Hudební vydavatelství Indies slaví 30 let a chystá velkolepou oslavu nezávislé hudby

Hudební vydavatelství Indies slaví 30 let a chystá velkolepou oslavu nezávislé hudby

Tisk

indies 200-123min., DVA, Květy, Zuby Nehty a další zahrají na koncertě 30 let Indies. Hudební vydavatelství Indies Records oslaví v pátek 14. 2. 2020 v brněnském klubu Sono třicáté výročí své existence a to přesně v den svého založení. Na dvou pódiích zahraje dvanáct kapel, pokřtí se nové album Horňácké cimbálové muziky Kubíci a představí se řada dalších hostů.

 

 

Jeden ze zakladatelů Indies Records Milan Páleš rekapituluje tři uplynulé desítky let: „Vydali jsme více než 800 titulů, potkali neuvěřitelnou spoutu skvělých muzikantů a zpěvaček. Úžasní lidé a originální nahrávky nás provázeli po celé období těch třiceti let a my jsme za to všechno vděčni. Chceme to oslavit a směle vykročit do další dekády.“

Páteční večer v brněnském Sonu budou mít návštěvníci příležitost zažít hned několik unikátních koncertů. Historicky první vydané album vydavatelství Indies Records nahrála rocková kapela Meat-House Chicago I.R.A. a proto koncert této dnes již HC legendy celý večer v Sonu zakončí! Na pódia se také vrací famózní kapela DVA a naprosto ojedinělý koncert zahraje po sedmi letech rapbluesová kapela Nuck Chorris Gang. Speciální koncert připravuje i kapela Květy, která vystoupí ve starší sestavě (např. album Miláček slunce). 30 let bude slavit v roce 2020 i slovenská bluesová kapela ZVA 12-28 Band. První kapelou na hlavním pódiu bude pro děti a jejich rodiče nespoutaný Bombarďák a to v rozšířené sestavě i s bubeníkem (na koncert mají děti mladší 13 let vstup ZDARMA!).

Jednodenní hudební festival v brněnském koncertním sále Sono Centrum je oslavou 30. výročí založení firmy Indies Records, která se od počátku svého působení v České republice věnuje kvalitní alternativní a nekomerční hudbě.

Program:

16:30 Otevření Sono
17:00 BraAgas
17:30 Bombarďák
18:15 Band of Heysek
19:00 -123min.
20:00 HCM Kubíci + Mužský sbor Chotár
20:40 Květy a Martina Trchová & Adam Kubát
21:40 DVA
22:20 Zuby Nehty / DYBBUK
23:20 ZVA 12-28 Band
24:00 Nuck Chorris Gang
00:40 Meat-House Chicago I.R.A.

Dne 14.2.1990 byl otevřen první obchod a půjčovna CD pod názvem Indies, tehdy ještě na ulici Milady Horákové 25 v Brně. Po roce fungování obchodu vzniklo i vydavatelství Indies Records s mottem: Vydáváme hudbu, která se nám líbí a kterou rádi posloucháme. Od počátečních rockových hudebních stylů se vydavatelství postupem času otevírá dalším žánrům. Vychází folková a folkrocková alba, přidává se world music a folklór, ale nechybí ani blues, rock, jazz či rap. V roce 2005 vzniká i nahrávací Studio Indies a v roce 2007 se vydavatelství dělí na tři samostatná vydavatelství se společnou distribucí. Pod labelem Indies Scope vzniká v roce 2009 i agentura Indie Production.

Celých 30 let funguje i prodejna hudby a vstupenek na koncerty. Pod značkou Indies vyšlo přes 800 alb a titulů mapujících, až na malé výjimky (The Frames), kvalitní českou a slovenskou autorskou hudbu. Původní Indies prošlo od založení v roce 1990 vývojem a řadou proměn. Přesto, že nyní existuje šest různých společností a poboček (Indies Scope, Indies Happy Trails, Indies MG, Prodejna Indies, Studio Indies, Indies Production) je tato značka vždy spojena s dobrou hudbou.

indies

30 let Indies
Kde: Sono centrum, Veveří 113, Brno (www.sonocentrum.cz)
Kdy: pátek 14.2.2020
Vstupenky: předprodej na www.smsticket.cz / www.indies.eu nebo osobně v prodejně Indies na Poštovské

Více informací: http://bit.ly/30indies

https://www.facebook.com/events/533591863872776/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Majitel Zlatéknihy.cz: „Čtenářům přinášíme nižší ceny, nakladatelům vyšší zisky.“

zlate knihy 200Nedávno byl spuštěn nový projekt pro milovníky knih Zlatéknihy.cz. Na našem webu jsme o něm imformovali a strhla se zde zajímavá diskuze, proto jsme oslovili původce nápadu a majitele toho internetového knihkupectví pana<...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vzdálená řeka mezi nenávistí vzdálenými rodinami

Vzdálená řeka, perex 100x100Přiznávám bez mučení, že nenést nová kniha od Alpressu jméno autorky Barbary Woodové, nejspíš by mě podle obálky nechala úplně v klidu. Slečna procházející se kolem řeky ve mně vzbuzuje doje...

Divadlo

Setkání 2013 Stretnutie: Ve Zlíně se zrodí divadelní Československo

setkani200Pomyslné plnoletosti letos dosáhne festival Setkání/ Stretnutie, který se bude konat nejen v Městském divadle Zlín ve dnech 23. až 25. května. Určen je nejen pro studenty divadelních oborů a divadelníky, ale i pro š...

Film

Úsměv Zdeňka Trošky je nakažlivý, škoda, že Trošků není u nás víc
ImageRežiséra Trošku mají určitě všichni rádi – je s ním dobře. Rád se směje, rád povídá o jídle a točí filmy, které se líbí. Proč? Jsou nám blízké, jsou o nás, poznáváme se v nich. Jeho pohádky jsou tak ...