Podzimní divadelní předplatné v Domě kultury v Kroměříži láká na klasiku a známá jména

Podzimní divadelní předplatné v Domě kultury v Kroměříži láká na klasiku a známá jména

Tisk

predplatne perexUž před prázdninami byl v Domě kultury v Kroměříži zahájen předprodej na podzimní cyklus divadelního předplatného. V atraktivní nabídce budou od září do prosince letošního roku uvedeny čtyři inscenace a jedno bonusové divadelní představení. Ze známých herců uvidí kroměřížské publikum například Ivu Janžurovou, Barboru Munzarovou nebo Miroslava Vladyku, ale chybět nebude ani legendární semaforské duo Jitka Molavcová a Jiří Suchý.

 


První představení bude uvedeno už  v úterý 8. září, půjde o „klasickou“ Jiráskovu Lucernu, kterou na jevišti Domu kultury v Kroměříži uvede – v režii Igora Stránského - soubor Slováckého divadla Uherské Hradišti. Herecky stojí představení na Anně Pospíchalové, Pavlu Hromádkovi, Kamilu Pulcovi, Jiřím Hejcmanovi, Barboře Vackové, Martinu Vrtáčkovi, Jaroslavě Tihelkové a dalších. Bez zajímavosti není, že autorem scénické hudby je Jura Pavlica.

predplatne 1


Druhým představením podzimního cyklu divadelního předplatného bude 12. října hudebně-zábavný pořad Semafor – smích a písničky, v němž hlavními protagonisty budou Jiří Suchý a Jitka Molavcová, a to za doprovodu orchestru J. Svobody. Pořad plný semaforské poetiky i humoru slibuje pohlazení po duši i dobrou zábavu. Zazní také řada známých písniček (Klokočí, Jó, to jsem ještě žil, Co jsem měl dnes k obědu, Marnivá sestřenice, Pramínek vlasů) a mnohé další ze starších i novějších her Semaforu.

predplatne 2


Na mělčině – to je název hořké komedie nizozemského dramatika Franka Houtappelse, se kterou do Kroměříže 18. listopadu přijede pražské Divadlo Kalich. V režii Juraje Nvoty se v hlavní roli představí Iva Janžurová, dále hrají Sabina Remundová, Miroslav Vladyka a Barbora Munzarová.

predplatne 3


Čtvrtým titulem bude 28. listopadu nejslavnější polský muzikál Malované na skle z pera Ernesta Brylla a Katarzyny Gärtnerové o nejznámějším slovenském hrdinovi – zbojníku Jánošíkovi. Trochu lidové, trochu rockové, trochu poetické – tak známé dílo charakterizují kritici. Inscenace, která je muzikálem se vším všudy a kterou na jevišti zlínského divadla režírovala Hana Mikolášková, je uváděna v překladu Jaromíra Nohavicy. V roli Jury Jánošíka se představí Tomáš David.

Bonusovým představením (pro abonenty se slevou) bude inscenace Jako Thelma a Louise, se kterou se kroměřížskému publiku 3. prosince představí Divadelní spolek Frída. Protagonisty divadelní adaptace dnes už kultovního filmu režiséra Ridleyho Scotta Thelma a Louise jsou Barbora Munzarová, Martin Trnavský, Marika Procházková a Radim Novák.


Foto archiv autora


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Divadlo je moje celoživotní láska, říká operní pěvec Radek Krejčí

radek krejci perexI když to neměl v životě vždy jednoduché, štěstí, píle a talent ho dovedly k vysněné profesi. Během let se vypracoval a svůj život si už bez jeviště nedokáže ani představit. Sólista opery Severočeského divadla v Ústí nad Labem Ra...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Na podzim do divadla: Cudnost ledovců

200divO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Přijměte pozvání na jedinečný projekt Cudnost ledovců do Divadla Archa.

...

Literatura

Upozaděný filmař Ladislav Helge
ImageZ českých režisérů patří Ladislav Helge (narozen v roce 1927) mezi nejvíce upozaděné. Po roce 1968, kdy byl propuštěn z Barrandova, už nenatočil jediný film. A přitom právě on patřil k tvůrcům, kteří u...

Divadlo

Divadelní festival v Avignonu

avignon 200Největší, nejproslulejší, nejoblíbenější, nejnavštěvovanější... ještě mnoho dalších nej má divadelní festival  - či spíše festivaly - v Avignonu.

...

Film

Nezdolná Jiřina Bohdalová si z lásky vrásky nedělá

altNový film Jiřího Stracha se s klidným svědomím dá přirovnat k o 11 let staršímu Babímu létu, ve kterém jako manželská dvojice, potýkající se se stářím, zářil Vlastimil Brodský a Stella Zázvorková. S filmem Vrásky z lásky h...