Green Day, Fall Out Boy a Weezer potvrzují účast na Rock for People 2022

Green Day, Fall Out Boy a Weezer potvrzují účast na Rock for People 2022

Tisk

rock for people 200Potvrzeno. Rock for People přivítá příští rok americké punk rockery Green Day i jejich souputníky Fall Out Boy a Weezer. Festival proběhne ve dnech 16. - 18. června 2022.

 


Green Day založil frontman Billie Joe Armstrong roku 1987, o několik měsíců později se přidal baskytarista Mike Dirnt, sestavu od roku 1990 dotváří bubeník Tré Cool. Pětinásobní držitelé Grammy vydali 7. února 2020 třinácté studiové album s názvem Father of All Morherfuckers, které představí právě v Hradci Králové. 

rfp Green Day

Čtveřice Weezer vydala během své třicetileté kapelní historie čtrnáct alb, objevila se také na soundtracku filmového hitu Frozen II. Už 7. května vyjde novinka Van Weezer, věnovaná legendě hard rocku, kytaristovi Eddiemu van Halenovi

rfp Weezer

Pop punkeři Fall Out Boy pochází z Illinois, na scéně se pohybují od roku 2001. Obrovský úspěch sklidilo jejich multiplatinové album From Under The Cork Tree s prodeji více než 2,5 milionu kusů. Kapela byla dvakrát nominována na cenu Grammy, prozatím poslední počinem je deska Mania z roku 2018. 

rfp Fall Out Boy

„Green Day, Fall Out Boy a Weezer oznámili před dvěma lety rozsáhlé turné Hella Mega Tour. To spojení se nám velmi zalíbilo a povedl se doslova majstrštyk, když jsme kapely zabookovali zvlášť a získali tak všechny tři projekty jako jediný festival mimo stadionovou šňůru Hella Mega,“ prozrazuje ředitel festivalu Michal Thomes.

Green Day a Weezer zahrají 18. června, Fall Out Boy o den dříve, v pátek 17. června.

Festival je od ledna 2020 vyprodaný, rychle se prodaly také vstupenky uvolněné z refundací.

Zatím nespecifikovaný počet vstupenek bude puštěn do prodeje na podzim tohoto roku. Rock for People spravuje od letošního roku královéhradecký Festivalpark, festivalový tým pracuje se na jeho vylepšení a případném rozšíření. To povede k většímu komfortu návštěvníků i možnému navýšení návštěvnické kapacity.

V tuto chvíli připravují organizátoři také letní festival pod značkou Rock for People. Jeho program a datum konání oznámí ihned po zveřejnění hygienických podmínek pořádání hromadných akcí. 

RFP 4

Více informací:
www.rockforpeople.cz
www.facebook.com/rockforpeople.czechrepublic/
www.youtube.com/user/rockforpeopleTV/featured
https://twitter.com/rockforpeople


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Blanka Kovaříková: „Těžko odpouštím těm, kteří se dopouštějí křivd a podvodů…“

blanka kovarikova foto zdenek kovarikŘečeno s mírnou nadsázkou - novinářka a spisovatelka Blanka Kovaříková ráda zkoumá životy lidí z černobílých fotografií a filmů. Literatura faktu v jejím podání rozhodně není „suchá“, sa...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Láska a naděje jsou mocnější než nenávist a hněv. Jaké byly poslední dny v Berlíně?

Posledni dny v Berline perexJurij Santacruz se zúčastnil jmenování Adolfa Hitlera kancléřem. A poté se jeho život v Berlíně navždy změnil. Společně s částí své rodiny uprchl z Petrohradu a doufal, že v Německu ho čeká klidný život. J...

Divadlo

Zora Jandová a její hosté vzdají v Městském divadle Brno poctu šansonu

Pocta šansonu vizuálZora Jandová, muzikálová herečka a šansoniérka, bude v září 2023 slavit 65. narozeniny. V říjnu téhož roku uplyne 60 let od úmrtí Édith Piaf. Koncert Pocta šansonu tak připomene nejenom francouzskou zpěvačku nejznámějšími písněmi z...

Film

Chcete nahlédnout pod pokličku filmařiny?

FAMU 200V nakladatelství AMU vycházejí také knihy, které (nejen začínajícím) filmařům vysvětlují teorii, ale hlavně se obracejí k praktickým záležitostem - třeba k tomu, jak psát scénáře nebo jak nakládat se zvukem. Snadno pochopíme, že základy řemesla se lze na...