Divoká britská kytarovka The Subways předvede v Brně novou desku

Divoká britská kytarovka The Subways předvede v Brně novou desku

Tisk

Subways 200Indie-rockové trio The Subways vystoupí v sobotu v Brněnském klubu Fléda. Kapela si zvolila jihomoravskou metropoli jako jejich zastávkou během evropského turné. Kromě české premiéry nové desky se fanoušci můžou těšit i na vystoupení v netradičně komorní klubové atmosféře.


The Subways zvednou tepovou frekvenci hlavně příznivcům ostrých kytarových riffů a rychlejšího rock´n´rollového tempa. V Česku patří kapela k nejznámějším zástupcům světové indie-rockové scény a pravidelným headlinerům letních festivalů. Klubová vystoupení tu však kapela odehraje jen výjimečně. Od brněnského vystoupení si návštěvníci můžou slibovat hlavně zcela jiný zvukový zážitek, než na který jsou zvyklí v otevřeném prostranství.

„Kapela přiveze na Flédu poslední studiovou desku s názvem The Subways. Album vyšlo před necelým měsícem, takže to bude česká premiéra nových materiálů,“ říká David Novotný, dramaturg klubu Fléda. Deska s názvem jednoduše The Subways vyšla 9. února. První ohlasy jsou velmi pozitivní.

„Frontman kapely Billy Lunn je známý svou oblibou pro stage diving a přímý kontakt s fanoušky. Budou-li tomu okolnosti nahrávat, může bez problému proplavat napříč celou Flédou,“ dodává Novotný.

Subways 2

Role předkapely se ujali australští Dune Rats, kteří svůj hudební styl nazývají dunecore stoner pop, což lze nejlépe přirovnat k hrátkám mezi punkem a popem. V Česku vystoupí Australané poprvé, a zároveň zde představí své debutové album.

Příležitost zahrát si před The Subways získají i zástupci tuzemského indie elektropopu. Čtveřice s názvem Nano divákům naservíruje hlavně silné kytarové melodie s melancholickým elektronickým nádechem.

Kapela The Subways vznikla v roce 2003 ve Velké Británii a již po roce existence vyhrála soutěž talentů na festivalu Glastonbury. V roce 2005 nahráli The Subways první studiové album s názvem Young for Eternity, jehož singly se brzy umístily na prvních místech světových rádiových žebříčků.

Vstupenky na sobotní koncert lze zakoupit ve předprodeji za 490 korun, případně na místě za 550 korun. V neděli 8. března kapela zopakuje své vystoupení i v pražské Lucerně.

subway plakat

Foto: Greig Clifford, Fléda


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„V poezii jsem objevila tu nejvhodnější vrbu,“ tvrdí Věra Orzághová

obalka ROZT 200Drsná, provokativní, dráždivá, zhýralá. A také něžná, milující, pokorná a obětující se. Taková je poezie Věry Orzághové, v literárním světě známé pod uměleckým pseudonymem Vorona. Autorka v básních prož...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Česká erotická tvorba: Hedvábná past Markéty Harasimové

hedvabna past 200V říjnu si česká autorka románů pro ženy Markéta Harasimová vydala ve svém nakladatelství MaHa knihu Hedvábná past, která na jedné straně řeší brutální vraždy žen a na straně druhé se věnuje milostnému životu hlavní hrdinky. Ideální č...

Divadlo

Experimentující Divadlo Líšeň zve začátkem podzimu Pražany na dvojici politicky angažovaných her

lisen 200Dvojici politicky angažovaných inscenací z projektu Provokující divadlo uvede zkraje podzimu v Praze experimentální brněnské Divadlo Líšeň. 25. září půjde o ceněnou jevištní reportáž o putinovském Rusku s názvem PUTIN LYŽUJE, na niž naváže beseda s in...

Film

Navštivte v Liberci Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm

anifilm 200Nová opatření vlády a vyhlášení nouzového stavu neomezují filmová představení, Anifilm proto proběhne podle plánu a se stávajícím filmovým programem, který naleznete zde: http://www.anifilm.cz/cs/progra...