Metalové okénko – únor (část první)

Metalové okénko – únor (část první)

Tisk

metalo 200Stále jsme na začátku nového roku a slova „nový“ či „novinka“ jsou přesně to, oč tu běží. Kapely ostošest oznamují vydání zbrusu nových studiovek, či aspoň započetí práce na hudebním materiálu. Zdá se, že rok 2015 bude také rokem znovushledání a zmrtvýchvstání kapel, které dlouho ležely u ledu – například Faith No More nebo Coal Chamber .

 

Práce na novém, v pořadí pátém studiovém, albu započala velšská skvadra Bullet For My Valentine.
Temní portugalští náladotvůrci Moonspell vydají v březnu novinku s názvem Extinct. Už teď si můžete poslechnout píseň The Last Of Us


Klip k písničce This Probably Won´t End Well z nejnovějšího alba The Order Of Things vydávají američtí zlouni All That Remains. Obrázek si udělejte sami:

Nezařaditelní Down vydali videoklip k písničce Conjure z nejnovějšího počinu této bandy, z EP Down IV – Part Two.

Švédští melancholici Katatonia oznámili vydání koncertního filmu Sanctitude, jež vyjde 31. března. Toto blu-ray/DVD bude obsahovat jak dokument s mnoha rozhovory, tak záznam z koncertu a mnoho dalších vychytávek.
Členové veleúspěšných kapel Slipknot a KoRn si 23. ledna v Londýně střihli společně písničku – cover verzi Sabotage od Beastie Boys. Na profi záznam jukněte zde:

Nezahálí se ani na severu - švédští představitelé death metalu Unleashed představí 24. dubna své 9. album s názvem Dawn Of The Nine.
Faith No More po 18 letech vydají novinkovou desku Sol Invictus. Naposledy tahle parta vytvořila v roce 1997 desku Album Of The Year.
Typický melodický zvuk švédského metalu představí Soilwork, kteří pracují na nahrávání následovníka z roku 2013, The Living Infinite.

metalo 1


Osobně se velmi těším na květen, kdy Coal Chamber vydají album Rivals. Můžeme se těšit na 12 zbrusu nových písní. Naposledy jsme měli tu čest si v roce 2002 poslechnout jejich desku Dark Days.

mo-cchjpg
Machine Head plánují vydat koncertní DVD, aby tak zdokumentovali úspěch svého nejnovějšího zářezu, alba Bloodstone And Diamonds, jež vyšlo 7. listopadu a na které se brzy dočkáte recenze.

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Hrad Malenovice

hrad malenovice 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou chy...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Bildungsroman po česku jako novela V Tichu

v tichu200Nakladatelství Ikar nám v roce 2016 naservírovalo druhou knihu mladé a troufám si říci velmi nadějné české autorky Alžběty Bublanové V Tichu. Novela o dospívání mladé dívky se hodí jak pro mládež, tak je určena hlavně čtenářům, kteří prahnou po kvalitní neokoukané české próze,...

Divadlo

Do divadla i o prázdninách! Pozvěte přátele na promítání

letní pohodaUžijte si divadlo z pohodlí domova, třeba ve společnosti přátel při letní grilovačce. Na Dramoxu najdete stovky inscenací, které jste během roku nestihli vidět nebo které už mají po derniéře. Dobrá zpráva pro všechny divadelní fanoušky – o zážitk...

Film

Machete zabíjí zloduchy

machette perexFilm Machete zabíjí (2013) je brutální akční komedií, ve které hrají velké filmové hvězdy, dokonce i Mel Gibson. Přitom se příběh Mačety (Danny Trejo) zdá na první pohled jako z nízkorozpočtového béčkového filmu. Jenže oprav...