Jana Uriel Kratochvílová pokřtí ve Futuru nové album

Jana Uriel Kratochvílová pokřtí ve Futuru nové album

Tisk

kratochvilova 200Jedna z největších hvězd českého rockového zpěvu Jana Uriel Kratochvílová přichází s novým albem, které je jejím společným dílem s Jiřím Georgem Hrubešem, zpěvaččiným dlouholetým uměleckým i životním partnerem. Novinka natočená se skupinou Illuminati.ca ponese název Alpha Codes a protagonisté ji pokřtí během koncertu 30. listopadu v pražském klubu Futurum – což je v souvislosti s futuristickou povahou tvorby těchto umělců vysloveně symbolické. Vstupenky jsou k zakoupení v prodejní síti GoOut.

„Hudba, kterou přinášíme na tomto podzimním albu, obsahuje ve své harmonické manifestaci kódy nových vibračních informací. Na albu jsou zahrnuty nové tónové a vokální impulsy pro dramaticky, extaticky působící energetické zvýšení, čímž se stimuluje transformace a zaměření do vyšších dimenzionálních stupňů,“ říká Jana Uriel Kratochvílová. A spolutvůrce hudebního konceptu Aplha Code Jiří George Hrubeš dodává: „Jak asi mnozí víme, nacházíme se sice dosud na Zemi ve sféře 3-D, ovšem planeta se už posunuje evolučně do vyšší dimenze, do 4-D. A samozřejmě vše živé, co se nachází na planetě, je už tímto energetickým zdvihem ovlivňováno. Nové album Alpha Codes svým hudebně lyrickým obsahem a zaměřením tomuto planetárnímu zdvihu napomáhá.“

Kratochvílová s Hrubešem svoji novou hudbu považují za revoluční. Alpha Codes je podle jejich mínění hudbou nové dimenze existence: „A to právě tím, že přináší světu kolem, plnou a štědrou náruč zvýšených energii ve formě nových tvůrčích idejí a nových transformačních hudebních zakódování. Celkovým výsledkem je doslova hudební revoluce, plně v souladu s probíhající planetární evolucí.“

Jana Kratochvílová je jedna z nejuznávanějších a také nejexcentričtějších českých zpěvaček. Její záběr sahá od popových hitů přes reggae, nejrůznější odnože tvrdé rockové hudby až po experimentální styly. Součástí jejích koncertů je také pozoruhodná vizuální show. Ve svých začátcích zpívala pop i jazz rock, roku 1980 vydala svoje jediné československé profilové album. V raných 80. letech pak působila s průkopnickou reggae kapelou Heval. Pro svoji uměleckou nesmiřitelnost a výstřední zjev a způsob vystupování jí totalitní prostředí komunistického Československa házelo klacky pod nohy natolik, že v roce 1984 emigrovala do Anglie. Následoval ji i její umělecký a životní partner Jiří Hrubeš, jeden z nejproslulejších českých bubeníků (Pražský výběr, Žlutý pes, Horký dech Jany Koubkové).

Ve Velké Británii vystřídala Jana Kratochvílová řadu pseudonymů, obrátila se k nezávislému hudebnímu vyjádření a zajímala se také o rozmanité filozofické směry a náboženství. Od roku 2007 se její kapela jmenuje Illuminati.ca a sama zpěvačka užívá přídomku Uriel. V posledním dvacetiletí se stále častěji objevuje na českých klubových i festivalových pódiích a její vystoupení vždy budí velký zájem posluchačů. I po bezmála půlstoletí na hudební scéně totiž dokáže Jana Uriel Kratochvílová překvapit, zaskočit, leckoho i šokovat.

kratochvilova plakat

Vstupenky: https://goout.net/cs/jana-uriel-kratochvilova-and-iluminatica/szymgnt/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sylva Lauerová: V románu Hodina zmijí své pokušení hrát si se čtenáři posouvám až k hranici dokonalosti

Sylva Lauerova perexFanoušci spisovatelky Sylvy Lauerové se po třech letech konečně dočkali a jejich radost může být hned dvojnásobná. Je to jen pár týdnů, co vyšla její sbírka poezie s názvem Klóketen a nyní se na knižních pultech objevil i no...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Cesta běžce – fascinující pohled do bájného světa japonských běžců

Cesta bezce perexPohled do bájného světa japonských běžců přináší knížka londýnského rodáka Adharananda Finna Cesta běžce. „Náramné dobrodružství! Od první stránky jsem byl uchvácen,“ ohodnotil ji autor bestsellerů Christopher McDougall.

Divadlo

Jak vidí budoucnost umění v on-line světě Jana Plodková a Jiří Vyorálek?

DNZ 200Oblíbení herci Divadla Na zábradlí se v krátkých rozhovorech zamýšlejí nad reflexí covidové pandemie v jejich profesním i osobním životě.

...

Film

Odvaha je jediným životním měřítkem, když něco opravdu chceme, uděláme cokoliv

Milovana

Dnes vám nabídnu tip na starší švédský kousek Till det som är vackert, u nás uvedený pod názvem Milovaná. V hlavní roli zde uvidíme Alicii Vikander - tento snímek jí otevřel dveře do světa filmu a upozornila jím na sebe. Za roli Katariny byla ocen...