Na třetím albu BETWEEN THE PLANETS objevují paralelní světy

Na třetím albu BETWEEN THE PLANETS objevují paralelní světy

Tisk

BETWEEN THE PLANETS 200Parallel World - tak se jmenuje právě vydané album pražského projektu BETWEEN THE PLANETS, za nímž stojí producent a kytarista Martin "Spacosh" Peřina.

Sám Spacosh se kromě hudby postaral i o všechny nástroje kromě bicích (ty nahrál jeho dlouholetý spoluhráč Filip Kittnar) a celé album taky zmixoval. Mastering pak provedl věhlasný dánský zvukový inženýr Jacob Hansen (Vola, Katatonia, Evergrey, ..). Grafickou stránku alba měl na starosti osvědčený Gustavo Sazes.

Album, které obsahuje 9 skladeb vyšlo jak na klasickém CD, tak na kazetách. Dostupné je samozřejmě i na všech digitálních platformách.

between the planet1

Martin si na „Parallel World“ přizval také několik hostů. Sam Vallen z australských Caligula's Horse nahrál dvě sóla na kytaru, Martin Schuster (Martians, Mindwork, Face The Day) otextoval a nazpíval jediný kompletně zpívaný song Hungry Eyes, Karel Žďárský přispěl violoncellem, Barbora Lišková backing vokály a Vaclav Koldus jedním basovým sólem.

"Každý z nás žije občas ve svých paralelních světech. Jsou to světy tvořené našimi představami, vizemi, sny, přáními, jsou omezené pouze naší myslí a tím kam až si dovolíme se podívat. Existují nezávisle vedle naší reality, nejsou omezeny hmotou a všechno je v nich možné. Pro mě je jeden z paralelních světů i hudba. Je to také svět, který mám spojen s rozličným množstvím barev, což jsem se v rámci možností snažil nějak reflektovat i na novém albu, které není koncepční, ale dá se říci, že název "Parallel World" rámcově vytyčuje jeho celkový obsah. Co se týče hudební složky, nové album mi celkově přijde přehlednější a ucelenější, co se týká struktury jednotlivých songů. Bude to znít jako otřepaná fráze, ale v daný čas jsem ze sebe vykřesal opravdu maximum toho, kam jsem byl tento materiál schopen dostat jak hudebně, tak i po stránce produkční a zvukové mixáže. Každopádně o nějaký naprostý stylový odklon se nejedná, jsou to stále BETWEEN THE PLANETS, ale vyzrálejší, řekl bych," dodává na adresu nového alba Spacosh.

BETWEEN THE PLANETS 2

V těchto dnech se BETWEEN THE PLANETS také připravují na živá vystoupení, která by měla následovat po vydání alba.

Hudba BETWEEN THE PLANETS spojuje ambient, elektronické podklady, art rock a djentem ovlivněný metalový groove a také např. časté post rockové prvky. Z původně sólo projektu kytaristy, skladatele, zvukového inženýra a producenta Martina Spacoshe (Elbe, Martians ad.) se dostal i na koncertní pódia a už od roku 2015 patří mezi domácí jistoty, která se po druhém albu „Of Inner Sight“ (2017) podívala i na festival Brutal Assault a v červnu 2018 předskočila švédským Meshuggah na jejich pražském koncertu.

BETWEEN THE PLANETS obalka

Více informací:

Celé album na YouTube: https://youtu.be/k-PZ3WCdJIU
Digitální platformy (Spotify, Deezer, apod.): https://betweentheplanets.hearnow.com
Bandcamp (Digital, CD, kazeta): https://betweentheplanets.bandcamp.com/album/parallel-world


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nenudím se a nechápu, když mi někdo vypráví „jak se nudí“, říká René Kekely

rene200V médiích a šoubyznysu se René Kekely pohybuje přes dvacet let, a je to znát. Je to profesionál. Třeba když moderuje talk show Face To Face, kde si zve zajímavé hosty, je vidět, jaký je hostitel, jak je připraven, přitom vždy jde o rozhovor svižný, kultivov...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Bouřlivá léta lze přežít bez újmy. Podle šamanů.

altPopulárně naučná kniha pro přemýšlivé teenagery Bouřlivá léta s podtitulem Přechodové rituály a posvátná moudrost dospívajících americké autorky Julie Tallard Johnsonové má mladému čtenáři pomoci zorientov...

Divadlo

Maturita za dveřmi: osvěžte si divadelní klasiky na poslední chvíli online!

Maryša foto  Divadlo Petra BezručemPMaturita je za dveřmi, nestíháte? Dramox vás zachrání! Známé klasiky můžete sledovat v divadelní verzi. Na Dramoxu najdete desítky titulů doporučené četby - včetně těch nejznáměj...

Film

Hibernatus: Louis de Funes bojuje s dědečkem

hibernatus lois de funesFilm Hibernatus (1969) přišel ve své době velmi vhod. Z rozmachu techniky a civilizace se už všem pomalu točila hlava a na scénu přichází člověk, který nic podobného nikdy nezažil. Příběh o rozmražen...