Českobrodská vzduchovka

Českobrodská vzduchovka

Tisk

ceskobrodska vzduchovka 200Ke konci srpna, 22.8.2015, se za hradbami v Šafaříkově ulici v Českém Brodě koná soutěž určená pro amatérské střelce ze vzduchové pušky s názvem Českobrodská vzduchovka. Pořádána je historickým sdružením Guardia Broda Bohemicalis a Bratrstvem střelcuóv miesta Český Brod.

 

Zahájení soutěže je v 13.00 hod. Zápis a registrace střelců od 12.00 hodin u střeleckého komisaře, startovné činí 50 Kč.  

K soutěži pro dospělé je přiřazena soutěž pro děti ve střelbě z dětské vzduchovky. Pořadatel si vyhrazuje právo kontroly bezpečnosti a způsobilosti střelce a jeho vpuštění do soutěže. Střelec může střílet z vlastní zbraně. Střílí se z volné ruky a z otevřených mířidel. Vzduchovka nesmí být opatřena kolimátorem či optikou.  V případě, že střelec nevlastní svou zbraň je možnost si pušku půjčit na místě od pořadatele.

ceskobrodska-vzduchovka veteran


Střílené disciplíny
První střílená disciplína:  Dvojice střelců odstřílí šest ran na klasický vzduchovkový terč (+ tři nástřelné rány na extra terč)
Druhá disciplína: Střelci se přesunou na vedlejší palpost a odstřílí tři rány na malý terč
Třetí disciplína: Střelci vleže střílí na padací obodované figury.
Finálová střelba: Je střelba ku ptáku, kdy každý střelec střílí tři rány na vyřezanou siluetu ptáka a vyhrává ten, kdo bude nejblíže středu.

Střílí se tak, že dle nastřílených bodu střílí první ten,  kdo se umístil jako třetí a poslední pak ten střelec co měl nejvíce bodů. Každý střelec si v určeném pořadí odstřílí najednou všechny tři rány a  zásahy  jsou hned zakroužkovány a podepsány. Poté nastupuje další střelec.

ceskobrodska vzduchovka 1


„Tato soutěž je tak trochu mimo historický záběr našeho spolku, ale sdružuje celou řadu amatérských střelců jak z našeho města tak ze širokého okolí. Jezdí střelci např. z Říčan u Prahy z Čelákovic či Kostelce nad Černými Lesy a podobně,“ komentuje Martin Semrád z pořadatelského sdružení Guardia Broda Bohemicalis.

Během dne si může návštěvník prohlédnout zaparkované veterány a možná se s nimi i projet. Po ukončení soutěže cca 16.00-16.30 je pro návštěvníky připravena na zadním pódiu hradeb módní přehlídka oblečení a uniforem let šedesátých a sedmdesátých.

Soutěžící i návštěvníci mohou přijít oděni v dobovém oblečení a to jak v civilním, tak v uniformě. Budete srdečně vítáni.

Více informací: www.brodahr.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Moje profesní dráha? To je velice pestrý způsob života se všemi pro a proti, říká Tomáš Netopil

tomas netopil 200Šest hudebních večerů slibuje letošní ročník hudebního festivalu Hudba v zahradách a zámku Kroměříž 2015. Zahajovacím koncertem bude 21. června uvedení slavné kantáty Carla Orffa Carmina Burana v provedení Filharmonie Bohuslava Martin...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Darren Purchese vás přesvědčí, že toust není nikdy nuda

sefkuchari miluji tousty 200V nakladatelství Metafora vydali kuchařku s názvem Šéfkuchaři také milují tousty, fungující jako šéfkuchařův průvodce světem moderních toustů. Rozhodně se nenechte odradit tím, že je autor cukrář a toust „jen“ o...

Z archivu...


Literatura

Vraťte se s Johnem do Kavárny na konci světa

navrat-do-kavarny200Nakladatelství Kazda pokračuje ve vydávání po světě oblíbených knih Johna Strerleckeho. Tentokrát na čtenáře čeká Návrat do Kavárny na konci světa s podtitulem Inspirativní cesta k poznání sebe sama.

...

Divadlo

Pohádka O Človíčkovi akrobatickými kousky pořádně rozvibruje bránici

O clovickovi 200Městské divadlo Zlín razí heslo „děti do divadla patří“, a tak se první letošní premiéra, která se konala 20. ledna 2013, týkala především dětských diváků. Ti měli tu čest spatřit první uvedení pohádky O...

Film

Polednice a dnešní doba

poled200Jak mohla vzniknout děsuplná pověst o zalknutých dětech, jak ji působivě zpracoval Karel Jaromír Erben v Kytici? V jejím filmovém ztvárnění, pořízeném před patnácti léty F.A.Brabcem, si onu pod plachetkou osobu, o berličce a s hnáty křivými, zahrál Bol...