Je tanec vaše vášeň? Pak vás zveme na TANCESSE 2012

Je tanec vaše vášeň? Pak vás zveme na TANCESSE 2012

Tisk

altV květnu 11.-13. května Brno opět ožije tancem a pohybem.  Již počtvrté se sem sjedou soubory z nejrůznějších končin republiky.  Zahraniční hostem festivalu bude soubor z Polska Akro Dance Theatre Torun. Festival pořádá Pohybové studio Cyranovy boty ve spolupráci s Lužánky – střediskem volného času.

 

Festival bude zahájen vernisáží k výstavě tanečních fotografíí v prostorách SVČ Lužánky. I ta bude ve znamení pohybu. „Fotografie na živých stojanech budou k vidění v 18 hodin ve velkém sále Lužánek a pak se přesunou do přilehlého parku, kde se budou černě odění mimové coby stojany pohybovat s obrazy v různých formacích a v živých obrazech vstupovat mezi kolemjdoucí. Tato plovoucí vernisáž potrvá do 20 hodin“, uvedla ředitelka festivalu Věrka Bělehrádková.

alt

Již páteční podvečer v průběhu vernisáže bude uvedeno několik tanečních a pohybových choreografií. Ve 20 hodin v lužáneckém sále Ornis uvede svoje úvodní představení pořádající soubor Cyranovy boty. Jste zváni do „Kavárny“.  Cyranovy boty naservírují nejrůznější druhy kávy po svém – v pohybu a v rytmu. Ostatní choreografie zatančí další soubory v sobotu odpoledne i večer a v neděli odpoledne v Divadle BARKA (program na www.tancesse.cz).

Dopoledne v sobotu a neděli budou probíhat taneční a pohybové dílny. Několik z nich bude v SVČ Lužánky (Africký tanec, Kontaktní improvizace), dále v Tanečním studiu NO FEET (Body percussion, Flamenco, Umění v pohybu), Dílna Integrovaný tanec bude v Divadle BARKA a Výrazový tanec v sokolovně v Králově Poli.

alt

Festival se charakterizuje zvoleným ústředním tématem Pohyb – tanec – divadlo, které se line celým průběhem festivalu. Přehlídka nabízí mnoho námětů pro tvořivou divadelní a taneční práci, specificky pro spojení fenoménu DIVADLO a TANEC v podání mladých tvůrčích lidí.

Za 600 Kč se mohou diváci registrovat jako „aktivní účastník“ a mít vstup na všechny akce festivalu včetně dílen v oba dny. Registrace na jednotlivé workshopy a rezervace vstupenek na představení lze provést na adrese: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .  Výstava fotografií bude k vidění do konce června v Divadle BARKA.

Zdroj foto: tancesse.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tvoření s Pipasikem

Pipasik perexZuzana Šuleková a Jitka Musilová jsou kamarádky, povoláním architektky, které se zároveň starají o své malé děti. Společně založily značku Pipasik. Pod touto značkou vymýšlejí pro děti smysluplné činnosti spojené s tvořením a dávají dětem ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Tak trochu jiný Jules Verne

julesverne 200Laterna magika v letošní sezoně obohatila svůj repertoár opět o jednu jedinou premiéru, na kterou se rozhodla vsadit veškeré své technické i umělecké trumfy. Výsledkem tohoto absolutního tvůrčího nasazení měla být inscenace s vysoce inova...


Literatura

„Cejl neměl Bůh na mapě“

krvavy-bronx 200Nakladatelství Host se spojilo s nakladatelstvím Druhé město a dalo dohromady velmi zajímavé dílo nazvané Krvavý Bronx.

 

...

Divadlo

Na podzim do divadla: Listopad

200divO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Tentokrát vás zveme hru s příznačným názvem Listopad v podání Šaldova divadla.

...

Film

Časopis Film.sk oslavuje pätnásť rokov

Film sk 200Mesačník o filmovom dianí na Slovensku Film.sk, ktorý vydáva Slovenský filmový ústav si tento rok pripomína pätnásť rokov od svojho vzniku. Jeho novembrové číslo je tematicky zamerané na výročie časopisu a približuje ho v prem...