Headlinerem zimního Masters of Rock 2022 je švédské metalové kladivo – Hammerfall

Headlinerem zimního Masters of Rock 2022 je švédské metalové kladivo – Hammerfall

Tisk

ZMOR22 200Zimní MASTERS OF ROCK festival se zdá být ještě poměrně daleko, ale už nyní ochlazuje i jen pomyšlení na něj naše horkem zmítané hlavy. 17. ročník ZIMNÍHO MASTER OF ROCK oznamuje svého headlinera! Jsou to fenomenální Švédové HAMMERFALL!

 

 

Bez ohledu na to, jak moc se vše v kultuře a ve světě mění, heavy metal se stále drží. Silně, mocně a úspěšně. A jedním z jeho hlavních a nejstálejších vlajkonošů je metalové kladivo HAMMERFALL, které metal kuje už od roku 1993. Stejně jako všichni ostatní na světě, HAMMERFALL jako kapela i jednotlivci čelili oné velké výzvě, jakou byla globální pandemie coronaviru. Jejich turné se předčasně zastavily a byli samozřejmě nuceni k domácímu „vězení“. Tváří v tvář nejistotě, zahájil vůdce kapely Oscar Dronjak proces psaní písní, ze kterého se nakonec vyklubalo už 12. studiové album „Hammer Of Dawn“ (2022).

Kapela se semkla ještě těsněji, než kdy předtím a vydala toto vynikající album, které fanoušci po celém světě vyzdvihují jako jedno z nejlepších letošního roku a jako úplně nejlepší, které kapela dosud vydala! HAMMERFALL opět prokázali, že jsou skvělí nejen jako jedna z nejdůležitějších kapel v historii heavy metalu, ale i jako jedna z nejdůležitějších kapel dnešní moderní metalové scény. A po posledních dvou letech nedobrovolné nečinnosti je potřeba říci, že HAMMERFALL jsou zpět a silnější než kdy předtím!

ZMOR22 Hamerfall

ZIMNÍ MASTERS OF ROCK tak výrazně posiluje svůj line-up a brzy přidá ještě i další zajímavá jména!

Chris BAY – je vůbec nutné tady něco dodávat? Oblíbený, sympatický a neuvěřitelně aktivní frontman metalových FREEDOM CALL přijede v zimě do ZLÍNA sólo, jen se svou kytarou, se svým úsměvem, svojí sólo tvorbou a svou chytlavou, dynamickou one-man show! Kdo toto jeho unikátní a nezapomenutelné vystoupení neviděl loni na ROCK CASTLE festivalu, má nyní další možnost. Skladatelé rock-metalových písní jsou prostě jen někdy moc pracovití a napíší mnoho inspirativního a bohatého materiálu, který se však příliš nehodí do stylu vlastní kapely. A to je i případ CHRISE BAYE. "Trvale píšu písně a neustále pracuji na nápadech ve studiu," vysvětluje Chris. "Proto jsem za ta léta nashromáždil spoustu skladeb, které Freedom Call zkrátka nevyhovují, ale jsou příliš dobré na to, aby se na ně v mém archívu jen prášilo“. Řešení je jedno, sólo alba a sólo show. Chris svým vlastním, nezaměnitelným způsobem prezentuje muziku, která ho inspirovala od samého počátku jeho kariéry. Jeho osobité písně vznikaly po dlouhou dobu a Bay si je komplet vyrábí sám, ve svém vlastním studiu.

SERIOUS BLACK – Turné melodic power-metalových SERIOUS BLACK znemožnila pandemie coronaviru, nicméně, turné se podařilo přeplánovat, a tak se na tuto bandu se svým aktuálním albem „Vengeance is Mine“ můžete těšit ve ZLÍNĚ, na ZIMNÍM MASTERS OF ROCK! POZOR! Všechny zakoupené vstupenky na dříve oznámené pražské termíny platí i na Zimní Masters of Rock. Kapela si v posledních letech prošla několika personálními změnami. V květnu 2018 se ke kapele připojil Ramy Ali jako stálý bubeník poté, co odešel Alex Holzwarth. V roce 2021 došlo k další změně v sestavě. Poté, co Urban Breed po jistých neshodách před začátkem nahrávání kapelu opustil, bylo nové album Vengeance is Mine nahráno se srbským zpěvákem Nikolou Mijicem (Eden's Curse) a s Bobem Katsionisem ve vlastním studiu Serious Black. Nenechte si je ujít, klukům už bijí dlouho tlumená metalová srdce na poplach!

DALRIADA – po svém úspěšném vystoupení na letošním METALFESTU v PLZNI se kapela vrací do ČR znovu, v zimě do ZLÍNA na Zimní „Masters“. Tato maďarská folk-metalová kapela má proklatě nízko položené kytary, užívá si hraní na lidové nástroje a nadšeně představuje své nejúspěšnější hity s velkými sbory až po epické bitevní písně s texty o maďarských legendách, mytologii a historii. Bude to velmi pěkný, zajímavý a po všech směrech nevšední hudební zážitek!

OYD - myšlenka vytvořit kapelu se zrodila v Řecku počátkem roku 2012. Po několika změnách v sestavě se kapela ustálila v roce 2016 s cílem kombinovat různé styly se silnými vlivy metalu, punku, grunge a rocku. V roce 2019 vydali své druhé album „Indigo“ a až nyní přichází možnost představit ho světu live, takže i u nás, na zimním „Masters“!

První limitovaná edice vstupenek je vyprodána a nyní můžete vstupenky kupovat za stále velmi výhodnou cenu, platnou do 31.8. nebo do vyprodání edice. Vstupenky objednávejte na těchto stránkách nebo v sítích Ticketportal či Ticketmaster!

ZMOR22 2

ZIMNÍ MASTERS OF ROCK 2022 – 3.12.2022, hala Datart ZLÍN

Více informací: https://www.mastersofrock.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dominik Landsman: „Baví mě i naprosto nesmyslná přirovnání typu byl veliký jak mrtvý tučňák.“

dominik landsman200

Dominik Landsman (* 14. října 1985) je český spisovatel. Autor vystudoval na Vysokém učení technickém v Brně obor Finance podniku, následně pracoval jako realitní makléř. V době, kdy dostal v zamě...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Střepy života - překonání kruté minulosti lidskostí a laskavostí

strepy zivota perexSzmulek Rozental se narodil v Polsku. V roce 1949 přijel do Bostonu jako malý chlapec, sirotek a uprchlík. Trpěl tehdy tuberkulózou – a to byla ta nejmírnější z ran, které utrpěl během svého pobytu v nacistických táborech smrti....

Divadlo

Muzikál Edith a Marlene se v Národním divadle moravskoslezském dočká čtyřiačtyřicáté reprízy

edith a marlene perex1Jubilejní 44. reprízy se dočká v pondělí 28. prosince na jedné ze scén Národního divadla moravskoslezského Ostrava, konkrétně na jevišti Divadla Jiřího Myrona, komorní muzikál Edith a Marlene, jehož autorkou je maďar...

Film

Putování Středozemí pokračuje

200filmPeter Jackson, režisér všech dílů Pána prstenu a prvního Hobita, po roce přináší do kin druhé pokračování s podtitulem Šmakova dračí pouť. Studio si dalo velice záležet na tom, aby byl film propagován už dlouho před samotným vpuštěním do kinosálů. Tol...