Kissin' Dynamite vytvořili Megalomanii

Kissin' Dynamite vytvořili Megalomanii

Tisk

kissin 200Německá skupina Kissin' Dynamite ozvláštnila začátek školního roku novou deskou s názvem Megalomania. Zda si tento kousek zaslouží nosit takové honosné označení, se dozvíte v recenzi.

 



Kissin' Dynamite se dali dohromady v roce 2002, původně pod názvem Blue Kids jako školní kapela. Jedná se o mladé kluky, kterým se tehdy v peněžence ještě ani nehřála občanka a vystupují spolu v této sestavě dodnes: Johannes Braun - zpěv , Ande Braun - elektrická kytara, Jim Müller - elektrická kytara, Steffen Haile - basová kytara a Andi Schnitzer – bicí. Jejich touha bylo hrát muziku a dobýt svět svým vlastním osobitým stylem. Hrají pohodový hard rock, využívají glam rockových prvků a hodně si zakládají na své image.

Jejich debutem bylo album odkazující názvem k jejich rodné krajině – Steel of Swabia (2008), následovalo album plné hitů „Addicted to Metal“ (2010), kde se k nim ve stejnojmenné písni připojil i Udo Dirkschneiderem z U.D.O. V roce 2012 pak vydali desku „Money, Sex & Power", kterou České republice předvedli na festivalu Masters of Rock.

Kissin Dynamite

Aby neporušili svůj harmonogram, přicházejí letos s novým albem s názvem Megalomania. Sami uznávají, že jsou modernější, ostřejší a také sebevědomější, ale zároveň nechtějí ztratit nic ze své svěžesti a originality. Nejvýraznější člen kapely zpěvák Hannes Braun vznik alba komentuje takto: „Jednoho dne to došlo to bodu, kdy se impulzy spojily a my proti tomu už nemohli - a nakonec ani nechtěli - bojovat.“

Na albu jde vidět, že vznikalo nenásilně, jedná se o přirozenou a hlavně příjemnou a nenáročnou muziku. Oproti minulým deskám je zde jasný posun, nejsou zde žádné prvoplánové songy a dohromady vše funguje na jedničku. Moc se mi líbí i přebal alba – černý podklad se zlatými nápisy působí velmi decentně a evokuje starou literární památku ukrývající poklad.

Otvírákem Megalomanie je DNA, singl, který už má na světě i klip. Jedná se o skvělý nářez s pevně daným rytmem, který pohltí od prvních tónů. Hanessův hlas je zde velmi přesvědčivý a naživo to bude určitě skvěle fungovat, protože každý si rád zařve „DNA, DNA“ nebo výplňové „jéjéjé".

Zklidnění nabízí baladická Fireflies, kde kytary jemně dolaďují akutní výkřiky „hello, world/ this is me/ on a never-ending journey“. Jedna se o věc neobvyklou, ale rozhodně fungující. Podobná je i pomalá The Final Dance pojednávající o rozchodu. Píseň, která opravdu chytne a nepustí je God in You. Její tempo se postupně stupňuje, bicí jsou neúprosné a Hannes zde střídá různé hlasové polohy, aby vás všemožně přesvědčil, že je ten bůh ve vás.

Ostatní písničky z megalomanské desítky jsou si podobné, drží se klasického zvuku Kissin' Dynamite, nechybí v nich nápad, zajímavé melodie a lehce zapamatovatelné refrény. Celkově se jedná o nenáročnou muziku, do které se kdykoliv můžete zaposlouchat a zaručeně si to užijete.

Co z tohoto alba tito mladíčci vyčarují na pódiu, se můžete přesvědčit na koncertě 3. října ve zlínském Masters of Rock Café.

kissin megalomania

Album: Megalomania
Interpret: Kissin' Dynamite
Žánr: hard rock
Skladby: DNA, Maniac Ball, VIP in Hell, Fireflies, Deadly, God in You, Running Free, Legion of the Legendary, The Final Dance, Ticket to Paradise
Stopáž: 39 minut
Vydavatelství: Nuclear Blast 2014
Hodnocení: 90 %

Zdroj foto /obálka: Markéta Zimová, www.kissin-dynamite.com

( 1 hlas )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Destigmatizace u mě znamená, že budeme otevřeně mluvit o problémech, nikoliv sdělovat polopravdy

Edna NováEdna Nová v roce 2020 vydala prostřednictvím crowdfundingového nakladatelství Pointa svou knihu Ženy z Bohnic. Zajímavý rozhovor s Ednou o tom, co stálo za napsáním knihy, a co následovalo po něm, připravila Martina Čápová. 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Závisláci na diářích a milovníci Paula Coelha, pozor!

coelho odvaha 200Knižní klub v těchto dnech vydal další diář Paula Coelha tentokrát zaměřený na Odvahu. Není pochyb o tom, že jej musejí mít milovníci tohoto brazilského spisovatele, ale jistě ním nepohrdnou ani ostatní.

Divadlo

Jára Cimrman na Vás dýchne v několika českých kinech

jara cimrman ceske nebeGénius samotný se nám ukáže skrze Divadlo Járy Cimrmana, které slaví 45 let od svého založení. U této příležitosti dojde 4. října k historicky prvnímu přímému satelitnímu přenosu z České republiky, díky kterému se na p...

Film

V pasáži proběhne výjimečná projekce filmu "Pasáž"

pasaz 200Máme pro vás pozvánku na promítání unikátního filmu "Pasáž" režiséra Juraje Herze, a to 8. dubna od 19:00 v 3Kino ArtPasáži.

...