Láska bez bariér - romantická komedie, kterou musíte vidět

Láska bez bariér - romantická komedie, kterou musíte vidět

Tisk

laskabezbarier-perex-novyJocelyn (Franck Dubosc) je úspěšný a bohatý podnikatel a nenapravitelný sukničkář. Aby ženu okouzlil, používá osvědčené postupy: vytahuje se, přetvaruje se a především neustále lže. Když jej nová hezká sousedka Julie (Caroline Anglade) přistihne v situaci, kdy zrovna sedí na invalidním vozíku po matce, a chce o něj začít pečovat, je nadšený.

 

Vše se však zkomplikuje, když Jocelyn přijme pozvání na oběd k Juliiným rodičům. Seznámí se zde s Juliinou sestrou Florence (Alexandra Lamy), která na rozdíl on něj invalidní vozík skutečně potřebuje, a beznadějně se do ní zamiluje. Ona jeho city opětuje a jejich vztah se postupně rozvíjí...ale jak má Jocelyn prozradit, že on žádný vozík nepotřebuje?

Láska bez bariér je nenáročná romantická komedie, která v sobě ukrývá důležité poselství. Franck Dubosc, režisér, autor scénaře a zároveň představitel hlavního hrdiny, řekl, že chtľ natočit milostný příběh založený na fyzickém rozdílu a ukázat tak, že lidé na vozíku se od ostatních liší jen vnějškove a že je důležité zajímat se o to, co je uvnitř lidí. Protože pokud chceme, všichni můžeme žít vzpřímeně.
 
A Florence chce. Je to úžasná hlavní hrdinka, napoddává se sebelítosti, naopak, navzdory postižení žije aktivní a naplněný život, je chytrá, zábavná a odvážná. Je zábavné sledovat, jak se pod jejím vlivem z Jocelyna stává lepší a upřímnější člověk. Jen kdyby tu nebyla ta lež s tím vozíkem... Jocelyn je ale kreativní. Co tak zajít na výlet do Lurd a předstírat, že se stal zázrak a on se uzdravil?

Podobnými úsměvnými hláškami a situacemi je protkaný celý film. Všechny však působí přirozeně a nenuceně, takže se nemusíte bát žádného násilného humoru. Samotný příběh je velmi jednoduchý, v podstatě už od začátku dušíte, jak to celé dopadne, ale výjimečným ho dělají sympatické postavy a uvěřitelnost. Není vůbec těžké představit si, že někde žijí lidé, kteří jsou jako Jacelyn, Florence nebo Julie. Pokud si tedy chcete při filmu odpočinout a zárověň se pobavit a nechat se inspirovat, je pro vás Láska bez bariér ta správna volba.     

 

laskabezbarier 01


Láska bez bariér
Francie, 2018
Originální název: Rolling to You, Tout le monde debout
Žánr: romantická komedie
Režie a scénař: Franck Dubosc
Kamera: Ludovic Colbeau-Justin
Hudba: Sylvain Goldberg, Emilien Levistre, Xiaoxi Levistre
Hrají: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein, Gérard Darmon, Caroline Anglade
Stopáž: 107 minut

Hodnocení: 90%


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dokumentarista Petr Horký: Příběh je to nejcennější, co můžete zachytit

horky perexPokud chcete svou prací odvyprávět příběhy i z těch nejtěžších cest, je zapotřebí špičkové vybavení. Své o tom ví dokumentarista Petr Horký, který projel svět křížem krážem. Nejen o tom, co hraje největší roli během pořizování těch nejlepších zábě...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Čas je jejím sluhou, nikoliv pánem


princezna zakleta v case perexPrincezna Ellena (Natalia Germani) je od narození prokletá. Kletba, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien (Simona Zmrzlá), se má naplnit o jejích dvacátých narozeninách. Na její oslavě se plán...


Literatura

Příběh Darby aneb Jak se (ne)vyplácí radit lidem, v jejichž botách jsme nechodili

Jak se ztrapnit perexPro fanoušky Bridget Jonesové je na pultech novinková knížky "Jak se ztrapnit (snadno a rychle)", jejíž autorkou je Lisa Daily a vydalo ji nakladatelství Mystery Press. "Někdy je to hrdost, co stojí štěstí v cestě. A někdy ...

Divadlo

Převychová farář neonacistu, nebo neonacista faráře?

adamova jablka perexFarář Ivan (Jacob Erftemeijer) je prototyp vzorného křesťana. Ve všem vidí jen to dobré a vůbec nepochybuje o tom, že Bůh při něm stojí a pomáhá mu. Proto na faře poskytuje útočiště osobám ve výkonu alternativního trestu ...

Film

Rytíři nebes
ImageFilm Rytíři nebes, který u nás nevyvolal téměř žádné reakce, je povedeným válečným filmem na pomezí dramatu, komedie a romance, který vypráví skutečný příběh několika amerických letců, kteří odjeli bojovat proti Němcům do...