Metalové okénko leden

Metalové okénko leden

Tisk

mo napalm death 200Ani v novém roce, pěkně vyrovnaném se dvěma dvojkami a dvěma nulami, nepolevujeme a přinášíme vám novinky z hudebního světa metalu. Takže klipy, zprávy a další lákadla…

 

 

Red Hot Chili Peppers minulý měsíc překvapili s prohlášením, že odchází kytarista Josh Klinghoffer a vrací se marnotratný syn John Frusciante. Nyní potěšili zprávou, že pracují na nové desce, na následovníkovi alba The Getaway z roku 2016.

Projekt Lindemann dvou velkých jmen - zpěváka Rammstein Tilla Lindemanna a švédského producenta a multiinstrumentalisty Petera Tägtgren (Pain, Hypocrisy) – přináší další videoklip, tentokrát k písni Ach So Gern z desky F & M:

Naši polští přátelé Behemoth vydali 24. ledna I Loved You At Your Darkest Tour Edition, která obsahuje studiovku I Loved You At Your Darkest a navíc alternativní přebal, exkluzivní vystoupení v BBC Radio 1 a dosud nezveřejněný dokument o umělecké výstavě kapely s názvem Thou Darkest Art. Aby to pěkně zpropagovali, vypustili i videoklip k písni Rom 5:8:

Čas běží jako zběsilý! Tento rok oslavíme 25 let výročí debutového alba americké bandy Foo Fighters a frontman Dave Grohl slibuje něco opravdu speciálního. Uvidíme, co se z toho vyklube…

mo foo fighters

Slipknot zveřejnili Pollution, dvacetiminutový krátký film od Shawna Crahana. O čem to je? V centru je oficiální hudební klid k písni Nero Forte, ale rozšířený tak, jak jen to dovede tenhle klaun.

Grindcore modla Napalm Death neustále koncertuje, ale zároveň pilně maká na nové studiovce. Následovník Apex Predator – Eas Meat z roku 2015 by měl vyjít ještě tento rok a čekání na něj nám 7. února zpříjemní EP Logic Ravaged By Brute Force.

mo napalm death

Americká kapela Skinlab vydala v říjnu desku Venomous a z ní nám představují videoklip ke skladbě The Fury Within The Fire:

Kytarista Lamb Of God Mark Morton přichází s dalším sólovým materiálem. V polovině ledna vydal pěti písňové EP Ether, kde opět najdeme hvězdné hosty, například Marka Moralese, Johna Carbona, Lzzy Hale a Howarda Jonese. První oficiální videoklip je k písničce All I Had To Lose:

Banda Suicide Silence vydá na Valentýna svou šestou studiovku a je vidět, že se vrací ke kořenům. Deska ponese název Become The Hunter a klip k Two Steps je nabitý energií:

Frontman kapely Hatebreed Jamey Jasta vydal další sólovou desku The Lost Chapters a z ní tu máme videoklip ke skladbě Parasitic:

Frotnman Behemoth Adam Nergal Darski založil před sedmi lety projekt Me And That Man a v březnu vydá nové album s názvem New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1. Hudba pro mě to rozhodně není, ale své posluchače si jistě najde. Zkuste klip zpívaný v polštině Męstwo:

A další pohodovou hudbu nám na závěr přináší SIXX: A.M., konkrétně klip k písničce Talk To Me:

{youtube}ymFzupAutUU{youtube}

Připomínám, že kapela naposledy vydala desku Vol. 2, Prayers For The Blessed před čtyřmi lety a přes dva roky nepustila do světa nový materiál.

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Vittoriem Franceschim, autorem hry Úsměv Dafné

vittorio Franceschi usmev dafne200Byl jste už někdy předtím v Praze? Jak se vám tady líbí?

Byl jsem tady opravdu jen na skok koncem 70. let minulého století. Zastavili jsme se tu na ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Proč nikdy nestíhám

Nestiham 200Nakladatelství NOXI nedávno vydalo populárně naučnou knihu s názvem Proč nikdy nestíhám:  Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím. Není pochyb o tom, že jde o téma, které se v dnešní době dotýká téměř každého z nás. Přesto si nemyslím, že by ...

Divadlo

Richard III. vládne Hradci

richard III 200S nejslavnějším Shakespearovým padouchem se roztrhl pytel nad českými jevišti. Vedle Prahy, Brna a Pardubic splétá Richard III. síť krvelačných intrik i na scéně Klicperova divadla v Hradci Králové. A i k...

Film

Poslední návrat legendy – Logan: Wolverine

logan perexProzatím poslední zpracování X-men ságy a její snad nejproslulejší postavy Wolverina, které však funguje i jako samostatný film, se dostalo do českých kin 2.3.2016 a sklidilo obrovský úspěch.  Je tak také poslední rolí Hugha Jackmana