Nick Cave, Sepultura, Napalm Death a nově The Exploited ovládnou kytarový line-up festivalu

Nick Cave, Sepultura, Napalm Death a nově The Exploited ovládnou kytarový line-up festivalu

Tisk

exit 200EXIT festival vstoupil do finální fáze oznamování line-upu. K Nicku Caveovi & The Bad Seeds a dalším velkým jménům jako Sepultura, Napalm Death, Molchat Doma, Marky Ramone a Blind Channel se připojí také 11 nových kapel v čele s nezničitelnými punkovými legendami The Exploited. EXIT Festival opět dokazuje jak rozmanitý dokáže být, kromě rocku a metalu totiž i letos fanouškům nabídne to nejlepší se současné popové a taneční scény. V čele této části programu bude rapperka Iggy Azalea, producent Clavin Harris, zpěvák James Arthur nebo hitmaker Afrojack. EXIT o sobě dá letos v létě znovu vědět od 7. do 10. července.

 

Explosive stage i letos v létě přivítá všechny fanoušky hardcoru, metalu a punku s téměř 30 vystoupeními. V čele line-upu stojí ikonická skotská punková kapela The Exploited. Od jejich debutu „Punk’s Not Dead“ a jejich druhého alba „Troops of Tomorrow“, které jsou obě považovány za punkovou klasiku, uplynulo přesně 40 let a veteráni jsou připraveni znovu zazářit!

Stejně hlasitých bude i dalších devět nově oznámených kapel na Explosive stage: Crown Court, Lamori, Bohemyst, Smrt Razuma, Šank, Vox Populi, Chain Cult, Hexis a War Engine. Program na této stage tak dosáhl téměř 30 vystoupení, včetně již dříve oznámených Bury Tomorrow, Discharge, Incantation, Moscow Death Brigade, Nervosa, Tankard, Architect of Pain, Black Tooth, Chains, Heresy, Madvro, Misconduct, Noctiferia, Oathbringer, Progon, Shining, Stranger, Terminal Prospect a The Undertones.

Hudbu na Main Stage nebude řídit nikdo jiný než Nick Cave a The Bad Seeds. Dále se zde také objeví hudebníci, kteří psali historii metalu a nadále píší historii hardcorových, new wave a post-punkových scén — ikonická brazilská Sepultura, legendární birminghamská čtveřice Napalm Death a běloruská kapela Molchat Doma.

exit rock
Deca loših muzičara, aka DLM, jsou nejnovějším oznámením na Fusion stage. Tato bělehradská kapela vznikla v roce 1988 a přináší skvělou kombinaci funku a rocku. Na Fusion stage vystoupí ve skvělé společnosti živé punkové ikony Marky Ramone, finských Blind Channel, přední post-punkové dark-wave kapely She Past Away, jedné z nejaktivnějších a nejatraktivnějších kapel na světě Brkovi, legendární punkové kapely Paraf, stejně jako Prti Bee Gee, Vzelj, Coach Party a Sana Garić.

EXIT Festival se bude konat v Petrovaradinské pevnosti od 7. do 10. července a vystoupí na něm největší světové hvězdy jako Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones , Alok, ATB, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama' Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molchat Doma, She Past Away, Konstrakta, Brkovi, Paraf, Coach Party, Noisia, Deca loših muzičara, Sana Garić, Vzelj, Prti Bee Gee a mnoho dalších, kteří budou oznámeni již brzy!

Čtyřdenní vstupenky jsou v prodeji od 95 EUR. Po vyprodání této limitovaného řady se cena vstupenek zvýší. Jednodenní vstupenky na pátek 8. července, včetně představení Nick Cave & The Bad Seeds, jsou v prodeji za počáteční ceny: běžné vstupenky za 34 EUR, fan pit za 44 EUR a VIP vstupenky na 100 EUR. Vstupenky lze zakoupit na https://www.exitfest.org/cz/vstupenky.

exit plakat

EXIT festival
7. července – 10. července 2022,
PETROVARADÍNSKÁ PEVNOST, NOVI SAD, SRBSKO

Vstupenky: Čtyřdenní lístky v prodeji od 95 €

Více informací: www.exitfest.org/cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rád utíkám do vnitřního světa, říká herec Petr Franěk

petr franek200Zatímco asi před třiceti lety ho viděl v dramatu Maryša v Městském divadle Zlín, kde představoval Francka, letos jsem viděl Petra Fraňka také v Maryši, ale v roli hospodského. Hru nastudovalo Divadla Radka Brzobohatého a já tak mohl po letec...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Komu se dá v dnešní době věřit?

komu se da verit 200V nakladatelství Host vyšla nedávno další populárně naučná kniha, tentokrát s názvem Komu se dá věřit a podtitulem Jak nás technologie sblížily a proč by nás mohly zase rozeštvat. Autorka Rachel Botsmanová v ní předkládá velmi z...

Divadlo

a-á-a-á-a

kavarna 200Švandovo divadlo uvedlo v sobotu 28. dubna 2018 premiéru hry Kauza pražské kavárny. Na vzniku inscenace se podíleli sami herci divadla pod vedením Jacoba Erftemeijera, který hru také režíroval. Pražská kavárna – útočiště intelektuálních povalečů ...

Film

Jak se Ježíše zmocnili filmaři

200filmNa rozdíl od islámu, kde zákaz zpodobnění - nejen - proroka Mohameda dodnes zabraňuje vzniku filmů, které by se věnovaly jeho zakladatelské osobnosti (a zlobný, v Americe natočený pamflet Nevinnost muslimů vyvolal krvavé nepokoje), křesťanství takové záb...