MICHAL HORÁK v baru sám se zlatou deskou?!

MICHAL HORÁK v baru sám se zlatou deskou?!

Tisk

Thorak 200alentovaný mladý písničkář Michal Horák, který má dosud na kontě dvě řadová alba Michalovo cédéčko (2019) a Michalbum (2021), řadu úspěšných klipů, ale také ocenění Objev roku v anketě popularity Český slavík a nominaci v téže kategorii v Cenách Anděl Coca-Cola 2021, v těchto dnech oslavil 24. narozeniny. A bylo to jak jinak než stylově – koncertem v Pardubicích a novým klipem. Jako překvapení navíc přesně v den svých narozenin 21. 4. převzal z rukou zástupců vydavatelství Supraphon zlatou desku za prodej debutu Michalovo cédéčko!

„To si tak člověk hraje koncert v Pardubicích, a najednou si říká: ‚Tahle skupinka vypadá jak celá ze Supraphonu, co by tady ale dělali?‘ A než jsem se nadál, už mi ředitelka Iva Milerová předávala ocenění, které by mě nikdy nenapadlo, že získám. Odehrát zbytek koncertu po tomhle všem byla výzva, ale nakonec jsem to teda Supraphonu odpustil,“ uvádí Michal Horák k prestižnímu ocenění, jehož předání zástupci vydavatelství tajili před mladým muzikantem do poslední chvíle.

horak1

Když pak přijde na klipovou a singlovou novinku Sedím v baru sám, jak už název napovídá, Horák nemusel chodit pro inspiraci daleko: „Téma písničky mě napadlo jednoduše při čekání v hospodě na kamarády, se kterými jsem měl jít na pivo. Předpokládám, že takový ten trapný moment zažil někdy každý, když je v podniku jako první ze skupiny, musí zabrat stůl, čekat a tvářit se, že to není divňous, co chodí do hospody sám, ale že tu má doopravdy s někým sraz. Jak byla píseň na světě, oslovil jsem svoje kamarády a geniální muzikanty z hradeckého 2+1 Jam bandu a dali jsme život takové lehce najazzlé nahrávce. No a klip už se pod taktovkou Martina Hammerschlaga točil skoro sám. Coby další herce stačilo oslovit moje milované hradecké přátele, kteří si za pivo v klipu ochotně zaúčinkovali.“

I přes inspiraci ze zkušeností osobních a sdílených je však faktem, že rostoucí věhlas talentovaného mladíka začíná postupně snižovat šance, že by na veřejnosti dlouho někde seděl sám. Dá se předpokládat, že počet těchto – jak Michal Horák podotýká – „naštěstí v drtivé většině milých setkání“ bude stoupat mimo jiné i s ohledem na jeho nadcházející koncertní plány, které jsou opravdu hodně nabité a čítají aktuálně přes třicet zastávek.

„Tím, že se koncerty rozrůstají nejen početně, ale i svými rozměry, z čehož mám ohromnou radost, tak mi na pódiu začínají na větší akce přibývat muzikanti. Nějaké koncerty si tudíž ještě klasicky odjedu s kytarou a klavírem tak, jak jsem měl posledních deset let ve zvyku, na nějaké už ale přibyde nejen Adam Černík s houslemi, ale i Táďa Macl s bicíma, Filip Vlček s baskytarou, ba dokonce taneční uskupení Klepeto přislíbilo svou občasnou účast, stejně jako sbor z Říčan nebo dechová sekce z písniček Plány jdou nebo Vpoho. A musím říct, že mě tahle vyhlídka spoluúčasti úžasných muzikantů dost baví. Myslím tedy neskromně, že je do budoucna na co se těšit,“ dodává Horák ke svým připravovaným koncertům.

horak2

Kompletní výčet všech plánovaných vystoupení najdete na webu www.michalhorak.eu, kde kromě vstupenek pořídíte také zajímavý merchandise. Pro informace o dalších plánech a aktivitách stále populárnějšího hudebníka pak sledujte jeho sociální sítě, tedy Facebook a Instagram.

Zdroj foto: Lusiet Leva


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

SKUPINA KRAUSBERRY SLAVÍ: JEDENATŘICET LET S JEDENATŘICETI PECKAMI

kraus200Zaplaťpánbůh za některé vyhazovy! Kdyby nemusel Martin Kraus odejít z kapely Bluesberry, asi by nevznikla kapela Krausber ry. Scéna české populární hudby by byla ochuzena o energií nabitou, originální skupinu, o písničky jako třeba Vlakem na Kolín, S...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Nová detektivní série Souřadnice zločinu začíná, nejprve v Táboře

mrtva200Legenda české fantastiky Jiří W. Procházka se pustil do v poslední době moderního žánru - ponořil se do vod detektivního příběhu. Nebyl na to sám, pomohla mu jeho činorodá manželka a spisovatelka knih převážně pro dětské čtenáře, Klára Smolíková. Jak s...

Divadlo

Vyhynutí včelstev – naše smrt

altFalešní proroci hlásali konec světa už sice bezpočtukrát, zatím to chválabohu nikdy nevyšlo, na druhé straně nemusí být takováto představa totálního zániku planety Země pouhopouhou utopií. Naplnit ji mohou, ač se to na první pohled může zdát nereálné, i

Film

Vyšla další kniha o Vladimíru Menšíkovi

mensi200O Vladimíru Menšíkovi jsme si mohli přečíst řadu knížek - jak ty drbavé, tak s menšími či většími ambicemi. Nyní k  nim přistupuje tlustý, téměř sedmisetstránkový spis Lumíra Holčáka VLADIMÍR MENŠÍK A JEHO FILMY. Autor se rozhodl pro nezvyklý postup: v c...