Festival Kefír pro bejbypankáče se koncem srpna vrací v plné síle

Festival Kefír pro bejbypankáče se koncem srpna vrací v plné síle

Tisk

kefirek 200Vypsaná fiXa, Visací zámek a samozřejmě Kašpárek v rohlíku budou hlavní hudební hvězdy festivalu pro děti a jejich rodiče s názvem Kefír. Osmý plnohodnotný ročník se koná v sobotu 27. srpna v multifunkčním areálu Parku 360 v Hradci Králové. Chybět nebudou divadelní představení ani specifické atrakce jako popelářská fára, trávožery či opravdový bagr.

 

 

"Po dvou letech, kdy jsme kvůli koronaviru pořádali jen menší Kefírek, chceme letos znovu nabídnout velký festival Kefír. Těšíme se na infuzi radosti a zábavy v podání těch nejpovolanějších, která je po dlouhé pauze tolik potřeba. Vracíme se také k původnímu termínu posledního víkendu prázdnin a definitivně se stěhujeme do Parku 360 v Hradci Králové,” říká Michal Thomes z pořádající organizace Kefír, s. r. o.

Areál na královéhradeckém letišti si organizátoři otestovali již loni. Letošní plnotučný Kefír bude nejen větší, ale také hudebně ostřejší. Na hlavní stagi vystoupí punkeři, kteří nedávno oslavili 40 let na českých pódiích, kapela Visací zámek. Zahraje osvědčená pop-punková parta z Pardubic Vypsaná fiXa a celý hudební program, zastoupený ještě například crossoverovou klasikou Jolly Joker & P. B. U., vygraduje již tradičně největším letním koncertem bejbypankové kapely Kašpárek v rohlíku.

“Letos to bude patnáct let od vydání naší první desky, na Kefíru tedy odstartují oslavy mých narozenin, které skončí až na vánočním koncertě, kde určitě sfouknu patnáct svíček, jen ještě nevím, na čem přesně,” slibuje Kašpárek v rohlíku, frontman stejnojmenné hudební skupiny.

kefirek1

Neopomenutelnou součástí osmého ročníku festivalu živé kultury Kefír samozřejmě budou také divadelní představení, chybět nemohou ani tradiční specifické atrakce a blbiny jako svezení na stupátku popelářského fára či na trávožerech, obří houpačka na jeřábu nebo bejbypankové kadeřnictví. Vrátí se také cesta pošťáka, a hlavně bagrování opravdovým bagrem, které bylo před lety na Kačině velkým hitem u malých bejbypankáčů, ale snad ještě větším u jejich tatínků. Nový areál navíc přináší další možnosti, zájemci si užijí vlakovou exkurzi skrz jinak nepřístupné přilehlé letiště a nad areálem bude létat vyhlídkový vrtulník.

Nejvěrnější fanoušci stráví v Hradci Králové celý víkend, přespí ve festivalovém kempu ve vlastních stanech či karavanech, ale i v pronajatých týpí, luxusních Chill Village nebo klasických táborových stanech s podsadou. Těšit se mohou na speciální noční komentovanou prohlídku areálem a na další bonusový program v pátek večer a v neděli dopoledne.

Festival Kefír se do roku 2019 konal pravidelně poslední prázdninový víkend v zahradě zámku Kačina u Kutné Hory. Šlo o jedinou akci v Česku, která cílí v jeden okamžik na celou rodinu a blíží se přitom velkým hudebním festivalům. Na poslední plnohodnotný ročník v srpnu 2019 se sjelo sedm a půl tisíce lidí. Loni a předloni kvůli koronaviru dorazily rodiny alespoň na skromnější Kefírek.

kefirek2

Vstupenky: https://goout.net/cs/kefirek-2021/szorbtr/

Více informací:

http://festivalkefir.cz/
https://www.facebook.com/festivalkefir
FB událost
https://www.instagram.com/festivalkefir/?hl=cs
https://www.youtube.com/channel/UCIh71HoXTPPTaNKsfoSaVTQ


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Václav Vydra: „Budu jezdit a věnovat se koním, dokud budu schopen nasednout.“

altDo letních dní vám přinášíme rozhovor s populárním hercem a chovatelem koní, Vaškem Vydrou. Dozvíte se v něm například, jak vzpomíná na pořad StarDance, či jaký má vztah k vaření.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Co je tvoje, je i moje: Román o tom, že nic není černobílé

coje 200Ostravské nakladatelství Domino asi není potřeba nějak zvlášť představovat. Vzniklo v roce 1997 a na svém kontě má už stovky mezi čtenáři velmi oblíbených knih. Detektivkami a thrillery počínaje, čtením pro dospívající konče. Pokud je vaším šálkem čaje...

Divadlo

Richard III. vládne Hradci

richard III 200S nejslavnějším Shakespearovým padouchem se roztrhl pytel nad českými jevišti. Vedle Prahy, Brna a Pardubic splétá Richard III. síť krvelačných intrik i na scéně Klicperova divadla v Hradci Králové. A i k...

Film

Černobílá nicota

nicota200Partnerské vztahy jsou složitou sítí toho dobrého, ale i náročného. Když jsou spolu ve vztahu dvě umělecká ega, může to být ještě o jeden level šílenější. I ve druhém snímku čtvrtečního pražského večera v kině Lucerna v rámci Severské filmové zimy zůs...