Vítězové Cen Anděl Lash & Grey spojí tóny s B-Side Bandem

Vítězové Cen Anděl Lash & Grey spojí tóny s B-Side Bandem

Tisk

B-Side Band 200B-Side Band představí 2. června nový koncertní projekt Takt-Ty. Na pódiu brněnského Metro Music Baru spolu s osmnáctihlavým tělesem zahraje Cenou Anděl čerstvě oceněné slovenské duo Lash & Grey, v big bandových aranžích zazní tvorba rock-funkové skupiny Jay Delver.

 

Za svou šestnáctiletou kariéru spolupracoval B-Side Band s nejednou českou i zahraniční osobností. Počínaje Vojtěchem Dykem vystoupil soubor s členy Orchestru Gustava Broma, dvojnásobným držitelem Grammy Kurtem Ellingem, vokálním ansámblem New York Voices rovněž oceněným zlatým gramofonem či britskými The Puppini Sisters. V rámci aktuální kolaborace si interpreti kladou za cíl propojit své umělecké styly do nového formátu.

„Oba talenty už sleduji dlouho. Fúzí jejich soudobého pojetí soulové či funkové hudby s big bandem chceme dodat vynikající tvorbě Lash & Grey a Jay Delver další rozměr. Od tohoto protnutí si všichni slibujeme tvůrčí osvěžení a rozšíření obzorů. A vzhledem ke kvalitám zúčastněných si troufám říct, že se naše očekávání vyplní,” říká bandleader a zakladatel B-Side Bandu Josef Buchta.

B Side Band Lash Grey

Slovenská dvojice Kristíny Mihaľové a Jakuba Šedivého vystupující pod názvem Lash & Grey od svého vzniku získává jedno ocenění za druhým. Od slovenských Radio_Head Awards za Nejlepší debutové album přes Objev roku na New Faces of Slovak Jazz až po aktuální výhru Ceny Anděl v kategorii Slovenské album roku. Evropskou hudební scénu oslnili natolik, že zcestovali bezmála desítku prestižních festivalů ve Francii, Německu či Belgii. „S bigbandom sme ešte nespolupracovali a myslíme si, že to bude veľmi zaujímavé spojenie,” shrnuje Mihaľová.

Dalším objevem aktuální scény, který se na pódiu setká s B-Side Bandem, je zpěvák, klavírista a saxofonista Jakub Urbánek z brněnské rock-funkové skupiny Jay Delver. Nadaný skladatel se svou kapelou rovněž reprezentoval svou zemi v zahraničí, naposledy například v Paříži v Českém centru či na srbském Nišville Jazz Festivalu. Jako předskokani rozvášnili v domácím Sono Centru fanoušky čekající na koncert americké kytaristky Maliny Moye. Prvním místem na soutěži Jazzfruit festivalu Mladí Ladí Jazz převzali žezlo od minulých vítězů jako skladatele Igora Ochepovského či slovenského uskupení Ľudové Mladistvá.

B-Side Band 1

Zdroj foto: Tino Kratochvil, Michal Zahoracký, Petr Klapper

Vstupenky a více informací:

Předprodej GoOut: https://goout.net/cs/b-side-band+lash-and-grey+jay-delver/sznqqjt/
Facebook událost: https://fb.me/e/4zNovHp5d
Facebook B-Side Band: https://www.facebook.com/BSideBandBrno
Instagram B-Side Band: https://www.instagram.com/b_side_band/
Facebook Lash & Grey: https://www.facebook.com/lashgreymusic
Instagram Lash & Grey: https://www.instagram.com/lashgreymusic/
Facebook Jay Delver: https://www.facebook.com/jaydelverband
Instagram Jay Delver: https://www.instagram.com/jay_delver/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

PERCIVAL SCHUTTENBACH: „Nemusíme znít tvrdě jen proto, že to diktuje folk metal“

percival 200Na festivalu Made of Metal, který se o druhém srpnovém víkendu koná u Hodonína, se mimo jiné představí polští představitelé folk metalu Percival Schuttenbach. My jsme oslovili hlavu skupiny Mikolaje Rybackiho a položili mu několik otázek, z nichž...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Odhalte s dětmi Tajemství obrazu

tajemstvi-obrazu 200V nakladatelství Presco Group pod značkou Ella & Max vyšla kniha Tajemství obrazu od jeskynních maleb po chytré telefony. Jak název napovídá, čtenáře provede historií obrazů, od pravěkých jeskynních maleb až po obrazovku počítač...

Divadlo

Trójanky: původní českou hru o ženách zasažených válkou nastudovaly u Švandů ukrajinské divadelnice

trojanky 200Inscenaci Trójanky inspirovanou antickými motivy i skutečnými osudy současných žen uvede 27. května v premiéře Studio pražského Švandova divadla. Novou českou hru Davida Košťáka vyprávějící o třech hrdinkách z města Trója, které kvůli válce ztrati...

Film

Mars útočí: Mají Marťani starosti?

mars utociMars útočí (1996) vznikl na sklonku „milénia“ a díky svému černému humoru se stal velmi populárním filmem. Jack Nicolson ve své hlavní roli předvádí, jaké může mít takový prezident s nájezdem mnohem vyspělejších...