstvím Animal Music. Své v pořadí již čtvrté album s názvem „Elements“ bude nahrávat ve Studiu Sono v březnu 2022. Vedle členů jejího stálého tria (Martin Kocián, Michał Wierzgoń) ji doprovodí kytarista David Dorůžka. Pro nahrávání alba „Elements“ zapůjčí klavír firma Bechstein, se kterou Nikol spolupracovala již na projektu „Hybatelé rezonance“. Vydání alba je naplánováno na 20. května 2022.

animal music 4 Nikol Bokova

V dubnu pořídí nahrávky pro své nové album také saxofonista a skladatel Luboš Soukup, který již několik let žije a tvoří převážně v Kodani a na značce Animal Music vydává svá alba již od roku 2013. Jeho spoluhráčem bude tentokrát jediný hudebník – vyhledávaný německý klavírista Christian Pabst. Nahrávání proběhne ve Studiu HAMU. Vydání alba je naplánováno na 3. června 2022.

animal music 3 Lubos Soukup

Uvedené projekty představují zhruba polovinu letošního edičního plánu vydavatelství Animal Music, které v roce 2022 oslaví 15. výročí od založení.

Zdroj foto: Martin Brunner © Khalil Baalbaki, Radek Baborák © Zuzana Bönisch, Nikol Bóková © Jan Vala, Luboš Soukup & Christian Pabst ©Martin Zeman

Více informací: www.animalmusic.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

David Svoboda: „Myslím si, že kulturně zdaleka nezaostávám“

200rozOlympijský vítěz v moderním pětiboji z Londýna David Svoboda se věnuje sportu maximálně a volného času si proto moc neužije. Když se však i přes velkou zaneprázdněnost naskytne nějaká volná chvilka, rád si zajde třeba na zajímavý koncert či divadelní př...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

V životě není tak snadné se přesadit

presazena 200V Nakladatelství HOST vyšla kniha Přesazená s podtitulem Jak nechat život znovu bujet, která potěší nejednoho pěstitele pokojových rostlin.

 

...

Divadlo

Půjdeš mi za svědka? To je nová komedie o mnohdy neuvěřitelných vztazích mezi lidmi

Pujdes mi za svedka200Mam pozve na svoji svatbu s Lili, se kterou již 12 let chodí, za svědka svého nejlepšího přítele Toma, kterého několik let neviděl, protože mu Lili zakázala se s ním stýkat, a to proto, že kdysi opustil jejich kamarádku. Tom p...

Film

Tohle je Teherán
ImageLetošní první ročník Festivalu íránského filmu, který proběhl minulý týden od 11. do 15. ledna, otevřel divákovi dveře nejen do hraného filmu poněkud exotické kinematografie, ale i do zákoutí života...