Chyťte si rybičku! Výlov rybníka Olšovce se blíží!

Chyťte si rybičku! Výlov rybníka Olšovce se blíží!

Tisk

200ryba28. říjen letos padne na pondělí, a tak má Česko před sebou prodloužený víkend. Přemýšlíte, jak se třemi volnými dny naložit a nic kloudného vás nenapadá? Zkuste se zúčastnit výlovu rybníka! Sezóna je v plném proudu. Rybník Olšovec v Jedovnicích vydá své bohatství ve dnech 26. – 28. října.

 

 

Nudit se určitě nebudete. Kromě toho, že uvidíte rybáře v akci, na vás čeká bohatý doprovodný program. Těšit se můžete na oblíbený jarmark lidových řemesel. Samozřejmostí je také prodej živých ryb. Pokud si na zabíjení a porcování šupináčů netroufáte, není nic jednoduššího, než vybrané kousky svěřit do rukou odborníků. A to nejlepší na konec: za ryby si letos nijak zvlášť nepřiplatíme. Ceny jsou srovnatelné s loňským rokem.

ryba

Pokud vám ryby z nějakého důvodu nechutnají a kapra na vánoční tabuli už několik let nahrazuje mísa řízků, možná by stálo za to ochutnat některou ze zdejších rybích specialit. Jedovničtí rybáři se vyznají a ze svých úlovků umějí připravit opravdové lahůdky. Sami poznáte, že kaprovi v trojobalu už dávno odzvonilo. 

A jestli vás vyhlídka na pečenou štiku nenadchla, možná si spravíte chuť u stánků s produkty zdejších pěstitelů. Na své si během výlovu přijdou i děti – připraveny jsou pouťové atrakce a jízda na ponících.

ryba1

Vstup na akci je zdarma. Přespolní si mohou rezervovat ubytování ve zdejším kempu. 

Více informací najdete na www.olsovec.cz a www.jedovnice.cz.

Foto: www.jednovnice.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor se Siri Pettersen, autorkou trilogie Havraní kruhy

Siri PettersenSiri Pettesen je norská spisovatelka a designérka, známa především díky své populární trilogii Havraní kruhy, která žne úspěchy i v České republice. Jak se cítila, když svou knihu držela poprvé v rukou? A je nějaká z jejich postav i...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Hradní kaple doby Lucemburků

Kaple200Architektonický, umělecký a funkční vývoj hradních kaplí představuje zajímavé téma, které dosud nebylo souhrnně zpracováno. Řada dodnes dochovaných hradních kaplí přitom poskytuje zajímavé a kvalitní ukázky středověké nejen sakrální architektury. Kaple b...

Z archivu...


Literatura

Vzpomínka na Zemi: Závěrečný díl dystopické trilogie představuje hrozbu

 

vzpominka na zemi perexPo Temném lese následuje závěrečný díl čínské trilogie s názvem Vzpomínka na zemi, kterou vydalo nakladatelství Host. Završuje více než 400 let dlouhou éru lidstva a jeho kosmického vývoj...

Divadlo

Nahlédněte do běžného dne manželského páru v důchodu

Happy end perexMuž a žena, kteří jsou spolu 60 let. Jejich svět se v průběhu let vtěsnal do jednoho bytu a oni se postupně stali jeden druhému nejen nejlepším přítelem, ale především pomocníkem.

 

...

Film

Filmový muzikál „Bídníci“ aneb kdy(ž) se lůzou staneme?!

bidnici 200Do nového roku 2013 vstupujeme do českých kin s novými muzikálovými „Bídníky“, kteří přicházejí z Velké Británie v režii Toma Hoopera (oscarového tvůrce filmu „Králova řeč“). Victor Hug...