Energičtí The Subways ohromili brněnskou Flédu

Energičtí The Subways ohromili brněnskou Flédu

Tisk

subways 200Britští The Subways poctili návštěvou své brněnské fanoušky. V sobotu zahráli v klubu Fléda písně z nové desky, ale i staré známé hity. Kapela si podmanila diváky svou neskutečně energickou show i lámanou češtinou.

 


The Subwaysnavštívili Brno naposled před dvěma lety na open air festivalu. Tentokrát svůj výbušný rockový sound a energii vměstnali do intimnějších prostor klubové scény. A vyplatilo se. Opět ukázali, že jejich práce s publikem a ohromující náboj jsou důkazem, že rozhodně mají při živých vystoupeních co nabídnout.

Na sobotním koncertě si jako první předskokan zahrála pražská čtveřice Nano, která předvedla příjemný indie-pop. Vystřídali je svérázní Australani Duna Rats. Ti představili divákům svůj dunecore stoner pop, což je něco mezi punkem a popem.

subways1


The Subways zahajovali písní „We Don't Need Money To Have A Good Time“. Zpěvák kapely Billy Lunn si získal přízeň brněnských diváků svou lámanou češtinou. Píseň „Mary“ například uvedl česky:  „Tento song je o mojí mámě“. Zazněly i songy z nového alba, které kapela vydala v únoru. Nové album znamená pro The Subways i novou éru.  O nejnovější desku se totiž postaral sám frontman Billy Lunn, který si vzal na starost i kompletní produkci.
 
Vedle nových písniček si diváci mohli vychutnat i staré hitovky jako „Shake! Shake!“, „Kiss Kiss Bang Bang“ nebo nejočekávanější „Rock & Roll Queen“. Při písni „Celebrity“ si na povel Billyho celý klub posedal na podlahu, aby následně mohl začít novou vlnu divokého tance.

Basistka kapely Charlotte Cooper před koncertem obarvila svou blonďatou kštici na růžovo. A nejen díky výrazné hřívě, ale hlavně díky úderné base a skvělému hudebnímu projevu, zazářila jako „little Rock & Roll Queen“.

subways2


Melancholický podkres celého koncertu však dotvářel fakt, že na pódiu chyběl bubeník Josh Morgan. Členové kapely před deseti lety společně prorazili na hudební scénu jako nadšení šestnáctiletí teenageři. Josh si nyní poprvé za svou kariéru dává dlouhodobou pauzu. Dohnaly ho k tomu zdravotní problémy.
 
„Josh bojuje s aspergerovým syndromem. Problémy se objevily už v minulosti, ale nyní se jeho stav výrazně zhoršil. Doufáme, že se brzy vrátí na pódium,“ zní oficiální prohlášení kapely. Na koncertě Joshe nahradil blízký přítel kapely, který se své role zhostil dokonale. Kapela neztratila nic ze svého obvyklého zvuku a dynamiky.

V závěru koncertu Billy Lunn skočil mezi diváky a povozil se na rukách fanoušků přes celý klub. Energickou show kapela zakončila songem, který vystihl i atmosféru celého večera – „It´s a Party“. The Subways dostáli své pověsti a postarali si nezapomenutelný hudební zážitek, kterému nechyběl ten správný rockový říz.

Foto: Libor Zhoř / Fléda club

www.fleda.cz

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„V divadle nemůže existovat úplná demokracie“ říká Daniel Možnar

monzar 200Volnočasová aktivita se mu stala povoláním a životem. Díky své pracovitosti a jak sám říká „drzosti“ se posunul od studia architektury až na angažmá v divadle „Ta Fantastika“. Co mu hraní v divadle vzalo a proč neměl štěstí na režiséry?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

FORMULA 1 – Úplný obrazový průvodce ze světa Rivalů

formula perexPlnobarevná publikace velkého formátu FORMULA 1 je opravdu velkým obrazovým průvodcem světa formulí. Zaujme nejen kluky všech věkových kategorií, ale potěší jistě i holky. Já vím, o čem mluvím. Není to tak dávno, co mě synek ...

Divadlo

Slovácké divadlo uvede premiéru komedie Třináctkrát za svědka napsanou přímo pro ně

trinactkrat za svedka 200

Už tuto sobotu 4. února bude mít premiéru romantická komedie Třináctkrát za svědka, kterou přímo na míru uherskohradišťskému souboru napsal Jan Šotkovský. Režie se ujal Lukáš Kopecký.

...

Film

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

sucho200Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrá...