Karlínský masopust obrazem

Karlínský masopust obrazem

Tisk

DSC 8596Obyvatelé pražského Karlína měli 3. února možnost navštívit masopust, který přinesl pestrý hudební program a samozřejmě potěšil i všechny milovníky masek. Trochu sice zapršelo, ale i přesto se jednalo o parádní akci plnou zábavy.

Na podiu Karlínského masopustu se vystřídalo několik hudebních skupin jako například skupina Laura a její tygři, která byla založena již v roce 1985 a v různých obměnách ve skupině vystupuje dodnes. Ještě před vystoupením Laury a její tygři si počasí zahrálo s návštěvníky Karlínského masopustu ve formě různých přeháněk, ale ti přesto vydrželi tuto nepřízeň. 

Jako zlatý hřeb podvečera vystoupila pardubická skupina Vypsaná fiXa , která rozproudila diváky všech věkových kategorií, kteří zaplnili prostranství před pódiem a užívali si koncert. Po přídavku tří písniček Vypsané fiXi proběhla ještě před pódiem zdařilá Fireshow skupiny Amanitas.

 

Karlínský Masopust 3.2.2018 v Praze 8 Karlínské náměstí


DSC 8598Karlínský masopustDSC 8706DSC 8751DSC 8767

DSC 8657DSC 8851



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Velký rozhovor s designery pořadu Jak se staví sen

sen 200Oblíbený pořad Jak se staví sen se vrací v nové sérii a to s novými designéry, prodlouženou stopáží, novou moderátorkou Laďkou Něrgešovou a řadou změn. My jsme u této příležitosti vypovídali jednu z dvojic designerů - Andreu Hylmarovou a Marka Povolného....

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Kniha filozofie stojí za to

kniha filozofie 200Nakladatelství Universum již podruhé vydala nádherně zpracovanou Knihu filozofie, která nám přináší všeobecný přehled dějin filozofie a nastiňuje myšlenkové pochody na pozadí dějin.

...

Divadlo

Mezinárodní hvězdy Magdalena Kožená a Sir Simon Rattle obdrží čestný doktorát JAMU

jamu doktorat200Čestný doktorát Janáčkovy akademie múzických umění získá česká operní a koncertní pěvkyně Magdalena Kožená a také britský orchestrální i operní dirigent Sir Simon Rattle. Obě hvězdy mezinárodního hudebního nebe si mimořádné ocenění převez...

Film

Šestý ročník filmového festivalu Expediční kamera putuje po ČR a SR, dorazí i do Doks!

EK-perexFilmový festival Expediční kamera odstartoval již 19. února v pražském kině Aero a festival následně putuje do dalších 220 českých a slovenských měst. Slavnostně ukončen bude 1. a 2. dubna v brněnském kině Scala. Na mnoha místech se můžete těšit na dop...