Metalové okénko – prosinec 2014

Metalové okénko – prosinec 2014

Tisk

Sepultura perexMáme tu nový rok a já bych ho ráda uvítala novou rubrikou, Metalové okénko. Mělo by jít o náhled do světa metalové hudby, kde se co šustlo, co se chystá a tak podobně. Pravděpodobně půjde o měsíčník, ale i to se může změnit. Snad to někoho překvapí, potěší a zaujme. Většinu informací budu těžit ze stránky www.blabbermouth.net

 

Grindcoreová legenda NAPALM DEATH vydá 27. ledna svou 15. studiovku, Aper Predator – Easy Meat. Zatím odtajnili obal desky a názvy písniček.

PANZER je název nové německé supergrupy, jež sestává ze zpěváka/basáka Schmiera (Destruction), kytaristy Hermana Franka (Accept, Victory) a bubeníka Stefana Schwarzmanna (Accept). Debutové albu Send Them All to Hell vydali 28. listopadu. Již nyní se můžete podívat na první videoklip z desky – Death Knell.

Polští BEHEMOTH vydali velmi vydařený nový klip a to k písni Ora Pro Nobis Lucifer. Připomínám, že na tuto kapelu se můžeme těšit 24. dubna ve Zlíně!
Bývalý bubeník kapely Ramones, Richie Ramone, vydal videoklip k písni Entitled.

Americká kapela SNOT je zpátky v byznysu! Poté, co jim v roce 1998 zemřel zpěvák Lynn Strait, se dali znovu dohromady a jako zpěváka povolali svého kamaráda Carla Bensleyho.

Britští průkopníci metalu, VENOM, vydají 27. ledna nové (už čtrnácté) album From the Very Depths. Zatím zveřejnili pouze obálku.
www.blabbermouth.net/news/venom-from-the-very-depths-cover-artwork-unveiled/

Brazilská legendární kapela SEPULTURA slaví 30 let! Na tuto kapelu se můžete v srpnu podívat na Brutal Assault v pevnosti Josefov.

Sepultura

Maďarští nezbedníci EKTOMORF vydali úžasný živák k písni Whusper z alba Retribution.

Švédští černokněžníci MARDUK vydají 19. ledna nové album, které ponese název Frontschwein. Zatím vypustili do světa novou píseň, Wartheland.

Hvězdné kapely jsou v kurzu! WESTFIELD MASSACRE, to je zpěvák Tommy Vext (Divine Heresy, Snot), bubeník Tim Yeung (Morbid Angel, Divine Heresy), kytarista Bill Hudson (Circle II Circle) a kytarista Rick Di Marco (Death Division). Prozatím nabízí akorát videoklip k písni Darkness Divides.

Americká banda COAL CHAMBER dokončila nahrávání nového alba. Kapela se rozpadla v roce 2003 po vydání pouhých tří studiovek (Coal Chamber, Chamber Music a Dark Days). Sestava je taková: zpěvák Dez Fafara, kytarista Miguel Rascon, bubeník Mike Cox a baskytaristka Nadja Peulen.

Německá formace U.D.O. se činí! Nejen, že vydali nový klip Decadent ze stejnojmenného alba – jež vyjde 2. ledna -, ale také se rozešli s bubeníkem Francesco Jovinem.

MARILYN MANSON vydává 19. ledna novou desku The Pale Emperor. Jako vlaštovku k ní nabízí videoklip k písni Deep Six.

WEDNESDAY 13 vydá 12. ledna své šesté studiové album, Monsters of the Universe: Come Out and Plague. Poslechnout si ji můžete zde

Dle mého názoru opomíjený kytarový mág MARTY FRIEDMAN vydal nový videoklip k písni Undertow.

Novinkový projekt s názvem IHATE hlásí i zpěvák renomovaných Six Feet Under, Chris Barnes. Říká k tomu: „Pro mě je to vážně majstrštyk brutálního, dravého death metalu.“

Prosinec nám však přinesl i dvě smutná výročí. Jednak to 8. prosince bylo 10 let, co násilnou smrtí zemřela kytarová legenda Dimebag Darrell (Pantera, Damageplan) a 13. prosince to bylo 13 let, co tento svět opustil death metalový zaříkávač Chuck Schuldiner (Death, Control Denied). Metalový svět nezapomene!

Abych nekončila na smutnou notu, tak zde máte mezinárodní trailer k filmu Northmen – A Viking Saga, kde si roli vystřihl i zpěvák Johan Hegg ze švédské kapely AMON AMARTH.

( 2 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Operní režisérka: „Odvážné kroky nás posouvají kupředu“

klasterky rozhovor 200S odvahou sobě vlastní se do přípravy novodobé premiéry opery J. A. Bendy Vesnický trh pustila zkušená operní režisérka Magdalena Švecová. Dílo spatří světlo světa poprvé na zahájení festivalu Klášterní hudební slavnosti 30. k...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Tip na dárek k vysvědčení - Šifry pro děti

sifry perexV nakladatelství EDIKA vyšla kniha pro děti i pro ty, kteří rádi luští a přemýšlí – Šifry pro děti. Jejím autorem je Radek Pelánek, dlouholetý organizátor známých šifrovacích her pro dospělé.

 

...

Divadlo

Jaká je budoucnost Divadla Na zábradlí?

altSoučasná ekonomická situace, potažmo i kulturní založení obyvatel, není rozhodně příznivou dobou pro instituce věnující se umění. Zejména pak pro divadla, která jsou speciálním odvětvím. Není to film, jejich návštěva není rozhodnutí z minuty na minutu. Chce to p...

Film

Robocop 1 - tip pro čtvrteční lednový večer

Robo 200Za dob komunismu nešlo mnoho amerických filmů do československé distribuce, a tak si bohužel hodně filmů musí fanoušci zopakovat o mnoho let později na VHS, DVD a případně na Blu-ray. Jedním z filmů, které v době své americké premiéry nebyly pro českosl...