Multižánrové vokální kvarteto Bohemia Voice pořádá dva koncerty na oslavu letního slunovratu v Panenském Týnci

Multižánrové vokální kvarteto Bohemia Voice pořádá dva koncerty na oslavu letního slunovratu v Panenském Týnci

Tisk

Bohemia Voice 200Prožitkové koncerty „Nessun Dorma – Nechť nikdo nespí“ se uskuteční pod širým nebem v nedostavěném gotickém chrámu Panny Marie. Bohemia Voice, české vokální kvarteto reprezentující crossover žánr v hudbě, pořádá pilotní prožitkové koncerty pod širým nebem. Koncerty s názvem „Nessun Dorma – Nechť nikdo nespí“ se uskuteční ve dnech 20. a 21. června 2021 od 21:00 hodin na magickém místě nedostavěného chrámu v Panenském Týnci. Atmosféru koncertů pořádaných na oslavu letního slunovratu doplní skupina FireArt tancem s ohněm a vizuální umělec VJ PleiOne, který každou skladbu doprovodí vizuální projekcí.

Návštěvníci koncertů se mohou těšit na známé skladby od Ennia Morriconeho či Giacomo Pucciniho, píseň Bohemian Rhapsody, Shallow (Zrodila se hvězda s Lady Gaga) nebo Stokrát chválím čas. V průběhu večera zazní Largo z Novosvětské symfonie Antonína Dvořáka s názvem Země má od Apoleny Novotné. V premiéře si posluchači mohou vychutnat nové texty Šárky Krejčí napsané na míru pro záměr Bohemia Voice na ochranu planety Země. Jedná se například o přetextované písně Heal the World od Michaela Jacksona – Máme lék nebo Canto della terra od Andrea Bocelliho – Píseň o Zemi.

„Již jednou přeložený koncert na 21. června je téměř vyprodán. Vzhledem k velkému zájmu jsme se rozhodli přidat druhý na neděli 20. června,“ říká Elin Špidlová, zpěvačka a zakladatelka Bohemia Voice. „Jsme si vědomi, že hudba je mocným nástrojem, který v lidech zanechává silný pocit a mění jejich naladění. Naší hudbou umocněnou o atmosféru období letního slunovratu, energií nejsilnějších dní v roce, chceme zintenzivnit pozitivní vzkazy jednotlivých písní. Pro koncert jsme si záměrně vybrali písně, které jsou o lásce či vyjadřují hodnoty apelující na vědomý život na naší planetě Zemi.“

Vstupenky na koncert jsou k zakoupení na webových stránkách kvarteta BV zde nebo na místě v den akce. Cena vstupného je 600,- Kč, přední řady v ceně 1000,- Kč. Chrám bude přístupný veřejnosti od 20:15 hod a v areálu bude otevřeno občerstvení. V případě zrušení koncertu vzhledem ke zdravotní situaci vyhlášené státem, onemocnění umělců nebo silného deště, vstupenky zůstávají v platnosti pro náhradní termín koncertu v Panenském Týnci. Informace o aktuální situaci bude k dispozici na Facebookové a webové stránce Bohemia Voice. 

Bohemia Voice plakat

Bohemia Voice vzniklo v roce 2012 a představuje multižánrové vokální kvarteto, které propojuje hudební styly a tím spojuje lidi otevřené pro vnímání hudby v její ryzí podstatě. Jak je již z názvu kvarteta patrné, jedním z impulsů vzniku Bohemia Voice je vlastenecká orientace tělesa. Mezi jeho programy patří například Hlasem srdce aneb České, moravské a slovenské lidové inspirace s písňovými cykly A. Dvořáka, B. Martinů, L. Janáčka, Ve jménu lásky či programy s filharmoniemi vycházející především z filmových a broadwayských melodií. V kvartetu vedle sebe stojí sopranistka Zuzana Seibertová, která je mimo jiné sbormistryně v uskupení Elpida, altistka Elin Špidlová, muzikálová zpěvačka, basbarytonista Milan Malinovsky, skladatel a muzikálový herec a Bronislav Palowski, přední tenor Pražského filharmonického sboru.

Bohemia Voice zaznamenalo úspěchy též v zahraničí. V roce 2017 absolvovalo turné po Indii u příležitosti výročí vzniku České republiky. V následujícím roce pak zazpívalo indickému prezidentovi při jeho návštěvě ČR. V listopadu 2018 vydalo své premiérové album nazvané Vánoce s Bohemia Voice. Více informací najdete na www.bohemiavoice.com a Facebooku.

O FireArt
Tanec s ohněm a dynamická krása ohnivých kruhů v osobitém pojetí profesionálních umělců a performerů, kteří se jako spoluzakladatelé a členové skupiny Pa-Li-Tchi vydávají novým směrem v projektu FireArt.

Bohemia Voice 1

Zdroj foto: Miya Špačková


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Věřím, že píšu pohádky tak, aby bavily i dospělé

Pohádková LídaOd dětství má ráda pohádky, dlouho se věnovala psaní poezie a chtěla být spisovatelkou. A tou se nakonec stala, když v roce 2014 vydala své první tři knížky věnované dětským čtenářům. V současné době připravuje Ludmila Bakonyi Selingerová ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Naučte se francouzsky s úsměvem

francouzstina perexPokud rádi cestujete, víte, jaký je problém domluvit se v některých zemích včetně evropských anglicky. Příkladem může být Francie. Ten, kdo již Francii navštívil, možná zjistil, že je snadnější naučit se francouzsky, než se s Fran...

Divadlo

Etiketa je životní styl

dobre mravy 200Už v předminulé sezóně, v červnu roku 2016 mělo premiéru představení Dobré mravy, které se inspirovalo a vycházelo z nikoho jiného z etikety Ladislava Špačka, guru českého společenského chování. Co toto ztřeštěné představení přineslo?

Film

Autor*vize*meze*televize

tele200Jaká je podoba televize? Jakým jazykem se vyjadřuje? Co svými pořady sděluje? V čem se liší poslání veřejnoprávních a soukromých televizí? Jak se vytváří iluze reality, potažmo "jediné" pravdy? O tom všem pojednávaly příspěvky na konferenci, která zaštítě...