Metalové okénko březen

Metalové okénko březen

Tisk

mo 200Tradiční nálož videoklipů nejrůznějších žánrů metalové a rockové hudby, to je Metalové okénko. Jistě si vybere každý, je totiž z čeho vybírat!

 

 

 

Pohodoví kalifornští rockeři Papa Roach oznámili, že 8. dubna vyjde jejich nová studiovka – Ego Trip a jako ochutnávku nabízí klip k singlu Cut The Line:

Na Apríla vyjde novinkové album legendárních Red Hot Chili Peppers! Deska Unlimited Love bude od Stadium Arcadium (2006) první, kde se znovu objeví kytarista John Frusciante. Dočkáme se hned sedmnácti songů, to je něco! Dalším singlem po Black Sun je Poster Child:

A ať se nenudíme, tak přihodili i Not The One:

Svérázní řečtí Septicflesh vydají 20. května studiovku Modern Primitive a jako ochutnávku předkládají klip k písni Hierophant. Panečku, to zas bude!

Švédská rap metalová kapela Clawfinger vydala po dvou letech ticha po pěšině novou muziku, konkrétně povedenou písničku Environmental Patients:

V roce 2019 vydali Švédové In Flames desku I, The Mask a tento rok se dočkáme jejího nástupce. Čas běží, bude to jejich čtrnáctá studiovka!

mo in flames

Polští metloši Decapitated hlásí, že 27. května vyjde jejich osmá studiovka. Deska se jmenuje Cancer Culture a titulní track je k poslechu jako ofiko videoklip zde:

Dave Grohl se nenudí! Jeho kapela Foo Fighters vydala hororovou komedii Studio 666 a v jejím rámci zde figurovala fiktivní kapela Dream Widow. A 25. března téhle „nekapele“ vyšlo album v digitální podobě, fyzické kopie se dočkáme někdy tento rok.

mo dream widow

A jak to zní? Obrázek si můžete udělat při poslechu March Of The Insane:

Dále tu máme klip od britských Cradle Of Filth, konkrétně k písničce How Many Tears To Nurture A Rose?:

A na závěr velmi smutná zpráva, v pátek 25. března, ve věku padesáti let, zemřel bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins.

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Kdo rozumný by se nechal pobláznit vlastním terapeutem?“ ptá se Edna Nová

edna200Edna Nová vystudovala v Praze na UK obor sociální práce, absolvovala výcvik v krizové intervenci, porodila dvě děti a vydala dvě knihy: Ženy z Bohnic (Pointa) a Konec aneb začátek (Motto). Její život zahrnuje vztahové držkopády, bohémský život v polosquatu,...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Sluníčko Helena Illnerová hovoří o světle

Illnerova perexČeská fyzioložka a biochemička Helena Illnerová je i ve světě uznávanou autoritou v oboru chronobiologie. V knize s příhodným názvem Čas pro světlo se může čtenář ponořit do dobrodružství vědeckého výzkumu, ...

Divadlo

Dům jako živá bytost?
ImageCo je to “domov”? Nelehká otázka, viďte? Pro každého z nás tento pojem může představovat něco naprosto odlišného, ale vždy velice osobního. Je to hnízdo, ze kterého jsme, sotva plnoletí, vyletěli vstříc nástrahám života? Nebo možná malá garsonka, ve k...

Film

Seděl režisér Roy Andersson na větvi a rozmýšlel o životě?

holub 200Švédský režisér Roy Andersson (viděli jsme od něho např. Písně z druhého patra a Ty, který žiješ) se zařadil mezi tvůrce festivalově ceněných filmů, jejichž samoúčelnost tvarová i syžetová, zahlcující významotvornou složku, vystupuje stále silněji do ...