Žihobce lákají na 6. ročník folkového festivalu

Žihobce lákají na 6. ročník folkového festivalu

Tisk

Zihobce 200Již 6. rokem se v malebné pošumavské obci Žihobce koná Folkový festival, který každoročně zve na vystoupení třech folkových, country či bluegrassových kapel z Plzeňského kraje, ale i z celé České republiky. Místní Obec využívá skvělého zázemí zámeckého anglického parku s parketem a veškerým zázemím, aby pozvala k letnímu tanci, posezení či poležení v trávě za poslechu skvělé muziky. Letos se oblíbený festival koná v sobotu 29. července a zve na klatovskou kapelu 3G Kt, Pilouny, a především na známou skupinu Kamelot.

 

 

Skupina 3G Kt je uskupení třech muzikantů, Karla Vanky, Karla Nováčka a Míry Vítka. Předloni došlo k postupné obnově životní síly, kdy si muzikanti vymysleli post stálého hosta. Je jím zkušený klatovský muzikant Franta Maier - hraje na kytaru a zpívá a navíc je zdatný i ve využívání soudobých elektronických vymožeností. S ním přišlo oživení zažitého soundu, technický pokrok ve vybavení kapely a také řada nových skladeb.

I druhá kapela Pilouni pochází z Klatov, jen je personálně obsáhlejší. A jak říkají, „hrajeme především moderní country, ale nechceme být škatulkováni. Vybíráme si skladby, které se nám líbí, a věříme, že se budou líbit také posluchačům. Mezi převzatými a upravenými písničkami se najde i několik skladeb z vlastní tvorby“.

Poslední kapelu jistě není třeba představovat. Skupina Kamelot je stálicí domácí scény. Počáteční tvorba kapely zařadila Kamelot do škatulky "Folk a country", kde je hudební skupina zařazena dodnes. Autorem všech textů a skladatelem hudby je zpěvák a leader skupiny Roman Horký, který je v současné době jediný člen původního Kamelotu. Roman Horký neupřednostňuje žádný hudební styl. Dává svým písničkám takový kabát, jaký cítí, že jim patří. Jednou modernější, jednou tradičnější. Sjednocuje je jejich společný duch. Mnohé z více než tří set skladeb Romana Horkého připomínají deníkové záznamy nálad a pocitů písničkářovy duše. Když procházíme jeho alba, jako bychom měli na dlani jeden lidský život. V jeho záznamech štěstí nebo smutku cítíme odraz toho, čím žijeme my sami.

Festival začíná v 16. hodin.

Vstupné je 200 Kč.

zihobce plakat

Více informací: https://www.zihobce.eu/kultura/aktuality/folkovy-festival-v-zihobcich-297cs.html.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

M. Nasir KHAN z Bali: Šperky z kokosu, perleti i plodů keřů

sperky200Šperky pro něj znamenají celoživotní zálibu, možnost realizovat se, dává do nich pozitivní energii. Ve svém obchodě na ostrově Bali nabízí M. Nasir Khan stovky originálních šperků, včetně extravagantních mohutných náhrdelníků. Všechny navrhuje a vyráb...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Věděla příliš mnoho. Byl to však skutečný důvod její smrti?

Zena ktera vedela prilis mnoho perexKdyž byla Tabitha Girardová teenagerkou, milovala okouzlujícího Connora Forda. Ten jí však zlomil srdce. O několik let později se ale do jejího života vrátil. Oženil se se starší a boha...

Divadlo

Rok 2084? Vše pod kontrolou, i sex

DRPWinstona Smitha byste na ulici snadno přehlédli. Jak by taky ne, když je to jenom obyčejný pracovník na ministerstvu, co si svědomitě plní své povinnosti. Prostě normální nezajímavý muž, řekli byste si, ale neměli byste pravdu. Winston totiž žije v roce 2084 a je...

Film

Nové štědrovečerní pohádce z dílny České televize nechybí humor ani laskavost

duchnadzlato 200Co by to bylo za vánoční svátky, kdyby v televizi neběželo velké množství pohádek. Vedle každoročně hojně reprízovaných a všemi generacemi milovaných pohádek, přichází Česká televize vždy s alespoň jednou novou pohádkou. Tentokrát se ...