Mig 21 vydávají své první album Snadné je žít na raritním sběratelském vinylu a přesouvají termíny koncertů z Hyjé! Tour

Mig 21 vydávají své první album Snadné je žít na raritním sběratelském vinylu a přesouvají termíny koncertů z Hyjé! Tour

Tisk

mig21 200Kapela Mig 21 se rozhodla vydat svou první studiovou nahrávku, legendární album „Snadné je žít“, na vinylu. Raritní sběratelský kousek, který měl fanoušky kapely potěšit na plánovaných koncertech, si zatím můžou pořídit na e-shopu kapely nebo na všech ostatních internetových obchodech s hudbou.

 

 Album Snadné je žít, které krátce po vydání získalo platinovou desku za prodej, vyšlo v roce 2001, tři roky po vzniku Mig 21 a obsahuje hned dva jejich největší hity, které mají, i po takové době, zásadní postavení v koncertním setlistu kapely. Skladby „Snadné je žít“ a „Slepic pírka“ zná v této zemi téměř každý.

Album zároveň v roce svého vydání získalo hned dvě nominace na hudební ceny Anděl. Do dnešního dne se ho na CD prodalo přes 50 000 kusů.

mig21 1

Koncerty se přesouvají na příští jaro

V souvislosti se stávající situací byli Mig 21 nuceni přesunut koncerty ze své plánované jarní části Hyje Tour jak na podzim letošního roku, tak na jaro 2021.

„Samozřejmě nás to moc mrzí, ale situaci nemůžeme nijak ovlivnit, takže jsme nucenou koncertní pauzu využili ke skládání nových písniček. Múza nás políbila, takže s materiálem na novou desku to vypadá velmi slibně, pokud vše půjde dobře, na podzim vydáme i nové bestof,“ říká za kapelu bubeník Honza Hladík.

„Některé koncerty se nám podařilo přeložit ještě na tento rok, ale kvůli dalšímu koncertnímu vytížení jsme část přesunuli i na duben 2021. Moc se na vás všechny těšíme a věřte, že všechno dobře dopadne,“ dodává.

mig21 2

Vinyl k dostání zde: https://www.bontonland.cz/mig-21-snadne-je-zit-1/

Více na:
www.mig21.cz
https://www.facebook.com/mig21.official/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Adam Pavlovčin (ADONXS): „Rád si před vystoupením čistím zuby“

Adam Pavlovcin200ADAM PAVLOVČIN alias ADONYX (adonys) zatím poslední ČeskoSlovenská SuperStar roku 2021, přichází s novým unikátním videoklipem a míří na jeden největších evropských festivalů.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Prostě na mě zapomněli

proc200Tak tohle bych nechtěla nikdy zažít – aby na mě moji blízcí zapomněli. Aby na mě vůbec někdo zapomněl. Není snad nic smutnějšího, než když člověk zůstane sám až do svých posledních dnů a nakonec sám odejde a vlastně nikomu neschází. Takhle to přesně bylo ...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede Cyrana z Bergeracu v beatboxovém rytmu

cyrano 200Mimořádná divadelní lahůdka čeká hned v úvodu sezóny diváky pražského Švandova divadla: 18. září bude mít ve Velkém sále premiéru Cyrano z Bergeracu. Slavný milostný příběh o nosatém šermíři, který se nešťastně zamiluje do své sestřenky, se českému ...

Film

Nakupujte u odborníků, chcete-li spolehlivě odejít ze života

obchod pro sebevrahyZejména animovanému filmu se daří v groteskní poloze šířit mnohdy šokující morbidity, které by v hraném filmu sotva prošly - a francouzští tvůrci se tímto směrem rádi vydávají. Už od pradávné (a stále roztomile strašid...