No Name podpoří projekt Piana do škol exkluzivním koncertem: 28. 2. na Bořislavce

No Name podpoří projekt Piana do škol exkluzivním koncertem: 28. 2. na Bořislavce

Tisk

no name200Známé hity legendárních No Name ve speciálním aranžmá, kterému bude dominovat klavír, rozezní v úterý 28. února foyer pražského Bořislavka Centra. Oblíbená slovenská kapela v čele s frontmanem Igorem Timkem zahraje na tomto netradičním místě vůbec poprvé a zahájí sérii pěti unikátních koncertů, jejichž výtěžek míří na podporu projektu Piana do škol Nadace Karel Komárek Family Foundation. Online prodej vstupenek běží v sítí GoOut.

 

Projekt Piana do škol pomáhá základním uměleckým školám na cestě za novým nástrojem. Prvních osm pian a tři klavíry zakoupila rodinná nadace manželů Komárkových v září 2020 v reakci na to, že je po návštěvě předsedy Senátu Miloše Vystrčila na Taiwanu odmítl čínský klient. Do související grantové výzvy podalo žádost 152 škol, komise jich vybrala 56, z nichž 11 obdrželo nástroj okamžitě. Dalších 45 škol bylo zařazeno do veřejné sbírky. Do konce roku 2021 se mezi lidmi vybralo 9 855 000 Kč, a všechny školy se mohly radovat z nového nástroje.

Druhé kolo sbírky Piana do škol odstartovalo 1. prosince 2022. Jeho cílem je pomoci základním uměleckým školám splnit si sen o novém hudebním nástroji. Úspěšně naplnit tuto misi pomohou právě benefiční koncerty Piana do škol na Bořislavce, sídle nadace a skupiny KKCG, z nichž první patří právě No Name. Šestičlenná poprocková kapela patří k populárním stálicím české hudební scény, což mimo jiné dokládá i deset cen Českého slavíka v kategorii pro nejoblíbenějšího slovenského interpreta (Slavíci bez hranic).

no name1


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Richard Müller: „Jednoznačným hitom je skladba Po schodoch.“

richard mullerJak vznikla právě píseň Po schodoch? Jak to vypadá na olympiádě? To a mnohem více si můžete přečíst v tomto rozhovoru s osobitým zpěvákem Richardem Müllerem.

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Finále stockholmské story

top dog200Švédský autor Jens Lapidus dopsal finále trilogie, ve které se setkávají dva protipóly - svědomitá právnička Emelie a bývalý gangster a vězeň Teddy. Do jakého případu se tentokrát namočí a jak celá jejich (love)story skončí?

Divadlo

Malostranský hřbitov jevištěm site-specific představení

kyt 200Veřejnosti jinak nepřístupný pražský hřbitov otevře v polovině září své brány a poskytne kulisy jedinečnému hudebně-tanečnímu projektu Kytice – Mezigenerační dialog. Výsledek díla, které vzniklo v rámci Roku české hudby, můžete na již zmín...

Film

O sborovém zpěvu a Black Sabbath

pk uvodkaPodivná kombinace? Ale reálná. Jako bývalého člena hudebního sboru mě zjištění, že Severský filmový podzim přinese i snímek o pěveckém sboru, velmi potěšilo, protože na léta, které jsme se spolužáky ve sboru zažili, nikdy nezapomeneme. Ale doložku...