Petr Jákl povyprávěl, jak bylo na festivalu v Karlových Varech

Petr Jákl povyprávěl, jak bylo na festivalu v Karlových Varech

Tisk

Kopie souboru Petr Ja╠ükl 1 (2)Producent a režisér velkofilmu Jan Žižka Petr Jákl dorazil do Karlových Varů na filmový festival s tajným plánem, který mu vyšel. Nakonec se přeci jen odchýlil od původní varianty, protože občas neumí říci ne...

Petr Jákl byl nadšený, že jedna z největších filmových legend současnosti a držitel dvou Oscarů sir Michael Caine přijal jeho pozvání. Do lázeňského města dorazil v doprovodu své půvabné manželky Shakiry. Převzal zde Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světovému filmu, ale ještě jedno překvapení na něho čekalo. Na chvíli se opět vžil do role pana Boreše, kterého ztvárnil právě ve filmu Jan Žižka. Petr Jákl totiž zajistil pro jednoho z hlavních hrdinů v hotelu Thermal soukromou projekci čerstvě dokončeného historického velkofilmu, který bude pro anglicky mluvící diváky představen pod názvem Medieval.

„Udělal jsem to pro Michaela. Už dříve jsem mu pouštěl ukázky a byl nadšený a já byl natěšený až mu ukážu celý film. Původně se měl projekce zúčastnit jen on sám s manželkou Shakirou, ale publikum tajné světové předpremiéry se však postupně rozrostlo na padesát diváků,“ potvrdil režisér Jákl, který nedokázal nikomu říci ne… To, co však striktně požadoval od všech účastníků tajné projekce, byla mlčenlivost až do oficiální premiéry filmu. Mlčenlivost však nezabránila pochvalnému hodnocení po skončení projekce.

IMG 3885

„Film je dokončený, dolaďujeme zvuk a některé vizuální efekty. Hlavní slovo však mají Američani, a tak čekám v podstatě už jen na rozhodnutí, kdy můžeme film distribuovat,“ vysvětluje Petr Jákl, který předpokládá, že do českých kin vstoupí v březnu příštího roku. Přesné datum uvedení v Česku bude jasné poté, co bude stanovena americká premiéra.

Oficiálního promítání se Varech dočkal film Bestsellery, o záchraně proslulého nakladatelství, které balancuje nad propastí bankrotu, kterého je Jákl producentem, a i v tomto snímku hraje fenomenální Michael Caine a diváci i na tento film reagovali velmi pozitivně: „Měl jsem z toho velkou radost. Ještě letos bude distribuován do českých kin,“ potvrdil český producent, který velmi často působí i v zahraničí.

foto jakl2

Foto archiv Petr Jákl


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jsme tady a chceme vás bavit, říká Karel Šůcha, kapelník formace Laura a její tygři


laura perexFamózní včerejšek a přitažlivý dnešek představuje v Supraphonu nedávno vydané dvojalbum hudební formace Laura a její tygři, které nabízí hned šestadvacet písní. Tři dekády existence trvale vitální kapely jsou dobrou příležitostí bilancova...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Film Tělo Duše Pacient nově na YouTube

Tělo-duše-pacient PJak oznámit pacientovi, že jeho diagnóza je vážná? Jak uklidnit matku, jejíž dítě kolabuje? Jak se dokázat rozhodnout v krizové situaci? Lékařská profese vyžaduje nejen detailní znalost diagnostických a léčebných postupů, ale také os...


Literatura

Burcující kniha: Co nesmíte vědět? No, někdy radši nevědět...

zakazana knihaŽe je to kontraverzní kniha, to je možná ještě docela slabé slovo. Který autor totiž rýpne do problematicky uspořádání světa, Nového světového řádu, zákonitě padá do škatulky konspiračního teoretika. Je to pravda, nebo je to škoda? Autor...

Divadlo

Blackbird

200divNárodné divadlo uviedlo 18. októbra v divadle Kolowrat v Prahe hru Blackbird podľa námetu Davida Harrowera. Hlavné postavy si zahrali Jiří Štěpnička ako Raymond a Jana Pidrmanová ako Una a vedľajšiu postavu dievčaťa stvárnila Matylda Blattná.

...

Film

Můj soused zabiják zpestří nudný večer
ImageFilm Můj soused zabiják byl ve své době svěžím zpestřením poměrně nudné reality všedního života. Každý, kdo už pár let pracuje a provádí celou řadu rutinních a každodenních činností, které postrádají jakýkoliv kon...